Gå videre til hovedindholdet

Chili

Jeg kunne ikke "holde mig" længere - jeg måtte prøve at så. Så jeg flækkede en halvtør chili og frøene derfra blev sået. Jeg er spændt på om projektet lykkes, for jeg aner jo intet om, hvilken behandling chilien har fået fra den blev høstet og til den endte i vores køkken! Og chilifrøene var ikke tørre - gad vide, om det har betydning! Kan planterne få dagslys nok til at udvikle sig! Anyway - jeg har brugt lidt tid, lidt jord og en frostpose på projektet, så helt galt kan det ikke gå.

Jeg valgte at bruge en frostpose som drivhus, da den ikke fylder så meget i vindueskarmen som hele såbakken med låg. Der er blevet sået syv frø og jeg er tilfreds, bare jeg får to planter ud af "anstrengelserne". Og kommer der flere planter, ja så kender jeg da et par stykker, som vil blive glade for en lille plantegave :-)

Kommentarer

 1. Ja det bliver spændende om de kommer ;-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 3. Et lille tip:

  Jeg fugter 2 vat talonner, og lægger både mine tomatfrø og chillifrø imellem , og så ned i en plast pose.

  Hvorfor: Spiringen kan være meget uregelmæssig, og på den måde kan jeg så frø der er nået lige langt i spiringsprocessen mere eller mindre. Det er en stor fordel når de skal pottes om?

  Mon jeg har forklaret mig så det kan forstås?

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Det lyder som et godt og forståeligt tip. Jeg har aldrig syntes, at det var attraktivt at så tomater, men måske jeg skulle prøve i år! Men vil da ihvertfald forsøge at finde et par chilifrø mere, så jeg kan prøve dit tip af :-)
  Bruger du knebet til andre frø en chili og tomat?

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.

  Jeg bruger metoden på mange store frø - Lathyrus, Geranier ect.) fordelen er at man undgår frø som ikke vil spire, og har ikke en masse potter med sort jord som bare står der og står der og hvor det måske kun kommer 3 ud af 10 frø.
  Gør du dig forsøget skal du holde øje, for spiren begynder at bore sig ned i vattet og så kan det blive lidt vanskeligt. De skal sås i jord lige inden den dette sker.

  Jeg bruger også samme metode til ærter og bønner. Her kommer jeg dem så bare i en fugtig klud og ned i en plast pose - sår dem når de er spiret. På den måde undgår jeg huller i rækkerne og at fuglene tager frøene, som er skide irriterende.

  SvarSlet
 6. Hej igen Susanne
  Det giver rigtig god mening med lathyrus og bønner, som jo har en hård skal. Og det er da en smart måde at undgå huller i rækkerne og undgå sorte potter. Mange tak for tippet og din tilbagemelding - det skal prøves :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…