Gå videre til hovedindholdet

Forkultivering til rette tid

Jeg har længe gået og overvejet, om jeg skulle forkultivere tomatplanter eller om jeg til den tid skal køre enten til Fuglebjerggård eller Toftegård Gartneri for at hente spændende tomatplanter (og så ryger der sikkert lidt mere ned i kurven ;-). Men da jeg stod overfor frøstativerne på planteskolen, blev fristelsen for stor! Et par poser med tomatfrø fandt vejen med hjem.
Jeg har skyndt mig at så tomatfrøene, for jeg ved, at det er lige på 'sidstningen' af at nå det. Da det er et koldhus jeg har, er der endnu et stykke tid før tomatplanterne skal plantes derud! Jeg håber, at jeg får et par tomatplanter af hver sort, som når at vokse sig store nok til at blive plantet derud til den tid. Jeg krydser fingre!

Kommentarer

 1. Jeg krydser med....for de ser lækre ud Susanne :0)
  Dorthe

  SvarSlet
 2. Tak Dorthe. Det vil være rart hvis jeg når det :-)

  SvarSlet
 3. Ifølge Camilla Plum kan man sagtens nå det hvis de er sået nu. Så held og lykke. De ser spændende ud.

  SvarSlet
 4. Tak Lene, det er jeg rigtig glad for at høre :-) Ja, det var for spændende til at lade stå på hylderne :)

  SvarSlet
 5. Det skal nok gå godt. Med det lys og varme vi har, vil de oven i købet kunne indhente den lille månede de er bag ud :O)

  Jeg har selv sået både den gule og den sorte sherry, de er priklet og pottet, og klar til drivhus når vejeret er til det.

  SvarSlet
 6. Hej Susanne
  Nu tror jeg på projektet :-) Ja de var lidt spændende de to cherry - spændende om de også smager så godt, som frøposen beskriver!

  Ha' en dejlig forårssøndag :)

  SvarSlet
 7. Den første frokost på terrassen er uovertruffen. SÅ er det forår! Og, forårsbørn sætter særlig pris på det. Hvordan kunne jeg mon overse, at du havde fødselsdag i onsdags. Et mysterium. Men et forsinket stort TILLYKKE her fra.

  Bedste forårshilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 8. Mange tak for fødselsdagshilsnen Birgitte. Den varme også selvom det er et par dage siden :-)

  Jeg kan stadig 'smage' oplevelsen omkring frokosten :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…