Gå videre til hovedindholdet

Mest billeder

Nyt springer ud hver dag. Én af dem, som jeg har glædet mig til at se er denne Geranium 'Samobor', som jeg fik af Cuginac K ved blogtræffet i LIFE's have i sommers. Den er blevet en fin plante og nu er den så ved at springe ud. Det bliver spændende at se den i fuld udspring.


De første blå blomster i bjergknopurten er også fundet. Selvom den er en ivrig selvsåer, så er jeg nu meget glad for de smukke, lette blomster. Og hvis den klippes ned efter første blomstring, så kommer den med endnu en blomstring omend ikke så blomsterrig, men så over en lang periode.


Småhjerterne er også kommet rigtig godt i gang. Èn af mine ynglingsstauder - ja, jeg har mange, men specielt dem, som har en lang blomstringstid holder jeg meget af - og småhjerte er én af dem.


Sidst vil jeg vise de gule multiflora tulipaner i mit gule forhavebed, som jeg har lovet tidligere. Jeg er indtil videre meget glad for de gule farver i bedet og det har indtil videre levet fuldt op til mine forventninger. De gule farver nærmest råber 'velkommen hjem' hver dag.


Desværre er de orange tulipaner på retur, men så er der masser af de gule multiflora på vej. 

Kommentarer

 1. Dejlige billeder! Tak for tippet med bjergknopur, den er jeg også ret vild med; farven og så det fine netmønster i knoppen:-) ja, den er smuk, den lyse gule tulipan!

  SvarSlet
  Svar
  1. Bjerkonopurtens mønster i knoppen ligner nærmest en kogle. Og så er dens blomst så let at se på :-)

   Slet
 2. Ja, tjuhej, hvor det går, og man kan næsten ikke følge med lige nu :-)
  Hvor er de skønne dine gule multiflora tulipaner, og smart med flere blomster på samme stilk.
  Jeg har også Samobor og er meget glad for den. Jeg bruger den bla. i Den Orange Have.
  Og de der småhjerter kendte jeg slet ikke. Det er da en fejl, for hvor er de yndige.
  Og hvor har du nået meget i din have. Jeg er lidt bagud med at kommentere, men jeg har kigget billeder af alt det du har lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går saftsusemig stærkt, men mon ikke disse koldere dage sætte tempoet lidt ned igen - det håber jeg.
   Samobor må se godt ud til de orange blomster :-) Er den let at frøså? - vil så gerne have nogle flere af dem :)
   Ja, det er en fejl, at du ikke har småhjerte - den kan du ikke leve uden, når du først har den.
   Det tager også tid at kommentere, hvis man skal hele vejen rundt. Jeg prøver at få noget fra hånden - og så er det så dejligt tilfredsstillende både processen og resultatet :o)

   Slet
 3. .......og tulipan velkomst er bestemt ikke det værste i verden søde Susanne.....det er med ast nyde det mens tid er ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en skøn velkomst - og jeg må ud flere gange dagligt for lige at nyde synet en ekstra gang :-)

   Slet
 4. Hvor der det nogle fine blade din Geranium Samobor har. Blomsten er lidt svær at se endnu.
  Småhjerte har jeg da heller ikke - så det må blive til næste forår. Den er sød.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret i, at blomsten er svær at se. Vil prøve at se, om jeg kan tage et billede senere, som viser flere blomster i fuld udspring :-)
   Småhjerte er rigtig sød både løv og blomst :)

   Slet
 5. Du skal nok blive glad for din Samobor. Den breder sig velvilligt, næsten for meget nogle gange, men da er den til gengæld nem at hive op igen. Mine står sammen med tulipan Queen of night, hvilket passer perfekt sammen i blomsterfarven.

  Sød gul tulipan, det er vigtigt med planter, der råber Velkommen hjem (hos mig er det de gul-røde Apeldoorn'er). Det er en dejlig tid nu.

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så godt på din blog, at de stod sammen - det så rigtig godt ud :-) Det lyder godt, at den såer sig godt, for så længe, at jeg kun har én plante, så er flere meget velkommen :-)
   DEt er en rigtig skøn tid og med alle de tulipaner, som er lagt rundt omkring i alle vores haver, så tror jeg, at der er rigtig mange, som bydes velkommen :-)

   Slet
 6. Ja småhjerte er også sat på min ønskeseddel. Jeg har godt nok en, men den er ikke særlig ivrig til at vokse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu du nævner det med at vokse, så er min rigtig frodig, men jeg har da aldrig set frøsåede planter af den. Men måske er det fordi de små planter (hvis der var nogle) ikke har en chance i martsviolernes tætte løv.

   Slet
 7. Hej. Både bjergknopurt og småhjerte er sørme yndige. Dem kunne jeg også godt tænke mig. Jeg synes, det er nogle rigtige flotte billeder, du viser. Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er yndige stauder. Bjergknopurten er en ivrig selvsåer, så dem skal man helst klippe hovederne af, hvis man ikke ønsker dem i hele haven. Du skal være så velkomment til at kigge igen :-)

   Slet
 8. Skønne billeder, min knopurt er også ved at springe ud, glæder mig. Jeg købet en hvid hjerteblomst sidste år og jeg kan se den allerede er blevet større.
  Knus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvid småhjerte - det lyder spændende. Den må du vise på bloggen, når den kommer i blomst :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…