Gå videre til hovedindholdet

Drivhus-vejr

Formiddagen blev brugt på en fodboldbane i Tårbæk inde midt i Dyrehaven og med udsigt til Erimitage Slottet. Når solen var på var det ok temperatur, men det meste af tiden var det overskyet og råkoldt.

Så da vi kom hjem igen havde jeg mest lyst til at putte under et varmt tæppe og en lille morfar blev det da også til! Men så var jeg også klar til lidt havearbejde. Bortset fra at vejret ikke viste sig fra sin bedste side, så idag blev dagen, hvor drivhuset blev ordnet.

De første tre jordbær blev plukket i drivhuset, mums det var en himmerigsmundfuld - én til hver familiemedlem. Jordbærplanterne har forvildet sig ind i drivhuset med udløbere fra bedet lige udenfor. Og det får de så lov til. Men det er utroligt, at de allerede er begyndt at blive modne, for det er ikke mange dage siden, at de første blomster viste sig.


Vinen blev knebet - jeg har haft så travlt i haven, at jeg slet ikke har tænkt, at det var på høje tide at vinen blev studset, så de afsatte drueklaser kan vokse sig store! Et par chili blev sat i krukker - underligt nok, så var rodnettet forbavsende lille, trods det at de udelukkende er blevet undervandet!

Og endelig blev tomaterne plantet i plantesække ovenpå kapilærkasser. Kapilærkasserne blev fyldt med vand tidligere på ugen, sådan at vandet var temperet idag, hvor tomaterne blev plantet ud, for ikke at give rødderne et kuldechok.

Og min lille ven, frøen hilste jeg også på. Han får lov til at bo i drivhuset, så han kan hjælpe mig med at holde snegle væk fra planterne. I drivhuset har der altid været rigtig mange af de små snegle med hus og om frøen spiser dem, ved jeg ikke. Men mange af dem kravler rundt på glasset og så højt kan frøen nok ikke hoppe!

Kommentarer

 1. Jeg har også lige skrevet et indlæg om mit drivhus, så jeg er åbenbart ikke den eneste der har tilbragt eftermiddagen i drivhuset :-)
  Hyggeligt at gå under glas og rumstere, når det regner udendørs :-)

  Det ser dejligt ud med dine jordbær :-)

  SvarSlet
 2. Hej Vivik
  Jeg så dit indlæg, da jeg havde postet - smilte også ved tanken :-) Og noget have-relateret må det jo være, når vejret ønsker at "fodre" vore dejlige planter.

  SvarSlet
 3. uha ja det har været råkoldt - men lækkert med modne jordbær til at lette på havehumøret ;0)

  I morgen bliver det bedre.....håber jeg :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Det har vist været en rigtig drivhus-dag rundt omkring i alle blog-haverne :-)
  Jeg har også gået og nusset i mit arbejdshjørne hele dagen. Og ind imellem når der var en pause i regnen, pottede jeg et par store krukker om. Så er jeg fri for at bakse med det når det nu bliver varmt :-)
  Det lyder rigtigt lækkert med jordbær i drivhuset. Måske skulle man lokke et par stiklinger derind :-)
  Meteorologerne lover bedre vejr fra imorgen... det trænger vi vist også til :-)

  SvarSlet
 5. Jeg prøver at udrydde jordbærene i haven, men der dukker konstant nye planter op forskellige steder. Fuglene har måske tabt nogle frø... men det var da en god ide at sætte dem i drivhuset og få tidlige jordbær.

  SvarSlet
 6. Hej Dorthe
  Jordbærene smagte fantastisk var vi alle enige om - det smagte af sommer og bedre vejr :-)

  Hej Hanne
  Ja vi må 'sno os og hoppe' mellem regndråberne ;-) Men dejligt, at det alligevel er lykkedes for os, at få lidt 'lykke under neglene' :-)

  SvarSlet
 7. Hej Diane
  De forvildede jordbærplanter står bag kapilærkasserne og tager ingen plads. Og for søren var var de søde, uhm - kan kun anbefales :-)

  SvarSlet
 8. Uhm, det lyder lækkert med egne jordbær allerede :-)

  Vejret har ikke været specielt godt, så det blev kun til en lille rundtur i haven i dag. Jeg har endnu ikke drivhus ;-)

  SvarSlet
 9. Hej Ina
  Havde jeg ikke drivhus ville jeg, som dig, også kun have været på en lille rundtur i haven - det har været for vådt og koldt. Men snart ...

  SvarSlet
 10. Uhhhm, allerede jordbær. Det er da det bedste argument,jeg har hørt for at anskaffe sig et drivhus :-). Der er sikkert også dejligt lunt for din hjælper hr. Tudse. Godt han kun spiser snegle og ikke jordbær.

  Ha´en god uge
  Birgitte

  SvarSlet
 11. Hej Birgitte
  Hr. Tudse har vist ikke fundet ud af, hvor lækre de jordbær smagte, for så er jeg sikker på, at vi ikke har dem i fred længere ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …