Gå videre til hovedindholdet

Super dejlig dag :-)

Det har været en superdejlig dag idag, som startede med en velspillet, spændende og vundet fodboldkamp med sønnike. Derefter tog manden og jeg til Ledreborg Slotspark, hvor vi hyggede ca. tre timer. Vi var specielt opmærksomme på gourmet og planter.

Ift. gourmet fik vi set macadamia-olie, som indeholder ca. 85% umættede fedtsyre og hvid trøffelolie - det blve også købt, idet holder meget at kvalitetsprodukter! og 80% mørk chokolade i CD-form (gave til sønnike).

Derudover var vi (læs jeg) selvfølgelig interesseret i planter. Vi var forbi Eventyr Haver - men det opdagede de ikke ;-). Eventyr Haver havde slået sig sammen med Solhøj planter, som havde rigtig mange spændende træer og buske, hvor jeg var meget fristet, men holdt mig 'i skindet' :-). Derudover var jeg hurtig forbi hos Enemærkets hostahave

Clematis Snow Queen

Men hos Clematis Danmark blev jeg fristet, men jeg begrænsede mig til kun én clematis, som skal plantes i det nye sten-staudebed på bagsiden af det nye stakit. Inden vi sætter rionet op, som clematis'en skal klatre op af, skal vi tage stilling til, om stakittets bagside skal males. Imorgen!

Jeg fik omkring én time i haven - det var skønt - og så sluttede aftenen med en lækker grillstegt lammeryg, dejlig rødvin, hyggesnak med lækkermanden, plaider og terrassevarmer på terrassen til kl. 22 - så kan det da ikke blive meget bedre ♥♥♥

Kommentarer

 1. wow.... lige sådan en dag man kunne ønske sig. Særligt når man har brugt 10 timer på arbejde sådan en smuk lørdag. Måtte nøjes med en dejlige havetur i køkkenhaven kl. 7 i morges - men det var også skønt ;-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en dejlig dag, med lidt af alle de gode ting :-)
  Og sikken en skøn Clematis, den kan jeg godt forstå at du ikke kunne stå for.
  Fortsat dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Ja, det var en skøn dag :-) 10 timer på arbejde er lang tid og i sådan et skønt vejr, så føles det endnu længere - specielt når man længes efter haven :-/ Men det er skønt, at vi trods alt har et meningsfuldt arbejde :-)

  Men indimellem misunder jeg nu jer sygeplejersker - jeg kunne godt bruge en hverdags-fridag indimellem!

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Det var en god gang blandede bolscher ;-)

  Ja, jeg er spændt på, hvordan den hvide clematis tager sig ud på stakittet, som jeg håber bliver sort på bagsiden :-)

  SvarSlet
 5. Jeg købte mit judastræ hos Solhøj Planter. Du har ret - de havde mange spændende træer. Der kunne jeg godt have lagt ret mange penge :)

  SvarSlet
 6. Lyder som en skøn, skøn dag der tåler gentagelse næste år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Skøn dag hvor der har været plads til selvforkælelse og lige det man havde lyst til ;))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Det kunne jeg også :-)

  Hej Dorthe
  Der er alt for lang tid til næste år ;-) Mon ikke vi kan gentage allerede til august i Hillerød?

  Hej Karina
  Ja, det var en skøn dag. Sønnike var hos ven, så vi kunne tage det helt i vores eget tempo og efter hvad vi havde lyst til :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)