Gå videre til hovedindholdet

Nye løsninger

Taget på redskabsskuret fløj af i en kraftig vind og der måtte sættes et nyt på. Heldigvis var svigerfar mand for at hjælpe med at sætte nye trapezplader på skuret - en kæmpe hjælp og tusind tak for det, Per.

Skuret trængte gevaldigt til en oprydning, men det har været en aktivitet, som jeg har udskudt i meget lang tid. Men for at få det  nye tag op var det nødvendigt at tømme skuret, så det var en perfekt anledning til at få ryddet op i diverse ting, som hober sig op i et haveskur efterhånden.

Plastik urtepotter - kan man få for mange af dem? Jeg har samlet dem alle i området under bordet i skuret. Potterne er stablet efter "babushka-dukke-princippet", så de fylder mindst muligt.



Vi havde rester liggende af kloakrør i forskellige størrelser og højder. De er sat på både bord og gulv og holder en rigtig god orden på alle mine plantepinde, som findes i forskellige højder. Så nu er jeg fri for, at de de ligger og flyder/fylder på bordet i skuret og det er nemt at finde den størrelse jeg skal bruge.

Tidligere stod alle redskaberne i én stor stak op af væggen og det var en værre flytten rundt, for det var jo altid det inderste redskab, jeg havde behov for. Jeg har købt redskabsholdere og hængt redskaberne op på væggen.

Efter oprydningen har jeg fået overblik og jeg er helt sikker på, at jeg vil nyde det vildt meget, at der er ro og orden i skuret. Og oprydning efter en dag i haven bliver i fremtiden en fornøjelse.

Kommentarer

  1. Jo, man kan godt få for mange potter, eller rettere sagt jeg kan. I går ryddede jeg nemlig op i stalden og endte med at kassere en stor portion potter. Oprydning tager tid, men resultatet er lækkert, som du skriver.

    SvarSlet
  2. Det er altid godt med en omgang oprydning. Jeg gør det flere gange om året - jeg er nemlig ikke så god til at holde orden ;-)

    God søndag
    Birgitte

    SvarSlet
  3. Hvor ser der godt ud. Sådan en oprydning kan mit skur også godt trænge til, selv om jeg synes at jeg rydder op i sagerne hvert år.

    SvarSlet
  4. Hej Susanne.Jeg rydder altid op hvert forår i skuret.....ellers er det ikke til at finde noget.Men der ser da rigtig godt ud nu i dit skur.Og godt at svigerfar kunne hjælpe med det nye tag.God aften Jette

    SvarSlet
  5. Jeg har også lige ryddet op i mine potter, men jeg garanterer, det ser ikke pænt ud ret længe. Nogen roder igen, mærkeligt :)

    SvarSlet
  6. Ih det ser godt ud - jeg gemmer også alle de plastikpotter jeg får fingrene i - man KUNNE jo få brug for dem igen... Til såning, udplantning, grave planter til venner op, jordbærstiklinger osv osv!
    Men mine kunne godt trænge til en oprydning i stor stil... Det er bare lige det, at der er SÅ mange andre ting der er sjovere ;)

    SvarSlet
  7. Hvor er det blevet fin.
    Altid rart at få ryddet op.
    Jeg er også så småt i gang, men der er laaaaang vej endnu.
    Ha´ en god havedag.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad