Gå videre til hovedindholdet

Super dejlig dag :-)

Det har været en superdejlig dag idag, som startede med en velspillet, spændende og vundet fodboldkamp med sønnike. Derefter tog manden og jeg til Ledreborg Slotspark, hvor vi hyggede ca. tre timer. Vi var specielt opmærksomme på gourmet og planter.

Ift. gourmet fik vi set macadamia-olie, som indeholder ca. 85% umættede fedtsyre og hvid trøffelolie - det blve også købt, idet holder meget at kvalitetsprodukter! og 80% mørk chokolade i CD-form (gave til sønnike).

Derudover var vi (læs jeg) selvfølgelig interesseret i planter. Vi var forbi Eventyr Haver - men det opdagede de ikke ;-). Eventyr Haver havde slået sig sammen med Solhøj planter, som havde rigtig mange spændende træer og buske, hvor jeg var meget fristet, men holdt mig 'i skindet' :-). Derudover var jeg hurtig forbi hos Enemærkets hostahave

Clematis Snow Queen

Men hos Clematis Danmark blev jeg fristet, men jeg begrænsede mig til kun én clematis, som skal plantes i det nye sten-staudebed på bagsiden af det nye stakit. Inden vi sætter rionet op, som clematis'en skal klatre op af, skal vi tage stilling til, om stakittets bagside skal males. Imorgen!

Jeg fik omkring én time i haven - det var skønt - og så sluttede aftenen med en lækker grillstegt lammeryg, dejlig rødvin, hyggesnak med lækkermanden, plaider og terrassevarmer på terrassen til kl. 22 - så kan det da ikke blive meget bedre ♥♥♥

Kommentarer

 1. wow.... lige sådan en dag man kunne ønske sig. Særligt når man har brugt 10 timer på arbejde sådan en smuk lørdag. Måtte nøjes med en dejlige havetur i køkkenhaven kl. 7 i morges - men det var også skønt ;-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en dejlig dag, med lidt af alle de gode ting :-)
  Og sikken en skøn Clematis, den kan jeg godt forstå at du ikke kunne stå for.
  Fortsat dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Ja, det var en skøn dag :-) 10 timer på arbejde er lang tid og i sådan et skønt vejr, så føles det endnu længere - specielt når man længes efter haven :-/ Men det er skønt, at vi trods alt har et meningsfuldt arbejde :-)

  Men indimellem misunder jeg nu jer sygeplejersker - jeg kunne godt bruge en hverdags-fridag indimellem!

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Det var en god gang blandede bolscher ;-)

  Ja, jeg er spændt på, hvordan den hvide clematis tager sig ud på stakittet, som jeg håber bliver sort på bagsiden :-)

  SvarSlet
 5. Jeg købte mit judastræ hos Solhøj Planter. Du har ret - de havde mange spændende træer. Der kunne jeg godt have lagt ret mange penge :)

  SvarSlet
 6. Lyder som en skøn, skøn dag der tåler gentagelse næste år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Skøn dag hvor der har været plads til selvforkælelse og lige det man havde lyst til ;))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Det kunne jeg også :-)

  Hej Dorthe
  Der er alt for lang tid til næste år ;-) Mon ikke vi kan gentage allerede til august i Hillerød?

  Hej Karina
  Ja, det var en skøn dag. Sønnike var hos ven, så vi kunne tage det helt i vores eget tempo og efter hvad vi havde lyst til :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …