Gå videre til hovedindholdet

Forkultivering til rette tid

Jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle forkultivere tomatplanter eller om jeg til den tid skal køre enten til Fuglebjerggård eller Toftegård Gartneri for at hente spændende tomatplanter (og så ryger der sikkert lidt mere ned i kurven ;-). Men da jeg stod overfor frøstativerne på planteskolen, blev fristelsen for stor! Et par poser med tomatfrø fandt vejen med hjem.
Jeg har skyndt mig at så tomatfrøene, for jeg ved, at det er lige på 'sidstningen' af at nå det. Da det er et koldhus jeg har, er der endnu et stykke tid før tomatplanterne skal plantes derud! Jeg håber, at jeg får et par tomatplanter af hver sort, som når at vokse sig store nok til at blive plantet derud til den tid. Jeg krydser fingre!

Kommentarer

 1. Jeg krydser med....for de ser lækre ud Susanne :0)
  Dorthe

  SvarSlet
 2. Tak Dorthe. Det vil være rart hvis jeg når det :-)

  SvarSlet
 3. Ifølge Camilla Plum kan man sagtens nå det hvis de er sået nu. Så held og lykke. De ser spændende ud.

  SvarSlet
 4. Tak Lene, det er jeg rigtig glad for at høre :-) Ja, det var for spændende til at lade stå på hylderne :)

  SvarSlet
 5. Det skal nok gå godt. Med det lys og varme vi har, vil de oven i købet kunne indhente den lille månede de er bag ud :O)

  Jeg har selv sået både den gule og den sorte sherry, de er priklet og pottet, og klar til drivhus når vejeret er til det.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Nu tror jeg på projektet :-) Ja de var lidt spændende de to cherry - spændende om de også smager så godt, som frøposen beskriver!

  Ha' en dejlig forårssøndag :)

  SvarSlet
 7. Den første frokost på terrassen er uovertruffen. SÅ er det forår! Og, forårsbørn sætter særlig pris på det. Hvordan kunne jeg mon overse, at du havde fødselsdag i onsdags. Et mysterium. Men et forsinket stort TILLYKKE her fra.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Mange tak for fødselsdagshilsnen Birgitte. Den varme også selvom det er et par dage siden :-)

  Jeg kan stadig 'smage' oplevelsen omkring frokosten :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.