Gå videre til hovedindholdet

Forkultivering til rette tid

Jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle forkultivere tomatplanter eller om jeg til den tid skal køre enten til Fuglebjerggård eller Toftegård Gartneri for at hente spændende tomatplanter (og så ryger der sikkert lidt mere ned i kurven ;-). Men da jeg stod overfor frøstativerne på planteskolen, blev fristelsen for stor! Et par poser med tomatfrø fandt vejen med hjem.
Jeg har skyndt mig at så tomatfrøene, for jeg ved, at det er lige på 'sidstningen' af at nå det. Da det er et koldhus jeg har, er der endnu et stykke tid før tomatplanterne skal plantes derud! Jeg håber, at jeg får et par tomatplanter af hver sort, som når at vokse sig store nok til at blive plantet derud til den tid. Jeg krydser fingre!

Kommentarer

 1. Jeg krydser med....for de ser lækre ud Susanne :0)
  Dorthe

  SvarSlet
 2. Tak Dorthe. Det vil være rart hvis jeg når det :-)

  SvarSlet
 3. Ifølge Camilla Plum kan man sagtens nå det hvis de er sået nu. Så held og lykke. De ser spændende ud.

  SvarSlet
 4. Tak Lene, det er jeg rigtig glad for at høre :-) Ja, det var for spændende til at lade stå på hylderne :)

  SvarSlet
 5. Det skal nok gå godt. Med det lys og varme vi har, vil de oven i købet kunne indhente den lille månede de er bag ud :O)

  Jeg har selv sået både den gule og den sorte sherry, de er priklet og pottet, og klar til drivhus når vejeret er til det.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Nu tror jeg på projektet :-) Ja de var lidt spændende de to cherry - spændende om de også smager så godt, som frøposen beskriver!

  Ha' en dejlig forårssøndag :)

  SvarSlet
 7. Den første frokost på terrassen er uovertruffen. SÅ er det forår! Og, forårsbørn sætter særlig pris på det. Hvordan kunne jeg mon overse, at du havde fødselsdag i onsdags. Et mysterium. Men et forsinket stort TILLYKKE her fra.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Mange tak for fødselsdagshilsnen Birgitte. Den varme også selvom det er et par dage siden :-)

  Jeg kan stadig 'smage' oplevelsen omkring frokosten :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …