Gå videre til hovedindholdet

Hobevis af myrer

Staudebedet med sten bag det nye stakit er langsomt ved at tage form. Den primære farve skal være mørk pink/rød, idet der i forvejen er en Sankt Hansurt i bedet i den farve.

Indtil videre er de eneste ny-indkøb clematis Snow Queen og amerikansk morgenstjerne Carex folliculata. Fra andre steder i haven har jeg plantet en påskeklokke og en akeleje. Desuden havde jeg i en krukke en lav stenurt, som jeg har taget med mig fra den tidligere have på Fyn. Den er delt i fire og har også fået plads i bedet.

Da jeg tog påskeklokken ud af potten, som har stået ved siden af drivhuset og stenurten ud af krukken, som har stået på den gamle terrasse, væltede det ud med myrer og myreæg. Og det er ikke det eneste sted, hvor jeg har set masser af myrer - bl.a. i drivhuset og ved et af stakitterne har jeg fundet mange myrer. Myrerne har fået en gang myregift og jeg håber, at det var deres endeligt, men jeg tvivler!

Er det bare hos mig, at der er utroligt mange myrer i år eller har du også fundet mange myrer i haven?

P.S. Beslutning vedr. sort maling til stakittet er endnu ikke taget!

Kommentarer

 1. Jeg har også rigtig mange myrer i haven år. Jeg tror, at det gode varme tørre vejr er en af årsagerne. På fliser og grusstier kan man hælde vand, kogende vand eller gift. Men det er svært at gøre noget i bedene. Jeg er meget plaget i køkkenhaven.

  SvarSlet
 2. Hej Ina
  Ja, måske er det det varme vejr, men træls er det ihvertfald!

  Det er ikke så rart at lægge gift i køkkenhaven. Jeg gjorde det dog i drivhuset - dog ikke på planterne. Jeg synes ikke, at jeg har gode erfaringer med kanel eller kogende vand! Kanel kan myrerne efter sigende ikke fordrage - er der ikke iøvrigt ikke også noget med kaffegrums?

  SvarSlet
 3. Tillykke med dine nye planter. Snow Queen er en rigtig skøn clematis og morgenstjernen er anderledes på en skøn måde. Jeg har dem begge i haven.

  Med hensyn til myre, så har jeg ikke set nogle i år. Vi plejer ellers, at have en del.

  Ha' en dejlig aften.

  SvarSlet
 4. Hej Madam Bæk
  Tak - jeg er meget spændt på at se dem vokse :-)

  Jamen så må myrerne jo være flyttet hjem til mig - gad vide hvad du gjorde, for at de skulle flytte ;-)

  SvarSlet
 5. Vi har også rigtig mange myrer, både i bede og græsplæne - også gule myrer. Jeg er bare rigtig træt af dem. Jeg synes i skal male hegnet sort. Det er en rigtig flot baggrundsfarve til alle planter.

  SvarSlet
 6. Myrerne er bestemt ikke kun hos dig. Jeg har en frygtelig masse af dem både i bedene og i drivhuset ikke bare i år, men hvert år. Myregiften har allerede været fremme, der var en hel koloni i drivhuset den anden dag, da jeg løftede en kasse planter (ulækkert !!), men det er nok ikke sidste gang, jeg kommer til at sprøjte for myrer.
  Priser mig dog lykkelig for, at det ikke er vores hus de invaderer.

  SvarSlet
 7. Hej Lene
  Træls at du også er plaget af myrer :-/

  Tak - jeg stemmer også for sort - synes det med baggrundsfarven ses meget tydeligt på clematisbilledet i forrige indlæg :-)

  Hej Vivik
  Du har ret ift. til huset - vi havde dem dog inde i vores bryggers for små 14 dage siden, men en myrelokkedåse var heldigvis nok. Og heldigvis var det ikke flyvemyrer, som er rigtig ulækre.

  Jeg har også giften stående parat, hvis det skulle blive nødvendigt :-/

  SvarSlet
 8. Jeg kunne også godt undvære nogen af mine myrer. Jeg vil helst ikke bruge gift i min have, men er begyndt at overveje, om jeg måske alligevel skulle få et par lokkedåser.

  Jeg stemmer også for sort :-)

  SvarSlet
 9. Hej Signe
  Jeg forstår så udmærket, at du ikke er glad for gift - det er jeg egenligt heller ikke, men indimellem så tyer jeg alligvel til de lette løsninger. Og med det antal myrer der er i haven i øjeblikket, så kan jeg slet ikke overskue at bekæmpe med kogende vand, kanel eller lignende.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)