Gå videre til hovedindholdet

Tur til Fuglebjerggaard

Jeg havde idag sat min søster og hendes børn stævne på Fuglebjerggaard og det var en dejlig oplevelse omend råkold! Vi var rundt på hele gården og så de forskellige dyr, som især børnene syntes var en oplevelse. Der var hvalpe, tyrekalve og gæs.

Men for mig var det haven og specielt køkkenhaven, som tiltrak min opmærksomhed. Og selvom det er efterår og dermed ikke så mange blomster tilbage, så er der stadig rigtig meget lækkert grønt og purpurfarvet i køkkenhaven. I får et kig med her.  



Vi var også en tur omkring frugtplantagen, hvor vi også kunne se de store stativer til humlen. Humlen mindedes både søster og jeg, at vi havde i den tidligere have på Fyn og at det egentlig er meget dekorativ. Måske skulle det være én af de planter, som skal gro i rionettet op af det nye stakit.

Jeg snød mig til et kig ind i det store drivhus, hvor der var tomatplante efter tomatplante på de rigtig mange meter lange gange og det både i et bed i siderne og et stort bed i midten. Der var imponerende mange!

Og selvfølgelig var vi også en tur indenom gårdbutikken, hvor alsken fristelser ventede. Selv julepynten var kommet frem. Og der måtte lige en pose rugmel til hjemmebagte rugbrød, krydderier til familiens mad og en øl til magens mave.


Frøene var egentlig det, som inspirerede mig til at tage derop. For da jeg forleden dag søgte på Fuglebjerggaards hjemmeside efter frø, var det rigtig svært at vælge. Derfor valgte jeg at køre turen, for at kunne stå med frøposerne i hånden.

Jeg var også at finde ved siden af frø-poserne et par gange, før jeg fik mig bestemt til sommerblomsterne voksurt, jomfru i det grønne og blå hørblomst til det blå bed samt sommerfuglekarse til det gule forhavebed. Der udover frø til stauderne; kæmpeskælhoved til det gule forhavebed og mandstro til det blå bed. Og sidst en chilipeber; Jalapeno Early. Nu er jeg så (næsten) forsynet til den kommende sæson!

Kommentarer

  1. Uuuh hvor ville jeg gerne selv se Fuglebjerggård - men da der er et stykke vej fra Lolland, er det endnu ikke kommet dertil.
    Jeg pønser på at "forære" mig selv en tur dertil i 40 års fødselsdaggave til maj :o)
    Dejligt med frø forsyningerne på plads.
    God weekend

    SvarSlet
  2. @ Helle; det lyder som en dejlig 40-års gave og til maj, så er der sikkert rigtig meget nysået og planter der er skudt op af jorden. Håber det bliver til noget med en tur dertil :-)

    SvarSlet
  3. Det lyder som en dejlig tur:) Det er et fantastisk sted og utroligt så meget de har gang i på Fuglebjerggård. Jeg købte en del frø sidste år og i foråret og har været på høstmarked der et par gange det er virkelig en udflugt værd:)

    SvarSlet
  4. Ja Fuglebjerggård er et både sjovt og specielt sted at besøger. Anne Gine

    SvarSlet
  5. Jeg er også vild med stedet og ejerne ;-)
    Har været der et par gange, og køber en del frø, men mest over nettet.

    SvarSlet
  6. @ Lisbeth; utroligt så mange projekter de har gang i deroppe :-) Jeg overvejer også, om jeg skal tage til julemarkedet :-)

    @ Anne Gine; ja der er gang i meget forskelligt deroppe samtidig med, at det har den lidt løse og tilfældige struktur, som der alligevel er styr på :-)

    Ina;@ ja der er godt nok mange frø at vælge mellem og et stort udvalg af mange andre varer :-)

    SvarSlet
  7. Det er skønt med en udflugt til et sted hvor man kan få lidt haveinspiration, jeg har nu ikke nået Fuglebjerggård i år, det må blive en anden gang.

    SvarSlet
  8. @ Sussi; du kan da nå deres julemarked første lørdag i december ;-) Men du har ret i, at det var dejligt at se en 'anden' andegård end sin egen :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.