Gå videre til hovedindholdet

Blåt bed

Sikke dog nogle skønne bede at komme hjem til efter en dejlig tur til Californien. Specielt det blå bed brillerer med et stort blomsterflor. Ikke fordi der er så mange forskellige blomster, men der er mange af hver enkelt blomst.
Iris svøber sig ind i katteurten. Begge er planter, som jeg har fået af to skønne blogkvinder. Iris fra Jette  og hendes Lille gods og katteurten fra Lene fra Bag havelågenOg nu forstår jeg, at katteurten hedder Nepeta faassenii 'Six hills Giants', for den er blevet rigtig stor og fylder godt i bedet. 

Her endnu en del af katteurten sammen en blå storkenæb. Storkenæben aner jeg ikke hvad hedder. Det er en plante, som jeg har med fra vores tidligere have og det var inden jeg interesserede mig for planternes navne. 
Jeg har to forskellige storkenæb i det blå bed. Den anden har jeg også med fra den tidligere have, hvor den stod i en krukke og i krukken stod et skilt med navnet renardii. Jeg har søgt lidt på nettet og måske kunne det være 'Phillippe Vapelle'.

Da bedet var under etablering dukkede der pludselig en lille lupin-plante op. Der har tidligere været græsplæne, så der må have ligget et frø i jorden og ventet på bedre tider. Jeg har været meget spændt på, hvilken farve lupinen var og det var blevet åbenbaret, da jeg kom hjem.
Ja, smuk er den, men jo ikke blå/violet, som bedet ellers er holdt i. Jeg synes heller ikke, at det er en total afstikker nuancemæssigt, så nu går jeg og overvejer, om den kan skal have lov til at blive i bedet.

Kommentarer

  1. Hej Susanne.Og velkommen hjem fra Californien.....skønt sted.Var der for en del år siden.Og sikke en velkomst at få.
    Rigtig skønne blå blomster i rigelige mængder.Er glad for at mine iris trives så godt hos dig.Og jeg synes at du skulle lade dine lupiner stå i bedet.....godt med lidt kontrast.
    Her på matriklen er det bonderoser og pæoner der blomstre helt overdådigt lige nu.
    Rigtig god dag knus Jette

    SvarSlet
  2. Jeg syntes Lupinen er smuk midt i alt det blå, så jeg ville lade naturen gå sin gang denne gang, men jeg er så heller ikke så streng en havedame med de ting....
    Dejlige blå farver :)
    Kh
    Marianne

    SvarSlet
  3. Hej Susanne. Skønne farver og hvor er de smukke dine Lupiner, dem må du da endelig lade være der. De passer godt ind. Smukt.

    Kh
    Lise Lotte

    SvarSlet
  4. Det ser virkelig godt ud med alle dine blå blomster, men det er nu også vældig fint med lupinen til at bryde alt det blå :-)

    SvarSlet
  5. Hej Susanne
    Velkommen hjem - hvor ser dit blå bed skønt ud, jeg er helt vild med billederne af katteurt og storkenæb. Lupinen passer rigtigt godt ind, men vil hvis du gerne holde bedet helt i blå, kan jeg godt se den stikker lidt ud ;o)

    SvarSlet
  6. Velkommen hjem igen.
    Flot syn af dine smukke blomster. Lupinen passer da godt ind i farven.
    Tak for kigget.
    Ha´ en god aften.

    SvarSlet
  7. Hvor er det blevet flot dit blå bed. Jeg har i år købt to slags katteurt - så jeg glæder mig til at de bliver så flotte som dine. Jeg har også de blå iris i det samme bed.
    Jeg skal prøve at huske og samle nogen frø til dig af Veronica Austriaca - jeg siger dig....den er blåååå :o) Den blomster snart og kommer så på min blog.
    Mind mig gerne om det senere på sæsonen.

    SvarSlet
  8. Dejlige blå toner. Smukke, skønne og elegante. Her glæder jeg mig til, at mine blå bede vokser mere til, men det ser dejligt ud allerede.
    Så nyd nu havens skønhed efter dage væk fra den...

    Skøn aften fra Katinka

    SvarSlet
  9. Dejligt og komme hjem til skøn frodighed, håber du avde en fantastisk tur...
    Hilsen Helle

    SvarSlet
  10. Det er altid spændende at komme hjem efter en rejse og se, hvordan ens have har det. Din tog imod dig på fineste maner.

    SvarSlet
  11. Flotte, flotte sammensætninger, det er da lykkedes fantastisk godt - Kat og Stork
    klæder hinanden så fint :)

    SvarSlet
  12. Hej Susanne. Jeg kommer rigtig gerne i weekenden. Skriv til mig på 40840986, så aftaler vi en tid :o)) Jeg har akelejerne med under armen.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad