Gå videre til hovedindholdet

Hobevis af myrer

Staudebedet med sten bag det nye stakit er langsomt ved at tage form. Den primære farve skal være mørk pink/rød, idet der i forvejen er en Sankt Hansurt i bedet i den farve.

Indtil videre er de eneste ny-indkøb clematis Snow Queen og amerikansk morgenstjerne Carex folliculata. Fra andre steder i haven har jeg plantet en påskeklokke og en akeleje. Desuden havde jeg i en krukke en lav stenurt, som jeg har taget med mig fra den tidligere have på Fyn. Den er delt i fire og har også fået plads i bedet.

Da jeg tog påskeklokken ud af potten, som har stået ved siden af drivhuset og stenurten ud af krukken, som har stået på den gamle terrasse, væltede det ud med myrer og myreæg. Og det er ikke det eneste sted, hvor jeg har set masser af myrer - bl.a. i drivhuset og ved et af stakitterne har jeg fundet mange myrer. Myrerne har fået en gang myregift og jeg håber, at det var deres endeligt, men jeg tvivler!

Er det bare hos mig, at der er utroligt mange myrer i år eller har du også fundet mange myrer i haven?

P.S. Beslutning vedr. sort maling til stakittet er endnu ikke taget!

Kommentarer

 1. Jeg har også rigtig mange myrer i haven år. Jeg tror, at det gode varme tørre vejr er en af årsagerne. På fliser og grusstier kan man hælde vand, kogende vand eller gift. Men det er svært at gøre noget i bedene. Jeg er meget plaget i køkkenhaven.

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja, måske er det det varme vejr, men træls er det ihvertfald!

  Det er ikke så rart at lægge gift i køkkenhaven. Jeg gjorde det dog i drivhuset - dog ikke på planterne. Jeg synes ikke, at jeg har gode erfaringer med kanel eller kogende vand! Kanel kan myrerne efter sigende ikke fordrage - er der ikke iøvrigt ikke også noget med kaffegrums?

  SvarSlet
 3. Tillykke med dine nye planter. Snow Queen er en rigtig skøn clematis og morgenstjernen er anderledes på en skøn måde. Jeg har dem begge i haven.

  Med hensyn til myre, så har jeg ikke set nogle i år. Vi plejer ellers, at have en del.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk
  Tak - jeg er meget spændt på at se dem vokse :-)

  Jamen så må myrerne jo være flyttet hjem til mig - gad vide hvad du gjorde, for at de skulle flytte ;-)

  SvarSlet
 5. Vi har også rigtig mange myrer, både i bede og græsplæne - også gule myrer. Jeg er bare rigtig træt af dem. Jeg synes i skal male hegnet sort. Det er en rigtig flot baggrundsfarve til alle planter.

  SvarSlet
 6. Myrerne er bestemt ikke kun hos dig. Jeg har en frygtelig masse af dem både i bedene og i drivhuset ikke bare i år, men hvert år. Myregiften har allerede været fremme, der var en hel koloni i drivhuset den anden dag, da jeg løftede en kasse planter (ulækkert !!), men det er nok ikke sidste gang, jeg kommer til at sprøjte for myrer.
  Priser mig dog lykkelig for, at det ikke er vores hus de invaderer.

  SvarSlet
 7. Hej Lene
  Træls at du også er plaget af myrer :-/

  Tak - jeg stemmer også for sort - synes det med baggrundsfarven ses meget tydeligt på clematisbilledet i forrige indlæg :-)

  Hej Vivik
  Du har ret ift. til huset - vi havde dem dog inde i vores bryggers for små 14 dage siden, men en myrelokkedåse var heldigvis nok. Og heldigvis var det ikke flyvemyrer, som er rigtig ulækre.

  Jeg har også giften stående parat, hvis det skulle blive nødvendigt :-/

  SvarSlet
 8. Jeg kunne også godt undvære nogen af mine myrer. Jeg vil helst ikke bruge gift i min have, men er begyndt at overveje, om jeg måske alligevel skulle få et par lokkedåser.

  Jeg stemmer også for sort :-)

  SvarSlet
 9. Hej Signe
  Jeg forstår så udmærket, at du ikke er glad for gift - det er jeg egenligt heller ikke, men indimellem så tyer jeg alligvel til de lette løsninger. Og med det antal myrer der er i haven i øjeblikket, så kan jeg slet ikke overskue at bekæmpe med kogende vand, kanel eller lignende.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …