Gå videre til hovedindholdet

"Snyder" mig ud i haven

Håber I nyder det skønne vejr. Det gør jeg ihvertfald omend det er fra vores havestue, som jeg maler og maler og maler på og nu er jeg så gang med sidste (og 4. gang) maling - så tror jeg, at det dækker. Men nu gider jeg faktisk heller ikke mere og jeg synes, at have trækker gevaldigt.

Ja, haven trækker faktisk så meget, at jeg må en tur derud, når jeg synes, at jeg trænger til en pause.  Og hvor er der meget nyt at se - varmen og solen gør underværker på planterne og der kommer flere og flere blomster.




På billederne herover er det martsvioler, høstfloks, lungurt og kugleprimula. Planter som alle er sprunget ud her de sidste par dage.

Når jeg sådan går rundt i haven, så finder jeg selvfølgelig også lidt ukrudt, som lige bliver nippet. Og her til aften så jeg pludselig nogle små behårede skaller ligge i et af de nye surbundsbede og tænkte, at det måtte være fra magnolien.


  
I min iver efter at se, hvad der skete i bedene, havde jeg helt glemt at se op og tænk sig, så er det magnolien som er ved at springe ud. Det bliver et herligt syn er jeg ganske sikker på og det er første år, hvor bedene under er etableret - det glæder jeg mig til at se :-)

Kommentarer

  1. Vi har hatt varmt vårvær og sol i mange dager, men i dag 5 grader tåke og vind = iskaldt ! Allikevel skjer det en masse, som hos deg .
    Vakre bilder av lungeurt , fiol, primula, og ikke minst knoppene på stjernemagnoliaen:-))
    Ser at vår magnolia er omtrent på samme stadiet, så i morgen er det ut for å ta noen bilder.
    Ha en riktig fin helg !
    Eirin

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha, 5 grader og tåge lyder koldt, men skønt at der alligevel sker en masse hos jer og at magnolien er på samme stadie er skønt. Jeg vil glæde mig til at se dine billeder af den imorgen :-)

      Slet
  2. Ja der sker en masse derude nu, og så gider man godt nok ikke stå at male. Det er da også en hård omgang med hele 4 gange. Håber du bliver færdig nu, så du kan komme rigtigt i haven.

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, jeg gider ikke mere. 4 gange fordi første gang var en olie og derefter 3 gange slutmaling for at det dækker. Har en forventning om, at jeg bliver færdig i dag i havestuen. Men så har jeg stadig flere møbler til havestuen, som jeg også er i gang med. Dem bliver jeg ikke færdig med i dag, men mon ikke eftermiddagen kan bruges i haven - det håber jeg.

      Slet
  3. beautiful spring time and flowers

    SvarSlet
  4. Hej. Jeg kan godt forstå, at haven trækker, når du går dér og maler. Malerarbejde er noget af det værste, synes jeg, men jeg er heller ikke særlig god til det. Ja, der sker meget i haven i disse dage, mange af mine tulipaner står på spring, jeg er så spændt på at se floret. Fortsat god arbejdslyst.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for forståelse ;-) I går var jeg flittig og ville bare have det sidste i havestuen færdig, så trods det supergode vejr holdt jeg mig i skindet og jeg kan i dag rydde op efter malingen derud og begynde at indrette :-)

      Slet
  5. Det har jo været skønt i dag. Lungeurt og primula blomstrer også her, og er skønne forårs bebudere.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har været superskønt i dag. Og det er helt tydeligt at se på planterne, at de nyder det lune vejr - der kommer flere og flere planter og mange flere viser farver :-)

      Slet
  6. Jeg forstår godt at du sniger dig til en pause i malingen så du kan nå at se hvad der sker derude. Dejligt ser det ud både ved jorden og oppe i luften. Dine billeder er flotte - dejligt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er svært at lade være - haven er jo lige udenfor vinduerne i havestuen og med atl det som sker, så bliver jeg nysgerrig :-)

      Tak - jeg holder af at arbejde med at få optimeret billederne til bloggen.

      Slet
  7. Hej Susanne.Hvor har du været flittig.....................er rigtig spændt på at se din havestue når du får den indrettet.
    Hvilken farve har du givet den..............siden den skal males 4 gange?
    Vi var også i haven i rigtig mange timer i går i det flotte vejr.
    Manden er i gang med at udvide vores potteskur.Dejligt med plads til alt det praktiske.
    Smukke primula du viser.................en skøn plante der blomstre flere gange om året.'
    Rigtig god arbejdslyst knus Jette

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det bliver spændende, når den skal indrettes. Møblerne skal først lige være færdigmalet. Havestuen har fået hvid maling. Men først en gang olie og derefter 3 gange hvid for at den dækkede det rå træ.

      Ja, skønt vejr og det må være dejligt, at manden udvider potteskuret, så du rigtig får plads at boltre dig på :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad