Gå videre til hovedindholdet

Hobevis af myrer

Staudebedet med sten bag det nye stakit er langsomt ved at tage form. Den primære farve skal være mørk pink/rød, idet der i forvejen er en Sankt Hansurt i bedet i den farve.

Indtil videre er de eneste ny-indkøb clematis Snow Queen og amerikansk morgenstjerne Carex folliculata. Fra andre steder i haven har jeg plantet en påskeklokke og en akeleje. Desuden havde jeg i en krukke en lav stenurt, som jeg har taget med mig fra den tidligere have på Fyn. Den er delt i fire og har også fået plads i bedet.

Da jeg tog påskeklokken ud af potten, som har stået ved siden af drivhuset og stenurten ud af krukken, som har stået på den gamle terrasse, væltede det ud med myrer og myreæg. Og det er ikke det eneste sted, hvor jeg har set masser af myrer - bl.a. i drivhuset og ved et af stakitterne har jeg fundet mange myrer. Myrerne har fået en gang myregift og jeg håber, at det var deres endeligt, men jeg tvivler!

Er det bare hos mig, at der er utroligt mange myrer i år eller har du også fundet mange myrer i haven?

P.S. Beslutning vedr. sort maling til stakittet er endnu ikke taget!

Kommentarer

  1. Jeg har også rigtig mange myrer i haven år. Jeg tror, at det gode varme tørre vejr er en af årsagerne. På fliser og grusstier kan man hælde vand, kogende vand eller gift. Men det er svært at gøre noget i bedene. Jeg er meget plaget i køkkenhaven.

    SvarSlet
  2. Hej Ina
    Ja, måske er det det varme vejr, men træls er det ihvertfald!

    Det er ikke så rart at lægge gift i køkkenhaven. Jeg gjorde det dog i drivhuset - dog ikke på planterne. Jeg synes ikke, at jeg har gode erfaringer med kanel eller kogende vand! Kanel kan myrerne efter sigende ikke fordrage - er der ikke iøvrigt ikke også noget med kaffegrums?

    SvarSlet
  3. Tillykke med dine nye planter. Snow Queen er en rigtig skøn clematis og morgenstjernen er anderledes på en skøn måde. Jeg har dem begge i haven.

    Med hensyn til myre, så har jeg ikke set nogle i år. Vi plejer ellers, at have en del.

    Ha' en dejlig aften.

    SvarSlet
  4. Hej Madam Bæk
    Tak - jeg er meget spændt på at se dem vokse :-)

    Jamen så må myrerne jo være flyttet hjem til mig - gad vide hvad du gjorde, for at de skulle flytte ;-)

    SvarSlet
  5. Vi har også rigtig mange myrer, både i bede og græsplæne - også gule myrer. Jeg er bare rigtig træt af dem. Jeg synes i skal male hegnet sort. Det er en rigtig flot baggrundsfarve til alle planter.

    SvarSlet
  6. Myrerne er bestemt ikke kun hos dig. Jeg har en frygtelig masse af dem både i bedene og i drivhuset ikke bare i år, men hvert år. Myregiften har allerede været fremme, der var en hel koloni i drivhuset den anden dag, da jeg løftede en kasse planter (ulækkert !!), men det er nok ikke sidste gang, jeg kommer til at sprøjte for myrer.
    Priser mig dog lykkelig for, at det ikke er vores hus de invaderer.

    SvarSlet
  7. Hej Lene
    Træls at du også er plaget af myrer :-/

    Tak - jeg stemmer også for sort - synes det med baggrundsfarven ses meget tydeligt på clematisbilledet i forrige indlæg :-)

    Hej Vivik
    Du har ret ift. til huset - vi havde dem dog inde i vores bryggers for små 14 dage siden, men en myrelokkedåse var heldigvis nok. Og heldigvis var det ikke flyvemyrer, som er rigtig ulækre.

    Jeg har også giften stående parat, hvis det skulle blive nødvendigt :-/

    SvarSlet
  8. Jeg kunne også godt undvære nogen af mine myrer. Jeg vil helst ikke bruge gift i min have, men er begyndt at overveje, om jeg måske alligevel skulle få et par lokkedåser.

    Jeg stemmer også for sort :-)

    SvarSlet
  9. Hej Signe
    Jeg forstår så udmærket, at du ikke er glad for gift - det er jeg egenligt heller ikke, men indimellem så tyer jeg alligvel til de lette løsninger. Og med det antal myrer der er i haven i øjeblikket, så kan jeg slet ikke overskue at bekæmpe med kogende vand, kanel eller lignende.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad