Gå videre til hovedindholdet

Jordbær i blomst

Et par aflæggere af jordbærene har forvildet sig ind i drivhuset. Jordbærplanterne har fået lov at blive i drivhuset fordi de står bag kapilærkasserne og derfor ikke fylder unødigt.

Den allerførste jordbær-blomst er sprunget ud. Og da det kun drejer sig om et par enkelte planter, kan vi ikke fylde en skål med modne jordbær. Men vi får altid et par tidlige bær fra drivhuset - en lille lækker mundfuld - som bare smager bedre end de købte!

Kommentarer

 1. Jordbær og nye kartofler er en af de største glæder ved en køkkenhave. Det kan supermarkedet på ingen måde erstatte. Tvært i mod.

  Ha´ en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Mums. Hjemmelavede jordbær er en fornøjelse at sætte tænderne i.
  Sidste år havde jeg et par jordbærplanter i en krukke. De gav desværre ikke det store udbytte, men i år, hvor de snart får et højbed at boltre sig i, håber jeg på et lidt større høstudbytte, end bare et par lækre smagsprøver :-)

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Du har fuldstændig ret. Jeg har desværre bare ingen køkkenhave, så jeg må købe mig til godterne i de små boder langs de danske sommerveje - altså bortset lige fra de ganske få jordbær fra drivhuset!

  Hej Signe
  Et højbed må da være ideelt for jordbær - håber du får mange flere jordbær end blot en smagsprøve :-)

  SvarSlet
 4. næh hvor lækkert - skal de bestøves for at gi' jordbær, så må du ned på knæ og igang med mårhårspenslen, hi hi
  Vi har desværre ikke jordbær, synes ikke rigtig vi har haft held med dem, dengang vi havde, men jeg savner friske jordbær.... de smager ikke helt rigtigt, selvom man køber dem ved landevejen.... måske er det sorten der ikke er den samme som i min barndoms have :(

  SvarSlet
 5. Hej Sussi
  Jeg husker navnet Zinga Zingana fra barndommen, men synes heller ikke de smager som helt det samme jordbær.
  Jeg havde sønnike med på en jordbær-mark i sommers og han smovsede i mængder af bær. Måske er det den 'storheds-følelse' eller de gode oplevelser fra dengang, som vi konverterer om til smag? Men de smagte ihvertfald rigtig godt dengang :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…