Gå videre til hovedindholdet

Skift af krukkeblomster

De flittige lise'r har levet op til sit navn. Jeg købte dem, da de var ret forsømte, men de kom sig hurtigt og har pyntet ved hoveddøren lige siden.

Jeg har en stor krukke på hver side af døren. Og sikke en forskel der er på de to krukkers planter. Den ene krukke stod lige på kanten af carportens tag og har fået masser af regn. Planterne var her gule og lige til at smide ud. Den anden krukke stod under carportens tag og har derfor kun fået det vand, som jeg har tilført. Her var planterne grønne og frodige omend lange og ranglede grundet for lidt sol (= igen sol).


Men da de stadig var duelige, så har jeg plantet dem ud i husbedet i et par huller mellem de planterne. Flittig lise'rnes lange og ranglede ben bliver godt gemt af planterne, så her får de lov at få deres otium.


I krukkerne har jeg istedet plantet et par store 'kugle-krysser'. Et par planter, som jeg hjembragte i søndags, hvor jeg var på planteskolen inspireret af Esther. Så nu står krukkerne igen flotte og kan holde indtil frosten tager dem - og det må der gerne være længe til!

Kommentarer

 1. Chrysantemum er meget smukke i krukker. Jeg har opgivet at have krukker, jeg kan ikke overkomme dem sammen med haven.

  SvarSlet
 2. @ Lisbeth; jeg havde også svoret, at jeg ikke skulle have krukker at holde på i år undtaget dog lige disse to ved hoveddøren. Det blev alligevel til et par stykker mere - dejlige værtindegaver siger man jo ikke nej til :-)

  SvarSlet
 3. Jeg holder meegt af at have planter i krukker, men det er altså også meget pasningskrævende, så prøver at beherske mig, selvom det ikke virker ret længe af gangen ;-)

  SvarSlet
 4. Åh ja, det katalog fik jeg også ind af døren... suk, hvor fristende. Men indtil videre har jeg holdt stand :-D
  Jeg har mange krukker, og ja, det er et stort arbejde... ikke så stort i år, hvor de har været selvvandende fra oven :-) Men jeg nyder nu at gå og vande dem og nusse om dem. Man skal bare betragte dem som hygge og ikke arbejde :-D Nu er mange af mine også temmelig store og har buske, træer og stauder i, og det gør det nok lidt nemmere.
  Sød farve chrysser :-)

  SvarSlet
 5. DU er vel nok flittig! (men ikke lise, mere) hø hø.

  JEg går ligesom altid død i udplantning når vi når til efterårsplanterne. Jeg ved ikke hvorfor. Men jeg er ikke vilds med asters. Hvad skal man så finde på?

  Måske noget med kål? Hmmmmmmmmmmmmm. Det må jeg tænke over.

  SvarSlet
 6. JA, eller krysantimummer for den sags skyld.... ;)

  SvarSlet
 7. @ Vivik; når det handler om planter, så er begrænsningens kunst svær ;-)

  @ Hanne; ja, der var masser af fristelser i det katalog. Og det var store og flotte planter. Jeg kunne have brugt en formue i planteskolen - fristelser var der rigtig mange af :-)

  Jamen du har da ret - det er hyggeligt at gå og nusse og nurse. Men i en hed sommer,hvor de har behov for vand både morgen og aften, så ....

  @ Marianne; Thi hi :-). Jeg kender det der med at gå i efterårs-hi - det plejer jeg også at gøre. Men tror, at stakitprojektet har sat gang i noget efterårsenergi - jeg har ihvertfald og heldigvis ikke mistet lysten endnu :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.