Gå videre til hovedindholdet

Drivhus-vejr

Formiddagen blev brugt på en fodboldbane i Tårbæk inde midt i Dyrehaven og med udsigt til Erimitage Slottet. Når solen var på var det ok temperatur, men det meste af tiden var det overskyet og råkoldt.

Så da vi kom hjem igen havde jeg mest lyst til at putte under et varmt tæppe og en lille morfar blev det da også til! Men så var jeg også klar til lidt havearbejde. Bortset fra at vejret ikke viste sig fra sin bedste side, så idag blev dagen, hvor drivhuset blev ordnet.

De første tre jordbær blev plukket i drivhuset, mums det var en himmerigsmundfuld - én til hver familiemedlem. Jordbærplanterne har forvildet sig ind i drivhuset med udløbere fra bedet lige udenfor. Og det får de så lov til. Men det er utroligt, at de allerede er begyndt at blive modne, for det er ikke mange dage siden, at de første blomster viste sig.


Vinen blev knebet - jeg har haft så travlt i haven, at jeg slet ikke har tænkt, at det var på høje tide at vinen blev studset, så de afsatte drueklaser kan vokse sig store! Et par chili blev sat i krukker - underligt nok, så var rodnettet forbavsende lille, trods det at de udelukkende er blevet undervandet!

Og endelig blev tomaterne plantet i plantesække ovenpå kapilærkasser. Kapilærkasserne blev fyldt med vand tidligere på ugen, sådan at vandet var temperet idag, hvor tomaterne blev plantet ud, for ikke at give rødderne et kuldechok.

Og min lille ven, frøen hilste jeg også på. Han får lov til at bo i drivhuset, så han kan hjælpe mig med at holde snegle væk fra planterne. I drivhuset har der altid været rigtig mange af de små snegle med hus og om frøen spiser dem, ved jeg ikke. Men mange af dem kravler rundt på glasset og så højt kan frøen nok ikke hoppe!

Kommentarer

 1. Jeg har også lige skrevet et indlæg om mit drivhus, så jeg er åbenbart ikke den eneste der har tilbragt eftermiddagen i drivhuset :-)
  Hyggeligt at gå under glas og rumstere, når det regner udendørs :-)

  Det ser dejligt ud med dine jordbær :-)

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Jeg så dit indlæg, da jeg havde postet - smilte også ved tanken :-) Og noget have-relateret må det jo være, når vejret ønsker at "fodre" vore dejlige planter.

  SvarSlet
 3. uha ja det har været råkoldt - men lækkert med modne jordbær til at lette på havehumøret ;0)

  I morgen bliver det bedre.....håber jeg :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Det har vist været en rigtig drivhus-dag rundt omkring i alle blog-haverne :-)
  Jeg har også gået og nusset i mit arbejdshjørne hele dagen. Og ind imellem når der var en pause i regnen, pottede jeg et par store krukker om. Så er jeg fri for at bakse med det når det nu bliver varmt :-)
  Det lyder rigtigt lækkert med jordbær i drivhuset. Måske skulle man lokke et par stiklinger derind :-)
  Meteorologerne lover bedre vejr fra imorgen... det trænger vi vist også til :-)

  SvarSlet
 5. Jeg prøver at udrydde jordbærene i haven, men der dukker konstant nye planter op forskellige steder. Fuglene har måske tabt nogle frø... men det var da en god ide at sætte dem i drivhuset og få tidlige jordbær.

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe
  Jordbærene smagte fantastisk var vi alle enige om - det smagte af sommer og bedre vejr :-)

  Hej Hanne
  Ja vi må 'sno os og hoppe' mellem regndråberne ;-) Men dejligt, at det alligevel er lykkedes for os, at få lidt 'lykke under neglene' :-)

  SvarSlet
 7. Hej Diane
  De forvildede jordbærplanter står bag kapilærkasserne og tager ingen plads. Og for søren var var de søde, uhm - kan kun anbefales :-)

  SvarSlet
 8. Uhm, det lyder lækkert med egne jordbær allerede :-)

  Vejret har ikke været specielt godt, så det blev kun til en lille rundtur i haven i dag. Jeg har endnu ikke drivhus ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Havde jeg ikke drivhus ville jeg, som dig, også kun have været på en lille rundtur i haven - det har været for vådt og koldt. Men snart ...

  SvarSlet
 10. Uhhhm, allerede jordbær. Det er da det bedste argument,jeg har hørt for at anskaffe sig et drivhus :-). Der er sikkert også dejligt lunt for din hjælper hr. Tudse. Godt han kun spiser snegle og ikke jordbær.

  Ha´en god uge
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Hej Birgitte
  Hr. Tudse har vist ikke fundet ud af, hvor lækre de jordbær smagte, for så er jeg sikker på, at vi ikke har dem i fred længere ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…