Gå videre til hovedindholdet

Storslåethed

Det er så skønt og frodigt i haven lige i øjeblikket. Ja, jeg vil nærmest kalde de storslået - hvis man da kan tale om det  i en have på knap 700 kvm.

Men det er altså slet ikke til at se sig mæt på. Og det på trods af, at jorden i går var knastør. Men nu har vi fået vand, så vandslagen får lov at holde pause.


Her er det et kig ned gennem haven. Jeg kan slet ikke blive træt af at betragte alle farverne.

For lige at fortælle lidt om havens opdeling, så ligger træterrassen rundt om hushjørnet. Bag kameraet og før drivhuset ligger den nyetablerede urtehave. Og bag drivhuset ligger det blå bed og det nye mørke bed. Bag dronningebusken ligger bassinbedet og bagved igen ligger den del i haven med små stier.


I får lige et nærbillede af de lyserøde planter i husbedet. Her er det acer, storkenæb, pileurt og en allium er på vej.  

Kommentarer

 1. Hvor ser det spændende ud i det lange bed op langs huset.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et dejligt kig op langs huset :-)

   Slet
 2. Ja, det ervirkeligt smukt hos dig, Susanne! Og de Slangeurt op mod den røde Acer - det kan ikke overgået. Det er simpelthen elegance.

  Jeg vil i øvrigt give dig ret. Dronningebuskene blomstrer overdådigt i hele Danmark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også vild med de lyserøde sammen med det 'mørkrøde' løv.

   Det er helt vild så mange flotte droningebuske der blomstere lige nu - mums :-)

   Slet
 3. Hej Susanne.hvor ser det godt ud -det lange kik.en smuk dronningebusk-
  som er mit store ønske.Hvad er det for en busk/træ til højre
  der er formklippet,og med hosta i bunden?Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dronningebusken står bare så flot nu.

   Træet til højre i billedet er en bøg, som er formklippet. Den er rigtig fin og er dekorativ i haven gennem hele året.

   Slet
 4. Forstår fuldt ud, at du slet ikke kan få nok af at se på din have lige nu, hvor alt står i fuldt flor :-)
  Glæder mig til, at jeg igen får noget farverig frodighed at se på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der må flere haverundture til hver dag, for der skal lige nydes lidt mere og lidt mere og ...

   Jeg kan godt forstå, at du glæder dig til at du får farver og frodighed i haven. Det må være en stor kontrast mellem jeres tidligere have og den nuværende.

   Slet
 5. Hej Susanne

  Hvor ser det godt ud. Det er sådan et kig hvor man brænder af nysgerrighed for at se resten :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er jeg glad for, at du siger det - elsker haver hvor nysgerrigheden driver, så skønt at der er den oplevelse i min have :-)

   Slet
 6. Smukt .. ja vand har vi fået masser af denne weekend og endda kæmpe hagl i går
  - hvor mon sommeren blir af ? ;0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hagl i juni burde være forbudt ved lov ;-) Men det er da utroligt, at det sker her midt i sommeren, som vi venter på med længsel. Krydser fingre for, at den kommer i skolernes sommerferie, så langt de fleste af os har godt havevejr i ferien.

   Slet
 7. Jeg synes også at din have ser fantastisk ud, wow så farverig og frodig :-) Og det er jo det helt rigtige at nyde og nyde. Jeg skal stadig vænne mig til at jeg ikke kan lave noget derude. Jeg har det bedst i tilbaglænet stilling lige for øjeblikket. Men et par småture bliver det nu til ind imellem, og så nyder jeg også skønheden og glæden over at det hele faktisk klarer sig ganske godt uden indblanding lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg nyder :-) Og dejligt at du også kan nyde din have på trods af, at alt det du går gennem lige nu.

