Gå videre til hovedindholdet

Super dejlig dag :-)

Det har været en superdejlig dag idag, som startede med en velspillet, spændende og vundet fodboldkamp med sønnike. Derefter tog manden og jeg til Ledreborg Slotspark, hvor vi hyggede ca. tre timer. Vi var specielt opmærksomme på gourmet og planter.

Ift. gourmet fik vi set macadamia-olie, som indeholder ca. 85% umættede fedtsyre og hvid trøffelolie - det blve også købt, idet holder meget at kvalitetsprodukter! og 80% mørk chokolade i CD-form (gave til sønnike).

Derudover var vi (læs jeg) selvfølgelig interesseret i planter. Vi var forbi Eventyr Haver - men det opdagede de ikke ;-). Eventyr Haver havde slået sig sammen med Solhøj planter, som havde rigtig mange spændende træer og buske, hvor jeg var meget fristet, men holdt mig 'i skindet' :-). Derudover var jeg hurtig forbi hos Enemærkets hostahave

Clematis Snow Queen

Men hos Clematis Danmark blev jeg fristet, men jeg begrænsede mig til kun én clematis, som skal plantes i det nye sten-staudebed på bagsiden af det nye stakit. Inden vi sætter rionet op, som clematis'en skal klatre op af, skal vi tage stilling til, om stakittets bagside skal males. Imorgen!

Jeg fik omkring én time i haven - det var skønt - og så sluttede aftenen med en lækker grillstegt lammeryg, dejlig rødvin, hyggesnak med lækkermanden, plaider og terrassevarmer på terrassen til kl. 22 - så kan det da ikke blive meget bedre ♥♥♥

Kommentarer

 1. wow.... lige sådan en dag man kunne ønske sig. Særligt når man har brugt 10 timer på arbejde sådan en smuk lørdag. Måtte nøjes med en dejlige havetur i køkkenhaven kl. 7 i morges - men det var også skønt ;-)

  SvarSlet
 2. Det lyder som en dejlig dag, med lidt af alle de gode ting :-)
  Og sikken en skøn Clematis, den kan jeg godt forstå at du ikke kunne stå for.
  Fortsat dejlig weekend :-)

  SvarSlet
 3. Hej Mette
  Ja, det var en skøn dag :-) 10 timer på arbejde er lang tid og i sådan et skønt vejr, så føles det endnu længere - specielt når man længes efter haven :-/ Men det er skønt, at vi trods alt har et meningsfuldt arbejde :-)

  Men indimellem misunder jeg nu jer sygeplejersker - jeg kunne godt bruge en hverdags-fridag indimellem!

  SvarSlet
 4. Hej Hanne
  Det var en god gang blandede bolscher ;-)

  Ja, jeg er spændt på, hvordan den hvide clematis tager sig ud på stakittet, som jeg håber bliver sort på bagsiden :-)

  SvarSlet
 5. Jeg købte mit judastræ hos Solhøj Planter. Du har ret - de havde mange spændende træer. Der kunne jeg godt have lagt ret mange penge :)

  SvarSlet
 6. Lyder som en skøn, skøn dag der tåler gentagelse næste år :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Skøn dag hvor der har været plads til selvforkælelse og lige det man havde lyst til ;))
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 8. Hej Lene
  Det kunne jeg også :-)

  Hej Dorthe
  Der er alt for lang tid til næste år ;-) Mon ikke vi kan gentage allerede til august i Hillerød?

  Hej Karina
  Ja, det var en skøn dag. Sønnike var hos ven, så vi kunne tage det helt i vores eget tempo og efter hvad vi havde lyst til :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…