Gå videre til hovedindholdet

Krukker ved hoveddøren

Endelig kom jeg hjem i tide til at jeg kunne nå at tilplante krukkerne ved hoveddøren inden det blev mørkt. Det var tiltrængt - kugle-krysserne kunne ikke mere.


Jeg havde købt to små bløde enebær og tre pyntekål for et stykke tid siden, men, men .......
Udover enebær og pyntekål har jeg brugt strandsten, som er rester fra terrasse-kanten og et par pyntegræskar, som min søster har dyrket. Derudover har jeg købt nogle billige stålsvampe, som jeg har splittet ad og vendt vrangen ud på - så det bliver en lang pølse af "stål", der kan fylde lidt mellem stenene.  


Heldigvis står krukkerne under garagens halvtag og jeg håber derfor, at pyntekål og -græskar kan klare et stykke tid derude trods frostnætter, mon ikke. Og den bløde ene har jeg planer om, skal plantes ud i haven til foråret - jeg ved bare ikke hvor endnu, men det finder jeg ud af til den tid.

Kommentarer

 1. Har kikket på 9-døgnsskemaet, og det ser ikke ud til frost foreløbigt!

  Det er smukt, det du har "anrettet". Jeg er heller ikke til jul endnu! Hver ting til sin tid.... Og alt det der! ;)

  Dejlig weekend!

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 2. Hvor er dine krukker kønne :-) Og det var da en super idé med de omvendte stålsvampe.
  Jeg elsker også når man kan bruge noget af 'pynten' i haven senere, som du også kan se på mit indlæg om pynt foran hoveddøren.
  God weekend til dig :-)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det godt ud, og sjov ide´med de grydesvampe :-D
  Ha´en rigtig god aften.
  Vh. Marianne i Hvam.

  SvarSlet
 4. Det ser smadder godt ud, og det med grydesvampen var en fin ide.

  SvarSlet
 5. Det er bare så fint, god idé med grydesvampen.

  SvarSlet
 6. Det ser lækkert ud, godt du fik tid til det - og grydesvampen er genial
  Kh Helle

  SvarSlet
 7. Det ser godt ud, og fint for mig at du ikke har julet endnu... det må godt vente lidt :)

  SvarSlet
 8. Skønt med krukker der pynter lidt her i efterårsmørket.

  .....og selvfølgelig finder vi ud af en havesnak en dag (måske til foråret....når tulipanerne står i flor :0) Du må bare give et hint om hvornår Viborg igen er på turlisten......så tager vi lige et smut i Remme sammen også......det ville bare være SÅ hyggeligt :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 9. Hej. Det ser bare rigtig godt ud. God idé med strandstenene og den omvendte stålsvamp. Man bliver nysgerrig og får lyst til at studere nærmere ned i krukken. Jeg kan godt lide, hvis man finder en overraskelse - det er sjovt. Jeg tror, du kommer til at nyde det, hver dag når du går forbi krukkerne og det er jo dejligt idenne mørke efterårstid. Jeg mener jeg kan huske det var dig, der skrev, at der var mørkt når man tog hjemmefra og mørkt når man kom hjem. Men nu kan du jo glæde dig over dine efterårskrukker!

  SvarSlet
 10. @ Marianne; det lyder dejligt, at vi ikke skal have forst de næste mange dage. Håber også at jeg kan nå lidt i haven her i weekenden :-)

  Ja, har ellers købt et par grene med lys til at stikke i krukkerne, men syntes også, at det var for tidligt, så de må vente med at blive brugt.

  @ Hanne; ja tænk sig at vi kan få glæde af det hele TO gange - skønt og så har jeg ikke fornemmelsen af anden gang, at jeg nu har brugt penge på haven igen :-)

  @ Marianne, Sussi, Lisbeth og Helle; ja til 10 kr for fire stk, så syntes jeg, at det var en sjov idé, som skulle afprøves :-)

  @ Møllebakkehaven; ja var heller ikke helt parat til jul, men tænker, at det er nemt lige at stikke lidt lysgrene bagerst i krukken om et par uger :-)

  @ Dorthe; jeg giver gerne lyd når tulipanerne blomstrer i Viborg, for som du siger, så kunne det være SÅ hyggeligt :-)

  @ Birgitte; netop - når de står ved hoveddøren i garagen, så ser jeg dem hver gang jeg går forbi. Jeg kan bedst lide, at der er lidt godt for øjet der - også til når der kommer gæster, for i en garage er der altid masser af andre 'grimme ting' som kan stjæle opmærksomheden.

  SvarSlet
 11. Hej Susanne..
  God ide med stålsvampen..Lidt sjovt - jeg har også to krukker ved hoveddøren næsten identisk med dit indhold i krukkerne :) pånær den bløde enebær og stålsvampe..
  Jeg gør klar i næste weekend hvor der bliver gjort klar til at lave juledekorationer og gjort klar til at pynte op udenfor også. Jeg regner med at mine krukker bliver som de er - pånær græskarrene som flyttes og der kommer et noget grønt i også ..
  Fortsat god dag herfra..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 12. @ Karina; ja pyntekålen er jo en del af det faste sortiment på planteskolerne, men på trods af det, så er det første gang, at jeg har den.

  Synes næste weekend lyder som et godt bud på opstart af julerierne udendørs :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…