Gå videre til hovedindholdet

Z som Zebragræs ;-)

Ugens bogstav  i ABC Scandinavia er Z - et lidt svært bogstav. I tankerne har jeg været omkring zink, men vi bruger ikke zink-potter og lignende i haven. Så er der sommerblomsten Zennia, men den har jeg ikke - selvom den er vældig fin!

Men så var det, at jeg fik den idé, at der må være zebragræssser på Overdam planteskole i Hørsholm. Jeg have planlagt, at tage mine forældre med på 'udflugt' dertil. Min mor er meget haveinteresseret og er medlem af Det Danske Haveselskab og holder derfor Haven (jeg er så heldig at få lov at låne bladene :-). Overdam nævnes ofte i både Haven og Alt om Haven i forbindelse med græsser, så det måtte være en udflugt værd. Så jeg forventede at se zebragræs, som er helt specielt og et af naturens underfundigheder med striberne på tværs. Så derfor;

Z som Zebragræs

Vi tog til Overdam i går og gik en tur i udstillingshaven - desværre er det lidt for tidligt endnu for at kunne danne sig et godt indtryk af græsserne. Men jeg skal helt sikkert tilbage dertil, når græsserne er i bedre vækst, for at se hvordan de tager sig ud senere. Men vi så altså ingen zebragræsser!

Istedet købte jeg et par græsser, som kan gro i skygge. Den ene er en Japansk Star; Carex morrowii og jeg tror det er en 'Variegata', som kan trives ret tørt og den anden er en Amerikansk Morgenstjerne, Carex folliculata. De skal plantes i mine kommende bede bag det nye stakit.

Også fra mine forældre får jeg hjælp i haven - de er rigtig gode til at få noget fra hånden, så det rykker, når de er her. Det er så hyggeligt at gå i haven med dem og sludre - men hvor bliver jeg jysk og der flyver altså mangen jysk dialekt over de nordsjællandske hække! Mange tak for hjælpen til jer begge :-)

Kommentarer

 1. Godt Z valg.. jeg vidste slet ikke der var noget der hed zebra græs.. :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med alle de forskellige græsser. Bliver spændende at se den når den er vokset til og altid skønt med hjælp i haven..
  God søndag herfra..

  SvarSlet
 3. Hej Inge
  Håber du har søgt på nettet - zebragræs er en sjovt udseende græs :-)

  Hej Karina
  Du ønskes også en dejlig søndag - aften :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…