Gå videre til hovedindholdet

Blåt bed

Sikke dog nogle skønne bede at komme hjem til efter en dejlig tur til Californien. Specielt det blå bed brillerer med et stort blomsterflor. Ikke fordi der er så mange forskellige blomster, men der er mange af hver enkelt blomst.
Iris svøber sig ind i katteurten. Begge er planter, som jeg har fået af to skønne blogkvinder. Iris fra Jette  og hendes Lille gods og katteurten fra Lene fra Bag havelågenOg nu forstår jeg, at katteurten hedder Nepeta faassenii 'Six hills Giants', for den er blevet rigtig stor og fylder godt i bedet. 

Her endnu en del af katteurten sammen en blå storkenæb. Storkenæben aner jeg ikke hvad hedder. Det er en plante, som jeg har med fra vores tidligere have og det var inden jeg interesserede mig for planternes navne. 
Jeg har to forskellige storkenæb i det blå bed. Den anden har jeg også med fra den tidligere have, hvor den stod i en krukke og i krukken stod et skilt med navnet renardii. Jeg har søgt lidt på nettet og måske kunne det være 'Phillippe Vapelle'.

Da bedet var under etablering dukkede der pludselig en lille lupin-plante op. Der har tidligere været græsplæne, så der må have ligget et frø i jorden og ventet på bedre tider. Jeg har været meget spændt på, hvilken farve lupinen var og det var blevet åbenbaret, da jeg kom hjem.
Ja, smuk er den, men jo ikke blå/violet, som bedet ellers er holdt i. Jeg synes heller ikke, at det er en total afstikker nuancemæssigt, så nu går jeg og overvejer, om den kan skal have lov til at blive i bedet.

Kommentarer

 1. Hej Susanne.Og velkommen hjem fra Californien.....skønt sted.Var der for en del år siden.Og sikke en velkomst at få.
  Rigtig skønne blå blomster i rigelige mængder.Er glad for at mine iris trives så godt hos dig.Og jeg synes at du skulle lade dine lupiner stå i bedet.....godt med lidt kontrast.
  Her på matriklen er det bonderoser og pæoner der blomstre helt overdådigt lige nu.
  Rigtig god dag knus Jette

  SvarSlet
 2. Jeg syntes Lupinen er smuk midt i alt det blå, så jeg ville lade naturen gå sin gang denne gang, men jeg er så heller ikke så streng en havedame med de ting....
  Dejlige blå farver :)
  Kh
  Marianne

  SvarSlet
 3. Hej Susanne. Skønne farver og hvor er de smukke dine Lupiner, dem må du da endelig lade være der. De passer godt ind. Smukt.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
 4. Det ser virkelig godt ud med alle dine blå blomster, men det er nu også vældig fint med lupinen til at bryde alt det blå :-)

  SvarSlet
 5. Hej Susanne
  Velkommen hjem - hvor ser dit blå bed skønt ud, jeg er helt vild med billederne af katteurt og storkenæb. Lupinen passer rigtigt godt ind, men vil hvis du gerne holde bedet helt i blå, kan jeg godt se den stikker lidt ud ;o)

  SvarSlet
 6. Velkommen hjem igen.
  Flot syn af dine smukke blomster. Lupinen passer da godt ind i farven.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 7. Hvor er det blevet flot dit blå bed. Jeg har i år købt to slags katteurt - så jeg glæder mig til at de bliver så flotte som dine. Jeg har også de blå iris i det samme bed.
  Jeg skal prøve at huske og samle nogen frø til dig af Veronica Austriaca - jeg siger dig....den er blåååå :o) Den blomster snart og kommer så på min blog.
  Mind mig gerne om det senere på sæsonen.

  SvarSlet
 8. Dejlige blå toner. Smukke, skønne og elegante. Her glæder jeg mig til, at mine blå bede vokser mere til, men det ser dejligt ud allerede.
  Så nyd nu havens skønhed efter dage væk fra den...

  Skøn aften fra Katinka

  SvarSlet
 9. Dejligt og komme hjem til skøn frodighed, håber du avde en fantastisk tur...
  Hilsen Helle

  SvarSlet
 10. Det er altid spændende at komme hjem efter en rejse og se, hvordan ens have har det. Din tog imod dig på fineste maner.

  SvarSlet
 11. Flotte, flotte sammensætninger, det er da lykkedes fantastisk godt - Kat og Stork
  klæder hinanden så fint :)

  SvarSlet
 12. Hej Susanne. Jeg kommer rigtig gerne i weekenden. Skriv til mig på 40840986, så aftaler vi en tid :o)) Jeg har akelejerne med under armen.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.