Gå videre til hovedindholdet

Udsigten fra soveværelsesvinduet

Når nu regnen siler ned igen og igen, så vi ikke kan komme i haven, så må vi jo nyde haven indefra.

Vi har værelser til havesiden, så dette er, hvad jeg også ser hver morgen, når jeg trækker gardinerne fra i soveværelset. Men det syn er nu heller ikke helt ringe.


Drivhuset ligger lige udenfor vinduet. På højre side af drivhuset ligger urtehaven. Der mangler endnu en del at blive lavet der og det ser lidt rodet ud (fik fx. ikke fjernet krukker med krydderurter inden jeg tog billedet, for det regner jo ;-) Men alligevel er der gang i urterne. Spidskål, løg, kartofler mm. Og i det første bed er der plantet tagetes som kantplante.

Det rustne jern helt til højre og forrest i billedet er et stativ til staudelathyrus - sådan så det ud i juli 2010. Det varer ikke længe inden de første ærteblomster springer ud. De dufter desværre ikke, men det kunne have været skønt, hvis duften af ærteblomst havde kunnet finde vej ind i soveværelset hver gang der blev luftet ud.  


Til venstre for drivhuset ligger det blå bed og længere væk det mørke/lyserøde bed. Dette bed nyder jeg rigtig meget at se på og er meget glad for, at jeg har fået det lavet. Vær venlig at se bort fra spanden på plænen. Det er min ukrudtsspand, som jeg ikke fik fjernet forleden dag.

Den sorte krukke med den stedsegrønne plante er nu at se igen. Det blev den forleden dag, hvor jeg klippede bjergknopurten ned. Den var ved at være afblomstret for første gang og jeg ønsker ikke, at den  får lov at sætte frø, for den er frygtelig energisk med at frøså sig over alt. Desuden var den væltet og havde fået lidt meldug, så det pyntede at få den væk. Men den kommer snart igen dog med en noget mindre blomstring.  

Kommentarer

 1. Lækker, lækker udsigt!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det er skønt at slå gradinerne fra hver morgen. Og i sådan et vejr, så må jeg lige kigge ud derfra flere gange dagligt :-)

   Slet
 2. Hej,
  Sikken en udsigt og hvilken frodighed.
  Du mindede mig lige om at jeg skal have klippet knopurten ned.
  Den skal nemlig heller ikke så sig overalt hos mig.
  Du har også plads til et Global Goal og dermed boldspil i haven.
  Leg skal der jo også være plads til.
  Dejligt bed op langs rækværket.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig dejlig tid, hvor det er muligt med frodighed og en herlig udsigt.

   Ja, der er plads til lidt boldspil i haven. Men sønnike er ved at være 12 år, så haven er efterhånden for lille til at spille i - og mor er lidt (=meget) øm overfor drivhuset, som der tidligere er røget en del ruder i af en vildfaren fodbold. Men lidt leg med Global Goal er der heldigvis plads til. Og så har vi en fodboldbane 300 m fra os, så der mødes drengene til små-kampe om aftenen - herligt :-)

   Slet
 3. Dejlige øjebliksbilleder fra en aktiv have ;o) Nu må regnen da snart slutte ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da selvfølgelig øjebliksbilleder og derfor ser der ud som der gør - tak for det :-)

   Du har fuldstændig ret i, at vi har fået nok regn nu og at det gerne må slutte. Synes at have læst på vejrudsigten, at det bliver nogenlunde vejr de næste par dage. Skønt med lidt havevejr igen.

   Slet
 4. Det er sjovt at se din have lidt på afstand, så man rigtig kan se at der er sket meget, siden jeg besøgte dig :)

  SvarSlet
 5. God udsigt fra soveværelsesvinduet, og godt at se et større billede af haven, det ser godt ud dit blå bed.

  SvarSlet
 6. Det er da en skøn udsigt at vågne til. Jeg er forresten helt vild med dit jernstativ :-)

  SvarSlet
 7. Dejlig udsigt! Kan levende forestille mig din udsigt næste år, når alle dine espalier langs stakittet blomstrer med Clematis......
  Jeg kunne godt tænke mig en lille urtehave som din, men min have er jo ikke stor nok..... ;O)

  SvarSlet
 8. Hej Susanne. Dejligt og se dine billeder også med sorte spande:) jeg gør lidt i det samme, og når man så sidder og ser på billederne så opdager man det først.

  Skøn udsigt. Jeg har fået sat lidt roser ud foran vores vinduer, så venter bare på de vokser lidt til.

  Jeg skal ud og have klippet mine Bjergknopurt ned også. Det har jeg ikke gjort de andre år, men vil gerne have, de kommer igen med lidt blomster. Det skal bare lige stoppe med at blæse og regne.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 9. dejlig udsigt fra soveværelset :)

  SvarSlet
 10. Med her "sommervejr" er det jo lige før, man bliver helt euforisk over en dag med delvis sol og næsten 20 grader! ;-)

  SvarSlet
 11. Skøn udsigt at stå op til, det værste er næsten at man kan falde helt i staver ved vinduet og glemme hvad man var på vej til... ;o)

  SvarSlet
 12. Hej Susanne.dejlige billeder med udsigten fra dit soveværelse.
  havde selv et indlæg om udsigt for en uge siden.
  Hilsen Jette

  SvarSlet
 13. Flott utsikt å våkne til! Syns det var en veldig ryddig og flott kjøkkenhage - og frodig!

  SvarSlet
 14. Smukt udsigt fra dit soveværelsesvindue..
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …