Gå videre til hovedindholdet

Rucola'en blomstrer

I urtehaven står rucolaen så flot og der er mere end rigeligt, så vi har plukket til salater i et stykke tid.


Rucola'en jeg har sået er 'Eruca sativa' og købt hos "Bjarnes frø og planter". Der har været en rigtig god spireprocent og planterne er blevet store og flotte.

Normalt er jeg ikke stor tilhænger af rucola, men kan sagtens spise den i mindre mængder sammen med andre salater. Men med denne rucola er jeg blevet omvendt. Det er en meget mild i smagen og på trods af, at den nu er gået i blomst, så kan den stadig bruges i maden.


Blomsterne i rucola'en er rigtig dekorative og derfor står der nu også tre stilke i hver sin vase på sofabordet. Og blomsterne er et kunstværk i sig selv.Flødefarvede blomster med mørke og meget tydelige årer - smuk og enkel.

Kommentarer

 1. Ja det er da kønne blomster den rucola har.

  SvarSlet
 2. Hold op hvor er den pæn. Min rucola blomstre ikke, men jeg kan se at jeg har noget at se frem til.
  Er blomsterne mon også spiselige?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt sikkert noget at se frem til :-)
   Jeg aner ikke, om blomsten er spiselig, men spørger lige i én af grupperne på FB og vender tilbage med svar.

   Slet
  2. Jens fra Slottet i Smørmosen har lige svaret på spørgsmålet og rucola-blomsterne kan spises og smager som rucola. Sikke meget skøn pynt vi kan få ikke kun i vaser men også i vores mad :-)

   Jens og Sølva har en utrolig flot og informativ hjemmeside og en facebook-gruppe, som hedder Slottet i Smørmosen. Hjemmesiden findes på dette link; http://www.slottet-i-smoermosen.com/. Begge sider er absolut et besøg værd :-)

   Slet
 3. hej Susanne.ja! det er dejligt at kunne gå ud og plukke sin egen salat.
  Har i nogle år sået en blanding,men rucolaen tog overhånd.
  Så nu sår jeg salaterne hver for sig.
  God søndag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at kunne plukke helt friskt og sprødt salat :-) Ja, har hørt, at den er slet til at selvså sig, så må tage masser af stængler ind til pynt i huset, så den ikke når at smide frø. Det lyder som en god ide, at så salaterne hver for sig, så de er nemmere at fjerne, når de begynder at smide frø.
   Også en god søndag til dig trods den evige regn

   Slet
 4. mums, rucola - jeg er vist en af de få mennesker der ÆÆÆÆÆLSKER rucola, måske skulle man prøve at blive selvforsynende (ihvertfald om sommeren).....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender nu et par stykker, som elsker rucola, men de fleste vil vist gerne have den i mindre mængder. Men jeg tror det er en urt, som det er nemt at blive selvforsynende med, så ... :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Godt at du kan lide rucola, jeg synes, den smager rigtig godt, men har aldrig prøvet at have den i haven. (Har ingen køkkenhave). Blomsterne er yndige, dem har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kunne rucola blive den nye "sommerblomst" i den flødefarvede eller mørke have ;-)

   Slet
 6. Så tæt på tror jeg ikke, at jeg har studeret rucolablomsten før, men den er jo super flot. Det har nu nok også noget at gøre med den dygtige fotograf :-)
  Jeg kan nu også rigtig godt lide smagen af rucola til forskel fra andre familiemedlemmer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men uanset fotografen, så er blomsten nemlig superflot :-)

   Så skulle du måske prøve denne rucola - så er jeg sikker på, at familiemedlemmerne også kan lide rucola :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Jeg er så en af dem der ikke kan fordrage Rucola, men med så flotte blomster er det da lige før, at den skal være i haven. Den er faktisk helt smuk jo.

  Ha´ en dejlig dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er rigtig smuk, men blomsterne er lidt små. Men mon ikke, at de ville være at se, hvis de står i en større gruppe - det tror jeg.

   Slet
 8. Superfine blomsterstande. Det er en næsten hemmelig verden, der åbner sig når man kommer tæt på med kameraet ;o). Rucola er heller ikke lige min favorit salat, men i blandinger går det fint

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er utroligt hvad der viser sig når linsen bliver det forlængede øje - jeg er også vild med det jeg så i dette tilfælde :-)

   Slet
 9. Hvor er det nogle FLOTTE blomster din Rucola har, de er da helt vidunderlige. Jeg har aldrig set rucola blomstre !
  God Aften.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også første gang jeg har lagt mærke til rucolaens blomster - de er superskønne :-)

   Slet
 10. Jeg kender ikke rucola'en, men hvor er dens blomster dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)