Gå videre til hovedindholdet

Jordbær i blomst

Et par aflæggere af jordbærene har forvildet sig ind i drivhuset. Jordbærplanterne har fået lov at blive i drivhuset fordi de står bag kapilærkasserne og derfor ikke fylder unødigt.

Den allerførste jordbær-blomst er sprunget ud. Og da det kun drejer sig om et par enkelte planter, kan vi ikke fylde en skål med modne jordbær. Men vi får altid et par tidlige bær fra drivhuset - en lille lækker mundfuld - som bare smager bedre end de købte!

Kommentarer

 1. Jordbær og nye kartofler er en af de største glæder ved en køkkenhave. Det kan supermarkedet på ingen måde erstatte. Tvært i mod.

  Ha´ en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 2. Mums. Hjemmelavede jordbær er en fornøjelse at sætte tænderne i.
  Sidste år havde jeg et par jordbærplanter i en krukke. De gav desværre ikke det store udbytte, men i år, hvor de snart får et højbed at boltre sig i, håber jeg på et lidt større høstudbytte, end bare et par lækre smagsprøver :-)

  SvarSlet
 3. Hej Birgitte
  Du har fuldstændig ret. Jeg har desværre bare ingen køkkenhave, så jeg må købe mig til godterne i de små boder langs de danske sommerveje - altså bortset lige fra de ganske få jordbær fra drivhuset!

  Hej Signe
  Et højbed må da være ideelt for jordbær - håber du får mange flere jordbær end blot en smagsprøve :-)

  SvarSlet
 4. næh hvor lækkert - skal de bestøves for at gi' jordbær, så må du ned på knæ og igang med mårhårspenslen, hi hi
  Vi har desværre ikke jordbær, synes ikke rigtig vi har haft held med dem, dengang vi havde, men jeg savner friske jordbær.... de smager ikke helt rigtigt, selvom man køber dem ved landevejen.... måske er det sorten der ikke er den samme som i min barndoms have :(

  SvarSlet
 5. Hej Sussi
  Jeg husker navnet Zinga Zingana fra barndommen, men synes heller ikke de smager som helt det samme jordbær.
  Jeg havde sønnike med på en jordbær-mark i sommers og han smovsede i mængder af bær. Måske er det den 'storheds-følelse' eller de gode oplevelser fra dengang, som vi konverterer om til smag? Men de smagte ihvertfald rigtig godt dengang :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …