Gå videre til hovedindholdet

Skift af krukkeblomster

De flittige lise'r har levet op til sit navn. Jeg købte dem, da de var ret forsømte, men de kom sig hurtigt og har pyntet ved hoveddøren lige siden.

Jeg har en stor krukke på hver side af døren. Og sikke en forskel der er på de to krukkers planter. Den ene krukke stod lige på kanten af carportens tag og har fået masser af regn. Planterne var her gule og lige til at smide ud. Den anden krukke stod under carportens tag og har derfor kun fået det vand, som jeg har tilført. Her var planterne grønne og frodige omend lange og ranglede grundet for lidt sol (= igen sol).


Men da de stadig var duelige, så har jeg plantet dem ud i husbedet i et par huller mellem de planterne. Flittig lise'rnes lange og ranglede ben bliver godt gemt af planterne, så her får de lov at få deres otium.


I krukkerne har jeg istedet plantet et par store 'kugle-krysser'. Et par planter, som jeg hjembragte i søndags, hvor jeg var på planteskolen inspireret af Esther. Så nu står krukkerne igen flotte og kan holde indtil frosten tager dem - og det må der gerne være længe til!

Kommentarer

 1. Chrysantemum er meget smukke i krukker. Jeg har opgivet at have krukker, jeg kan ikke overkomme dem sammen med haven.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; jeg havde også svoret, at jeg ikke skulle have krukker at holde på i år undtaget dog lige disse to ved hoveddøren. Det blev alligevel til et par stykker mere - dejlige værtindegaver siger man jo ikke nej til :-)

  SvarSlet
 3. Jeg holder meegt af at have planter i krukker, men det er altså også meget pasningskrævende, så prøver at beherske mig, selvom det ikke virker ret længe af gangen ;-)

  SvarSlet
 4. Åh ja, det katalog fik jeg også ind af døren... suk, hvor fristende. Men indtil videre har jeg holdt stand :-D
  Jeg har mange krukker, og ja, det er et stort arbejde... ikke så stort i år, hvor de har været selvvandende fra oven :-) Men jeg nyder nu at gå og vande dem og nusse om dem. Man skal bare betragte dem som hygge og ikke arbejde :-D Nu er mange af mine også temmelig store og har buske, træer og stauder i, og det gør det nok lidt nemmere.
  Sød farve chrysser :-)

  SvarSlet
 5. DU er vel nok flittig! (men ikke lise, mere) hø hø.

  JEg går ligesom altid død i udplantning når vi når til efterårsplanterne. Jeg ved ikke hvorfor. Men jeg er ikke vilds med asters. Hvad skal man så finde på?

  Måske noget med kål? Hmmmmmmmmmmmmm. Det må jeg tænke over.

  SvarSlet
 6. JA, eller krysantimummer for den sags skyld.... ;)

  SvarSlet
 7. @ Vivik; når det handler om planter, så er begrænsningens kunst svær ;-)

  @ Hanne; ja, der var masser af fristelser i det katalog. Og det var store og flotte planter. Jeg kunne have brugt en formue i planteskolen - fristelser var der rigtig mange af :-)

  Jamen du har da ret - det er hyggeligt at gå og nusse og nurse. Men i en hed sommer,hvor de har behov for vand både morgen og aften, så ....

  @ Marianne; Thi hi :-). Jeg kender det der med at gå i efterårs-hi - det plejer jeg også at gøre. Men tror, at stakitprojektet har sat gang i noget efterårsenergi - jeg har ihvertfald og heldigvis ikke mistet lysten endnu :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.