Gå videre til hovedindholdet

Samobor og stenbedsplante

For ikke så længe siden var jeg begejstret for, at min nye geranium 'Samobor' var ved at springe ud og den var jo faktisk ikke rigtig sprunget ud. Så nu vil jeg gerne vise den i fuld udspring.Den er jeg altså begejstret for og selvom den er mørk op mod den sorte væg, så må den meget gerne formere sig godt i området. Der var et par 'kommentatorer' til sidste indlæg, som skrev at den gerne vil frøså sig og det skal den være så hjertelig velkommen til (foreløbig). For der er en bræmme langs stakittet, som endnu ikke er dækket med planter, så der er plads til flere.

Sammen med 'Samobor' står der en stenbedsplante (har ikke navnet, da det er en gaveplante fra mine forældres have). Den synes jeg passer fint sammen med 'Samobor'. Så vidt jeg ved, er den også god til at brede sig, så den kunne være rigtig fin i bunden.


Bladene der omgiver stenbedsplantens blomster tilhører en anden stenbedsplante. Det er en plante, som jeg har haft stående i en krukke gennem mange år og som jeg plantede ud i staude-stenbedet sidste år. Og jeg skal da lige love for, at den kunne lide at få mere plads - den breder sig HELT vild. Den skal jeg have tæmmet, så den ikke kvæler den anden søde blomstrende stenbedsplante.

Kommentarer

 1. Hej
  Jeg har lige set på Anne-Mettes have, at hun også har en storkenæb Samobor, og straks ser jeg her hos dig, at der er billeder, hvor jeg også kan se hele planten. Jeg havde ikke forestillet mig, at den kunne være så oprejst, men hvor er den flot. Jeg må se at få skrevet navnet på en huskeliste.
  VH Nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er rigtig fin og jeg kan godt forstå, at den skal på huskelisten :-)

   Slet
 2. Den er meget nem og få mange af, fandt lige en med lysbroget blade i sidste weekend, den er jeg spændt på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg kunne se på din blog, at den er blevet til en stor klynge - helt så mange behøver jeg ikke, men det regner jeg med, at jeg også kan være lidt medbestemmende over ;-) Den med de lysbrogede blade ser også spændende ud - spændende om den breder sig lige så meget :-)

   Slet
 3. Hvor er den køn, den geranium! Jeg kan godt forstå den må brede sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er rigtig køn både blomsterfarven og det brogede løv :-)

   Slet
 4. Samobor er smuk forår, sommer og ikke mindst efterår. Fantastiske høstfarver bladene får :O)Glæd dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder dejligt - jeg glæder mig allerede :-)

   Slet
 5. Den er rigtig sød og har en dejlig farve og må sige den passer da perfekt til den anden du viser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes de matcher hinanden godt de to :-)

   Slet
 6. Et par smukke planter.
  De klær` hinanden.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 7. Den ser rigtig god ud - din geranium 'Samobor'. Den skal jeg vist have fat i.
  Gad vide hvor længe den blomstrer...

  SvarSlet
 8. Samobor ser fin ud, jeg har en noget lignende, den har bare ikke samme slags blade.

  SvarSlet
 9. uj hvor er den smuk Susanne......du er da vist nødt til at få dg en Akebia på hegnet bagved - den vil passe perfekt i farven ser det ud til ;0)

  Sov godt:0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 10. Hvor passer de to bare perfekt sammen. Det er jo et rent Dalby-par :-)
  Det er 3. forår nu, at jeg har mine Samobor, og i år kan jeg se at der er en del små frøplanter rundt omkring. Sidste år fandt jeg kun et par stykker.
  Der er ingen af 'babyerne' som har blomstret endnu, så jeg ved ikke om de er frøægte. Men de fleste har ihvertfald de mørke marmoreringer på bladene.
  Det er en virkelig skøn staude, og fine billeder du har taget af den. Jeg viser den også idag.

  SvarSlet
 11. Jeg tror i øvrigt, at blomsten du viser der tilhører en stenbedsplante, er en saxifraga. Og nu kom det varme forår endeligt - er det ikke skønt!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Nyt med genbrug

Nyt bed med genbrugsplanter har set dagens lys! Et mindre, men problematisk område blev udset til at blive et fint lille nyt bed. Selvsåede planter fra haven og plantegaver blev plantet i beddet

En par clematis' er plantet på et rionet for at skærme af mod kompostbeholderne. Men foran rionettet findes et mindre charmerende stykke, som er vældig synligt, når havehuset rundes. Tanken var at der skulle være græs, men området ligger i skygge fra stakittet, så græsset har meget ringe vilkår. 

Området går vi dagligt igennem, når vi skal hente æg og fodre hønsedamerne, så derfor er stykket blevet "en torn i øjet" og det blev besluttet, at stykket skulle blive et bed stedet. 
En hosta, som jeg fik af en kollega sidste efterår, blev plantet i hjørnet. Små søde primula, som jeg fik af en venindes mor forleden, blev delt og plantet i tre grupper. Flere planter har sået sig selv i haven og jeg var rundt at samle lidt ind; jakobsstige, blåaks og sibirisk portulak. Alle blev plantet …

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Flueben og oversigtsplan

Urtehavens stier er blevet befriet! Fiberdugen er klippet til og højbede præsenteres nu på bedste vis. Og et forsøg på at tegne haven på en oversigtsplan er gjort


1. maj blev fejret i haven idet urtehaven som udgangspunkt er blevet færdig. Nu mangles kun, at de står grønne og frodige - se det bliver også en fest. Dagen er brugt på at kravle rundt mellem bedene  for at klippe fiberdugen til, så den ikke ses længere. 
Og som det ses, så har det haft stor effekt. Småstenene står  nu flot frem og de fine højbede præsenteres på bedste vis. 
De seneste aftener er blevet brugt på et forsøg på at tegne haven ind på et oversigtskort. Det har faktisk været en ret sjov opgave, men også lidt besværligt lige at huske hvordan bedene er placeret. 
Jeg har været ude i haven at kigge et par gange under oversigtskortets tilblivelse, men på trods af det, så er bedene ikke tegnet helt korrekt op og oversigtskortet er på ingen måder målfast. Nå ja - og havehuset er blevet lidt skævt!
Jeg ved, at jeg har …