Gå videre til hovedindholdet

Rucola'en blomstrer

I urtehaven står rucolaen så flot og der er mere end rigeligt, så vi har plukket til salater i et stykke tid.


Rucola'en jeg har sået er 'Eruca sativa' og købt hos "Bjarnes frø og planter". Der har været en rigtig god spireprocent og planterne er blevet store og flotte.

Normalt er jeg ikke stor tilhænger af rucola, men kan sagtens spise den i mindre mængder sammen med andre salater. Men med denne rucola er jeg blevet omvendt. Det er en meget mild i smagen og på trods af, at den nu er gået i blomst, så kan den stadig bruges i maden.


Blomsterne i rucola'en er rigtig dekorative og derfor står der nu også tre stilke i hver sin vase på sofabordet. Og blomsterne er et kunstværk i sig selv.Flødefarvede blomster med mørke og meget tydelige årer - smuk og enkel.

Kommentarer

 1. Ja det er da kønne blomster den rucola har.

  SvarSlet
 2. Hold op hvor er den pæn. Min rucola blomstre ikke, men jeg kan se at jeg har noget at se frem til.
  Er blomsterne mon også spiselige?

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt sikkert noget at se frem til :-)
   Jeg aner ikke, om blomsten er spiselig, men spørger lige i én af grupperne på FB og vender tilbage med svar.

   Slet
  2. Jens fra Slottet i Smørmosen har lige svaret på spørgsmålet og rucola-blomsterne kan spises og smager som rucola. Sikke meget skøn pynt vi kan få ikke kun i vaser men også i vores mad :-)

   Jens og Sølva har en utrolig flot og informativ hjemmeside og en facebook-gruppe, som hedder Slottet i Smørmosen. Hjemmesiden findes på dette link; http://www.slottet-i-smoermosen.com/. Begge sider er absolut et besøg værd :-)

   Slet
 3. hej Susanne.ja! det er dejligt at kunne gå ud og plukke sin egen salat.
  Har i nogle år sået en blanding,men rucolaen tog overhånd.
  Så nu sår jeg salaterne hver for sig.
  God søndag til dig Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er så skønt at kunne plukke helt friskt og sprødt salat :-) Ja, har hørt, at den er slet til at selvså sig, så må tage masser af stængler ind til pynt i huset, så den ikke når at smide frø. Det lyder som en god ide, at så salaterne hver for sig, så de er nemmere at fjerne, når de begynder at smide frø.
   Også en god søndag til dig trods den evige regn

   Slet
 4. mums, rucola - jeg er vist en af de få mennesker der ÆÆÆÆÆLSKER rucola, måske skulle man prøve at blive selvforsynende (ihvertfald om sommeren).....

  SvarSlet
  Svar
  1. Kender nu et par stykker, som elsker rucola, men de fleste vil vist gerne have den i mindre mængder. Men jeg tror det er en urt, som det er nemt at blive selvforsynende med, så ... :-)

   Slet
 5. Hej Susanne. Godt at du kan lide rucola, jeg synes, den smager rigtig godt, men har aldrig prøvet at have den i haven. (Har ingen køkkenhave). Blomsterne er yndige, dem har jeg aldrig set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Måske kunne rucola blive den nye "sommerblomst" i den flødefarvede eller mørke have ;-)

   Slet
 6. Så tæt på tror jeg ikke, at jeg har studeret rucolablomsten før, men den er jo super flot. Det har nu nok også noget at gøre med den dygtige fotograf :-)
  Jeg kan nu også rigtig godt lide smagen af rucola til forskel fra andre familiemedlemmer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, men uanset fotografen, så er blomsten nemlig superflot :-)

   Så skulle du måske prøve denne rucola - så er jeg sikker på, at familiemedlemmerne også kan lide rucola :-)

   Slet
 7. Hej Susanne. Jeg er så en af dem der ikke kan fordrage Rucola, men med så flotte blomster er det da lige før, at den skal være i haven. Den er faktisk helt smuk jo.

  Ha´ en dejlig dag.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er rigtig smuk, men blomsterne er lidt små. Men mon ikke, at de ville være at se, hvis de står i en større gruppe - det tror jeg.

   Slet
 8. Superfine blomsterstande. Det er en næsten hemmelig verden, der åbner sig når man kommer tæt på med kameraet ;o). Rucola er heller ikke lige min favorit salat, men i blandinger går det fint

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er utroligt hvad der viser sig når linsen bliver det forlængede øje - jeg er også vild med det jeg så i dette tilfælde :-)

   Slet
 9. Hvor er det nogle FLOTTE blomster din Rucola har, de er da helt vidunderlige. Jeg har aldrig set rucola blomstre !
  God Aften.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også første gang jeg har lagt mærke til rucolaens blomster - de er superskønne :-)

   Slet
 10. Jeg kender ikke rucola'en, men hvor er dens blomster dog smukke.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - det er utroligt smukke :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)