Gå videre til hovedindholdet

Super dejlig dag :-)

Det har været en superdejlig dag idag, som startede med en velspillet, spændende og vundet fodboldkamp med sønnike. Derefter tog manden og jeg til Ledreborg Slotspark, hvor vi hyggede ca. tre timer. Vi var specielt opmærksomme på gourmet og planter.

Ift. gourmet fik vi set macadamia-olie, som indeholder ca. 85% umættede fedtsyre og hvid trøffelolie - det blve også købt, idet holder meget at kvalitetsprodukter! og 80% mørk chokolade i CD-form (gave til sønnike).

Derudover var vi (læs jeg) selvfølgelig interesseret i planter. Vi var forbi Eventyr Haver - men det opdagede de ikke ;-). Eventyr Haver havde slået sig sammen med Solhøj planter, som havde rigtig mange spændende træer og buske, hvor jeg var meget fristet, men holdt mig 'i skindet' :-). Derudover var jeg hurtig forbi hos Enemærkets hostahave

Clematis Snow Queen

Men hos Clematis Danmark blev jeg fristet, men jeg begrænsede mig til kun én clematis, som skal plantes i det nye sten-staudebed på bagsiden af det nye stakit. Inden vi sætter rionet op, som clematis'en skal klatre op af, skal vi tage stilling til, om stakittets bagside skal males. Imorgen!

Jeg fik omkring én time i haven - det var skønt - og så sluttede aftenen med en lækker grillstegt lammeryg, dejlig rødvin, hyggesnak med lækkermanden, plaider og terrassevarmer på terrassen til kl. 22 - så kan det da ikke blive meget bedre ♥♥♥

Kommentarer

 1. wow.... lige sådan en dag man kunne ønske sig. Særligt når man har brugt 10 timer på arbejde sådan en smuk lørdag. Måtte nøjes med en dejlige havetur i køkkenhaven kl. 7 i morges - men det var også skønt ;-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en dejlig dag, med lidt af alle de gode ting :-)
  Og sikken en skøn Clematis, den kan jeg godt forstå at du ikke kunne stå for.
  Fortsat dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Ja, det var en skøn dag :-) 10 timer på arbejde er lang tid og i sådan et skønt vejr, så føles det endnu længere - specielt når man længes efter haven :-/ Men det er skønt, at vi trods alt har et meningsfuldt arbejde :-)

  Men indimellem misunder jeg nu jer sygeplejersker - jeg kunne godt bruge en hverdags-fridag indimellem!

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Det var en god gang blandede bolscher ;-)

  Ja, jeg er spændt på, hvordan den hvide clematis tager sig ud på stakittet, som jeg håber bliver sort på bagsiden :-)

  SvarSlet
 5. Jeg købte mit judastræ hos Solhøj Planter. Du har ret - de havde mange spændende træer. Der kunne jeg godt have lagt ret mange penge :)

  SvarSlet
 6. Lyder som en skøn, skøn dag der tåler gentagelse næste år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Skøn dag hvor der har været plads til selvforkælelse og lige det man havde lyst til ;))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Det kunne jeg også :-)

  Hej Dorthe
  Der er alt for lang tid til næste år ;-) Mon ikke vi kan gentage allerede til august i Hillerød?

  Hej Karina
  Ja, det var en skøn dag. Sønnike var hos ven, så vi kunne tage det helt i vores eget tempo og efter hvad vi havde lyst til :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…