Gå videre til hovedindholdet

Chili

Jeg kunne ikke "holde mig" længere - jeg måtte prøve at så. Så jeg flækkede en halvtør chili og frøene derfra blev sået. Jeg er spændt på om projektet lykkes, for jeg aner jo intet om, hvilken behandling chilien har fået fra den blev høstet og til den endte i vores køkken! Og chilifrøene var ikke tørre - gad vide, om det har betydning! Kan planterne få dagslys nok til at udvikle sig! Anyway - jeg har brugt lidt tid, lidt jord og en frostpose på projektet, så helt galt kan det ikke gå.

Jeg valgte at bruge en frostpose som drivhus, da den ikke fylder så meget i vindueskarmen som hele såbakken med låg. Der er blevet sået syv frø og jeg er tilfreds, bare jeg får to planter ud af "anstrengelserne". Og kommer der flere planter, ja så kender jeg da et par stykker, som vil blive glade for en lille plantegave :-)

Kommentarer

 1. Ja det bliver spændende om de kommer ;-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 3. Et lille tip:

  Jeg fugter 2 vat talonner, og lægger både mine tomatfrø og chillifrø imellem , og så ned i en plast pose.

  Hvorfor: Spiringen kan være meget uregelmæssig, og på den måde kan jeg så frø der er nået lige langt i spiringsprocessen mere eller mindre. Det er en stor fordel når de skal pottes om?

  Mon jeg har forklaret mig så det kan forstås?

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Det lyder som et godt og forståeligt tip. Jeg har aldrig syntes, at det var attraktivt at så tomater, men måske jeg skulle prøve i år! Men vil da ihvertfald forsøge at finde et par chilifrø mere, så jeg kan prøve dit tip af :-)
  Bruger du knebet til andre frø en chili og tomat?

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.

  Jeg bruger metoden på mange store frø - Lathyrus, Geranier ect.) fordelen er at man undgår frø som ikke vil spire, og har ikke en masse potter med sort jord som bare står der og står der og hvor det måske kun kommer 3 ud af 10 frø.
  Gør du dig forsøget skal du holde øje, for spiren begynder at bore sig ned i vattet og så kan det blive lidt vanskeligt. De skal sås i jord lige inden den dette sker.

  Jeg bruger også samme metode til ærter og bønner. Her kommer jeg dem så bare i en fugtig klud og ned i en plast pose - sår dem når de er spiret. På den måde undgår jeg huller i rækkerne og at fuglene tager frøene, som er skide irriterende.

  SvarSlet
 6. Hej igen Susanne
  Det giver rigtig god mening med lathyrus og bønner, som jo har en hård skal. Og det er da en smart måde at undgå huller i rækkerne og undgå sorte potter. Mange tak for tippet og din tilbagemelding - det skal prøves :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)