Gå videre til hovedindholdet

Tur til Fuglebjerggaard

Jeg havde idag sat min søster og hendes børn stævne på Fuglebjerggaard og det var en dejlig oplevelse omend råkold! Vi var rundt på hele gården og så de forskellige dyr, som især børnene syntes var en oplevelse. Der var hvalpe, tyrekalve og gæs.

Men for mig var det haven og specielt køkkenhaven, som tiltrak min opmærksomhed. Og selvom det er efterår og dermed ikke så mange blomster tilbage, så er der stadig rigtig meget lækkert grønt og purpurfarvet i køkkenhaven. I får et kig med her.  Vi var også en tur omkring frugtplantagen, hvor vi også kunne se de store stativer til humlen. Humlen mindedes både søster og jeg, at vi havde i den tidligere have på Fyn og at det egentlig er meget dekorativ. Måske skulle det være én af de planter, som skal gro i rionettet op af det nye stakit.

Jeg snød mig til et kig ind i det store drivhus, hvor der var tomatplante efter tomatplante på de rigtig mange meter lange gange og det både i et bed i siderne og et stort bed i midten. Der var imponerende mange!

Og selvfølgelig var vi også en tur indenom gårdbutikken, hvor alsken fristelser ventede. Selv julepynten var kommet frem. Og der måtte lige en pose rugmel til hjemmebagte rugbrød, krydderier til familiens mad og en øl til magens mave.


Frøene var egentlig det, som inspirerede mig til at tage derop. For da jeg forleden dag søgte på Fuglebjerggaards hjemmeside efter frø, var det rigtig svært at vælge. Derfor valgte jeg at køre turen, for at kunne stå med frøposerne i hånden.

Jeg var også at finde ved siden af frø-poserne et par gange, før jeg fik mig bestemt til sommerblomsterne voksurt, jomfru i det grønne og blå hørblomst til det blå bed samt sommerfuglekarse til det gule forhavebed. Der udover frø til stauderne; kæmpeskælhoved til det gule forhavebed og mandstro til det blå bed. Og sidst en chilipeber; Jalapeno Early. Nu er jeg så (næsten) forsynet til den kommende sæson!

Kommentarer

 1. Uuuh hvor ville jeg gerne selv se Fuglebjerggård - men da der er et stykke vej fra Lolland, er det endnu ikke kommet dertil.
  Jeg pønser på at "forære" mig selv en tur dertil i 40 års fødselsdaggave til maj :o)
  Dejligt med frø forsyningerne på plads.
  God weekend

  SvarSlet
 2. @ Helle; det lyder som en dejlig 40-års gave og til maj, så er der sikkert rigtig meget nysået og planter der er skudt op af jorden. Håber det bliver til noget med en tur dertil :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en dejlig tur:) Det er et fantastisk sted og utroligt så meget de har gang i på Fuglebjerggård. Jeg købte en del frø sidste år og i foråret og har været på høstmarked der et par gange det er virkelig en udflugt værd:)

  SvarSlet
 4. Ja Fuglebjerggård er et både sjovt og specielt sted at besøger. Anne Gine

  SvarSlet
 5. Jeg er også vild med stedet og ejerne ;-)
  Har været der et par gange, og køber en del frø, men mest over nettet.

  SvarSlet
 6. @ Lisbeth; utroligt så mange projekter de har gang i deroppe :-) Jeg overvejer også, om jeg skal tage til julemarkedet :-)

  @ Anne Gine; ja der er gang i meget forskelligt deroppe samtidig med, at det har den lidt løse og tilfældige struktur, som der alligevel er styr på :-)

  Ina;@ ja der er godt nok mange frø at vælge mellem og et stort udvalg af mange andre varer :-)

  SvarSlet
 7. Det er skønt med en udflugt til et sted hvor man kan få lidt haveinspiration, jeg har nu ikke nået Fuglebjerggård i år, det må blive en anden gang.

  SvarSlet
 8. @ Sussi; du kan da nå deres julemarked første lørdag i december ;-) Men du har ret i, at det var dejligt at se en 'anden' andegård end sin egen :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …