Gå videre til hovedindholdet

Mest billeder

Nyt springer ud hver dag. Én af dem, som jeg har glædet mig til at se er denne Geranium 'Samobor', som jeg fik af Cuginac K ved blogtræffet i LIFE's have i sommers. Den er blevet en fin plante og nu er den så ved at springe ud. Det bliver spændende at se den i fuld udspring.


De første blå blomster i bjergknopurten er også fundet. Selvom den er en ivrig selvsåer, så er jeg nu meget glad for de smukke, lette blomster. Og hvis den klippes ned efter første blomstring, så kommer den med endnu en blomstring omend ikke så blomsterrig, men så over en lang periode.


Småhjerterne er også kommet rigtig godt i gang. Èn af mine ynglingsstauder - ja, jeg har mange, men specielt dem, som har en lang blomstringstid holder jeg meget af - og småhjerte er én af dem.


Sidst vil jeg vise de gule multiflora tulipaner i mit gule forhavebed, som jeg har lovet tidligere. Jeg er indtil videre meget glad for de gule farver i bedet og det har indtil videre levet fuldt op til mine forventninger. De gule farver nærmest råber 'velkommen hjem' hver dag.


Desværre er de orange tulipaner på retur, men så er der masser af de gule multiflora på vej. 

Kommentarer

 1. Dejlige billeder! Tak for tippet med bjergknopur, den er jeg også ret vild med; farven og så det fine netmønster i knoppen:-) ja, den er smuk, den lyse gule tulipan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Bjerkonopurtens mønster i knoppen ligner nærmest en kogle. Og så er dens blomst så let at se på :-)

   Slet
 2. Ja, tjuhej, hvor det går, og man kan næsten ikke følge med lige nu :-)
  Hvor er de skønne dine gule multiflora tulipaner, og smart med flere blomster på samme stilk.
  Jeg har også Samobor og er meget glad for den. Jeg bruger den bla. i Den Orange Have.
  Og de der småhjerter kendte jeg slet ikke. Det er da en fejl, for hvor er de yndige.
  Og hvor har du nået meget i din have. Jeg er lidt bagud med at kommentere, men jeg har kigget billeder af alt det du har lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går saftsusemig stærkt, men mon ikke disse koldere dage sætte tempoet lidt ned igen - det håber jeg.
   Samobor må se godt ud til de orange blomster :-) Er den let at frøså? - vil så gerne have nogle flere af dem :)
   Ja, det er en fejl, at du ikke har småhjerte - den kan du ikke leve uden, når du først har den.
   Det tager også tid at kommentere, hvis man skal hele vejen rundt. Jeg prøver at få noget fra hånden - og så er det så dejligt tilfredsstillende både processen og resultatet :o)

   Slet
 3. .......og tulipan velkomst er bestemt ikke det værste i verden søde Susanne.....det er med ast nyde det mens tid er ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en skøn velkomst - og jeg må ud flere gange dagligt for lige at nyde synet en ekstra gang :-)

   Slet
 4. Hvor der det nogle fine blade din Geranium Samobor har. Blomsten er lidt svær at se endnu.
  Småhjerte har jeg da heller ikke - så det må blive til næste forår. Den er sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at blomsten er svær at se. Vil prøve at se, om jeg kan tage et billede senere, som viser flere blomster i fuld udspring :-)
   Småhjerte er rigtig sød både løv og blomst :)

   Slet
 5. Du skal nok blive glad for din Samobor. Den breder sig velvilligt, næsten for meget nogle gange, men da er den til gengæld nem at hive op igen. Mine står sammen med tulipan Queen of night, hvilket passer perfekt sammen i blomsterfarven.

  Sød gul tulipan, det er vigtigt med planter, der råber Velkommen hjem (hos mig er det de gul-røde Apeldoorn'er). Det er en dejlig tid nu.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så godt på din blog, at de stod sammen - det så rigtig godt ud :-) Det lyder godt, at den såer sig godt, for så længe, at jeg kun har én plante, så er flere meget velkommen :-)
   DEt er en rigtig skøn tid og med alle de tulipaner, som er lagt rundt omkring i alle vores haver, så tror jeg, at der er rigtig mange, som bydes velkommen :-)

   Slet
 6. Ja småhjerte er også sat på min ønskeseddel. Jeg har godt nok en, men den er ikke særlig ivrig til at vokse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu du nævner det med at vokse, så er min rigtig frodig, men jeg har da aldrig set frøsåede planter af den. Men måske er det fordi de små planter (hvis der var nogle) ikke har en chance i martsviolernes tætte løv.

   Slet
 7. Hej. Både bjergknopurt og småhjerte er sørme yndige. Dem kunne jeg også godt tænke mig. Jeg synes, det er nogle rigtige flotte billeder, du viser. Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er yndige stauder. Bjergknopurten er en ivrig selvsåer, så dem skal man helst klippe hovederne af, hvis man ikke ønsker dem i hele haven. Du skal være så velkomment til at kigge igen :-)

   Slet
 8. Skønne billeder, min knopurt er også ved at springe ud, glæder mig. Jeg købet en hvid hjerteblomst sidste år og jeg kan se den allerede er blevet større.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvid småhjerte - det lyder spændende. Den må du vise på bloggen, når den kommer i blomst :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.