   Slet
 8. Hej Susanne.
  Dejligt ser det ud i din have.
  Havens opdeling i små rum lyder meget hyggeligt.
  Indlægget gav virkelig lyst til at se mere.
  Specielt området med de små stier? Hvordan virker det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må jo forsøge at lave nogle flere indlæg, hvor jeg viser billeder med større dele af haven. Det er jeg ikke specielt god til dels fordi jeg synes det er svært at tage sådanne billeder uden at det bliver et miskmask og dels fordi jeg ikke har arbejdet færdigt med de forskellige områder. Men jeg vil gerne prøve.

   De små stier har været der siden vi flyttede ind og jeg har forsømt dem en del. Men efter vi fik stakittet, så har det give meget mere plads og luft. Bedene skal renoveres men så bliver det helt sikkert godt. Dem vil jeg også gerne vise lidt af efterhånden :-)

   Slet
 9. Det er smukt dit bed op ad husmuren. Meget fin afstemt - det er forståeligt, at du er glad for det! Det ser meget frodigt ud lige nu i din have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det er helt sikkert en skøn årstid med alt den frodighed :-)

   Slet
 10. Dejlig frodigt.
  Jeg tror måske at jeg lige har købt den storkenæb til garden partyet - den du har langs huset. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det er den samme storkenæb, så kan du glæde dig. Den er smuk og blomster over en rigtig lang periode.

   Slet
 11. Fin og frodig staudebed ved væg. Helt sikkert - farver passer sammen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg syne også, at det er smukke farver sammen :-)

   Slet
 12. Havne behøver ikke være stor for at være storslået.........- det ser jo bare super skønt ud Susanne - skønt skønt skønt lyserødt husbed ;09

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - storslåethed i det små kan sagtens lade sig gøre.

   Slet
 13. Hvor har du dog en smuk have. Mange skønne blomster.
  Hvad hedder busken man ser i baggrunden lige midt i billedet?
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du mener busken i haven med de lyserøde blomster, så er det en dronningebusk. Den er så smuk lige nu :-)

   Slet
 14. Hej Susanne. Det var rigtig rart,at du lige remsede dine bede og deres belægning op, så kan man bedre forestille sig haven. Jeg synes, det øverste billede er supergodt og du har ret, man kan se mange farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre, at det gav dig lidt overblik over min have. Jeg har (desværre) ikke en 'haveplan', som jeg kunne sætte ind, så må bruge ord i stedet til at beskrive haven.

   Slet
 15. Det ser så flot ud, og så var det godt at vide, hvor bedene er i forhold til billedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænkte, at det kunne give lidt overblik, når man ikke har været i haven før. Så dejligt at du kunne 'visualisere' dig til hvor bedene er i forhold til hinanden.

   Slet
 16. Dejlig have, du har. Ja, det gælder om at nyde det, mens det står på :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i - det går kun alt for hurtigt før det hele er slut igen. Så vi må nyde i fulde drag mens det hele er :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Næsten færdig

Urtehaven er næsten færdig! Arbejdet har skredet rigtig fint fremad i weekenden. Bedkanter er sat, der er efterfyldt med jord i bedene, fiberdug er lagt og småsten er kørt på. Vi er næsten færdige med urtehavens bede. Kun den sidste finish mangler. 

Vi har haft travlt og været effektive lørdag og søndag og foreløbig ser det godt ud. Når jeg så lige får klippet fiberdugen til - tror så tror jeg, at jeg bliver ovenud tilfreds med resultatet.


Lørdag middag startede vi med trækanter på bedene i kanten på de tre af siderne i urtehaven. Stierne mellem bedene var jord og fremspiret ukrudt havde haft gode forhold. Jorden i de seks højbede, som blev færdige i efteråret, var faldet sammen og trængte til opfyldning.


Alle bede er efterfyldt med jord fra genbrugspladsen - fire trailerfulde blev kørt på i alt. Samtidig blev de sidste kartofler sat og de øvrige bede ordnet. Alle kanter er sat og jord er fyldt på derefter.

Fiberdug er lagt i alle gange og småsten er lagt ud på stierne. Inden vi gik…

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)