Gå videre til hovedindholdet

Z som Zebragræs ;-)

Ugens bogstav  i ABC Scandinavia er Z - et lidt svært bogstav. I tankerne har jeg været omkring zink, men vi bruger ikke zink-potter og lignende i haven. Så er der sommerblomsten Zennia, men den har jeg ikke - selvom den er vældig fin!

Men så var det, at jeg fik den idé, at der må være zebragræssser på Overdam planteskole i Hørsholm. Jeg have planlagt, at tage mine forældre med på 'udflugt' dertil. Min mor er meget haveinteresseret og er medlem af Det Danske Haveselskab og holder derfor Haven (jeg er så heldig at få lov at låne bladene :-). Overdam nævnes ofte i både Haven og Alt om Haven i forbindelse med græsser, så det måtte være en udflugt værd. Så jeg forventede at se zebragræs, som er helt specielt og et af naturens underfundigheder med striberne på tværs. Så derfor;

Z som Zebragræs

Vi tog til Overdam i går og gik en tur i udstillingshaven - desværre er det lidt for tidligt endnu for at kunne danne sig et godt indtryk af græsserne. Men jeg skal helt sikkert tilbage dertil, når græsserne er i bedre vækst, for at se hvordan de tager sig ud senere. Men vi så altså ingen zebragræsser!

Istedet købte jeg et par græsser, som kan gro i skygge. Den ene er en Japansk Star; Carex morrowii og jeg tror det er en 'Variegata', som kan trives ret tørt og den anden er en Amerikansk Morgenstjerne, Carex folliculata. De skal plantes i mine kommende bede bag det nye stakit.

Også fra mine forældre får jeg hjælp i haven - de er rigtig gode til at få noget fra hånden, så det rykker, når de er her. Det er så hyggeligt at gå i haven med dem og sludre - men hvor bliver jeg jysk og der flyver altså mangen jysk dialekt over de nordsjællandske hække! Mange tak for hjælpen til jer begge :-)

Kommentarer

 1. Godt Z valg.. jeg vidste slet ikke der var noget der hed zebra græs.. :-)

  SvarSlet
 2. Jeg er vild med alle de forskellige græsser. Bliver spændende at se den når den er vokset til og altid skønt med hjælp i haven..
  God søndag herfra..

  SvarSlet
 3. Hej Inge
  Håber du har søgt på nettet - zebragræs er en sjovt udseende græs :-)

  Hej Karina
  Du ønskes også en dejlig søndag - aften :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …