Gå videre til hovedindholdet

Jordbær i blomst

Et par aflæggere af jordbærene har forvildet sig ind i drivhuset. Jordbærplanterne har fået lov at blive i drivhuset fordi de står bag kapilærkasserne og derfor ikke fylder unødigt.

Den allerførste jordbær-blomst er sprunget ud. Og da det kun drejer sig om et par enkelte planter, kan vi ikke fylde en skål med modne jordbær. Men vi får altid et par tidlige bær fra drivhuset - en lille lækker mundfuld - som bare smager bedre end de købte!

Kommentarer

 1. Jordbær og nye kartofler er en af de største glæder ved en køkkenhave. Det kan supermarkedet på ingen måde erstatte. Tvært i mod.

  Ha´ en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Mums. Hjemmelavede jordbær er en fornøjelse at sætte tænderne i.
  Sidste år havde jeg et par jordbærplanter i en krukke. De gav desværre ikke det store udbytte, men i år, hvor de snart får et højbed at boltre sig i, håber jeg på et lidt større høstudbytte, end bare et par lækre smagsprøver :-)

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Du har fuldstændig ret. Jeg har desværre bare ingen køkkenhave, så jeg må købe mig til godterne i de små boder langs de danske sommerveje - altså bortset lige fra de ganske få jordbær fra drivhuset!

  Hej Signe
  Et højbed må da være ideelt for jordbær - håber du får mange flere jordbær end blot en smagsprøve :-)

  SvarSlet
 4. næh hvor lækkert - skal de bestøves for at gi' jordbær, så må du ned på knæ og igang med mårhårspenslen, hi hi
  Vi har desværre ikke jordbær, synes ikke rigtig vi har haft held med dem, dengang vi havde, men jeg savner friske jordbær.... de smager ikke helt rigtigt, selvom man køber dem ved landevejen.... måske er det sorten der ikke er den samme som i min barndoms have :(

  SvarSlet
 5. Hej Sussi
  Jeg husker navnet Zinga Zingana fra barndommen, men synes heller ikke de smager som helt det samme jordbær.
  Jeg havde sønnike med på en jordbær-mark i sommers og han smovsede i mængder af bær. Måske er det den 'storheds-følelse' eller de gode oplevelser fra dengang, som vi konverterer om til smag? Men de smagte ihvertfald rigtig godt dengang :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…