Gå videre til hovedindholdet

Chili

Jeg kunne ikke "holde mig" længere - jeg måtte prøve at så. Så jeg flækkede en halvtør chili og frøene derfra blev sået. Jeg er spændt på om projektet lykkes, for jeg aner jo intet om, hvilken behandling chilien har fået fra den blev høstet og til den endte i vores køkken! Og chilifrøene var ikke tørre - gad vide, om det har betydning! Kan planterne få dagslys nok til at udvikle sig! Anyway - jeg har brugt lidt tid, lidt jord og en frostpose på projektet, så helt galt kan det ikke gå.

Jeg valgte at bruge en frostpose som drivhus, da den ikke fylder så meget i vindueskarmen som hele såbakken med låg. Der er blevet sået syv frø og jeg er tilfreds, bare jeg får to planter ud af "anstrengelserne". Og kommer der flere planter, ja så kender jeg da et par stykker, som vil blive glade for en lille plantegave :-)

Kommentarer

 1. Ja det bliver spændende om de kommer ;-)

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 2. Tak i lige måde Madam Bæk :-)

  SvarSlet
 3. Et lille tip:

  Jeg fugter 2 vat talonner, og lægger både mine tomatfrø og chillifrø imellem , og så ned i en plast pose.

  Hvorfor: Spiringen kan være meget uregelmæssig, og på den måde kan jeg så frø der er nået lige langt i spiringsprocessen mere eller mindre. Det er en stor fordel når de skal pottes om?

  Mon jeg har forklaret mig så det kan forstås?

  SvarSlet
 4. Hej Susanne
  Det lyder som et godt og forståeligt tip. Jeg har aldrig syntes, at det var attraktivt at så tomater, men måske jeg skulle prøve i år! Men vil da ihvertfald forsøge at finde et par chilifrø mere, så jeg kan prøve dit tip af :-)
  Bruger du knebet til andre frø en chili og tomat?

  SvarSlet
 5. Hej Susanne.

  Jeg bruger metoden på mange store frø - Lathyrus, Geranier ect.) fordelen er at man undgår frø som ikke vil spire, og har ikke en masse potter med sort jord som bare står der og står der og hvor det måske kun kommer 3 ud af 10 frø.
  Gør du dig forsøget skal du holde øje, for spiren begynder at bore sig ned i vattet og så kan det blive lidt vanskeligt. De skal sås i jord lige inden den dette sker.

  Jeg bruger også samme metode til ærter og bønner. Her kommer jeg dem så bare i en fugtig klud og ned i en plast pose - sår dem når de er spiret. På den måde undgår jeg huller i rækkerne og at fuglene tager frøene, som er skide irriterende.

  SvarSlet
 6. Hej igen Susanne
  Det giver rigtig god mening med lathyrus og bønner, som jo har en hård skal. Og det er da en smart måde at undgå huller i rækkerne og undgå sorte potter. Mange tak for tippet og din tilbagemelding - det skal prøves :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …