Gå videre til hovedindholdet

Unavngivne planter

Nu er det så, at jeg gerne vil benytte mig af noget af alt den viden, som findes i Bloglandia og bede om jeres hjælp ift. et par planter.

Den første plante har jeg fået af mine forældre - det er en staude, som de har i haven, men desværre kunne min mor ikke sætte navn på den. Og helt ærligt, så er jeg på bar bund - jeg ved end ikke hvilken familie jeg skal google på nettet. Mon der er nogle af jer haveglade læsere, som kan hjælpe mig med et hint?


Den anden har jeg fundet her til aften - ja, faktisk fandt jeg hele fire små planter i baghaven, hvor vi klippede frugtbuskene ned i foråret. Jeg tænker, at der nu kommer lys til frøene, som har ligget og ventet og så de har med øget lysmængde fået mulighed for at spire.


Jeg har selv en formodning om, at der er tale om små sommerfuglebuske - jeg synes ihvertfald, at løvet meget ligner sommerfuglebuskens løv.

Vi har ingen sommerfuglebuske i haven, men jeg mener, at naboen har og frøene har så kun skullet 'flyve' ganske få meter over stakittet, for at lande i vores have.


Hvad mener I kære blogvenner - kan jeg have ret i, at der er tale om små frø-såede planter af sommerfuglebusken?

Hvis det er små sommerfuglebuske, så skal de selvfølgelig graves op og sættes i potter i 'børnehaven', med henblik på at jeg senere skal finde en plads til én af dem, når jeg har fundet ud af, hvilken farve de har!

Kommentarer

 1. mmm, jeg er vist ikke til megen hjælp. Den sidste ligner lidt en kæmpe verbena og så alligevel ikke...

  SvarSlet
 2. Den første kender jeg ikke, men den sidste er helt sikkert en sommerfuglebusk. Jeg har rigtig mange af den slags skud, jeg lader dem stå et stykke tid, til de er rimeligt etableret, så planter jeg dem over i en potte eller på en blivende plads. Jeg tager netop sådan en frøplante med over til min søn i morgen.
  De første visne blomster i sommerfuglebuskene klipper jeg af, men til sidst holder jeg op med at klippe af, og så får jeg rigtig mange små børn rundt omkring i haven :-)

  SvarSlet
 3. @ Ina; tror heller ikke det er en kæmpe verbena - jeg har ikke haft den i haven og det tror jeg heller ikke naboen har! Men frøene kan selvfølgelig have ligget i jorden i lang tid.

  @ Lisbeth; dejligt at du er sikker - så harjeg da lige fået et par nye planter at pusle og pleje :-) Tak for hjælpen :-)

  SvarSlet
 4. Ja 100 %, god fornøjelse med at pusle og pleje :-)
  Selv tak

  SvarSlet
 5. Jeg tror den første er Mirabilis (vidunderblomst) - hvis det er den, så dufter den rigtig dejligt, men så kan den ikke tåle frost, men kan overvintres som knold - Gør det samme ved den, som du gør ved dahlia knolde.
  Og jeg er også sikker på at nr 2 er selvsåede sommerfuglebuske.

  SvarSlet
 6. Stemmer i med Mirabilis jalapa, Vidunderblomst som den første.

  SvarSlet
 7. og vil du have et sort navn så hedder den muligvis Limelight
  Troede ikke den var vinterhårdfør i Haven , men ok den smider en masse sorte kugle af frø og de er særdeles voksevillig i mit drivhus

  SvarSlet
 8. Det kunne ligne en ærenpris - men ikke sikker ;)

  SvarSlet
 9. Jeg tænkte også Vidunderblomst til den første men blev forvirret da du skrev staude...
  - og den anden er vist fastslået til teen-agesommerfuglebusk :o)

  SvarSlet
 10. Fuldstændig pas på den øverste Susanne.....den ligner ikke noget jeg har set før. Men den nederste vil jeg også sætte mine penge på som værende en mini sommerfuglebusk ;0)

  Knus

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Svampe

Disse to forskellige svampe var at finde i græsplænen idag. Den hvide fandt jeg ikke mindre end ni af ialt. Ingen af os har viden om svampe, men kunne denne spises, så var der masser af føde i den, for de var store og tunge. Under den runde hat var der en hvid "hinde", som dog ikke var hel og derfor kunne lamellerne. Stokken var tyk og virkede massiv og sluttede af i en rund rod, hvorfor den var let at vælte.

Den naturbrune svamp med en blå ring i hatten var heldigvis ensom - den ser nemlig giftig ud. Læg mærke til edderkoppen på svampen - den ser ikke samme signal som jeg! Under den flade hat var der lameller og en meget tynd stok og da jeg ville vælte svampe gik hatten i stykker.

Alle ti svampe er fjernet fra græsplænen og smidt i skraldespanden. Vi skal have fødselsdagsgæster imorgen og deriblandt to mindre børn - vi tager ingen unødige risici med evt. giftige svampe her!

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)