Gå videre til hovedindholdet

Unavngivne planter

Nu er det så, at jeg gerne vil benytte mig af noget af alt den viden, som findes i Bloglandia og bede om jeres hjælp ift. et par planter.

Den første plante har jeg fået af mine forældre - det er en staude, som de har i haven, men desværre kunne min mor ikke sætte navn på den. Og helt ærligt, så er jeg på bar bund - jeg ved end ikke hvilken familie jeg skal google på nettet. Mon der er nogle af jer haveglade læsere, som kan hjælpe mig med et hint?


Den anden har jeg fundet her til aften - ja, faktisk fandt jeg hele fire små planter i baghaven, hvor vi klippede frugtbuskene ned i foråret. Jeg tænker, at der nu kommer lys til frøene, som har ligget og ventet og så de har med øget lysmængde fået mulighed for at spire.


Jeg har selv en formodning om, at der er tale om små sommerfuglebuske - jeg synes ihvertfald, at løvet meget ligner sommerfuglebuskens løv.

Vi har ingen sommerfuglebuske i haven, men jeg mener, at naboen har og frøene har så kun skullet 'flyve' ganske få meter over stakittet, for at lande i vores have.


Hvad mener I kære blogvenner - kan jeg have ret i, at der er tale om små frø-såede planter af sommerfuglebusken?

Hvis det er små sommerfuglebuske, så skal de selvfølgelig graves op og sættes i potter i 'børnehaven', med henblik på at jeg senere skal finde en plads til én af dem, når jeg har fundet ud af, hvilken farve de har!

Kommentarer

  1. mmm, jeg er vist ikke til megen hjælp. Den sidste ligner lidt en kæmpe verbena og så alligevel ikke...

    SvarSlet
  2. Den første kender jeg ikke, men den sidste er helt sikkert en sommerfuglebusk. Jeg har rigtig mange af den slags skud, jeg lader dem stå et stykke tid, til de er rimeligt etableret, så planter jeg dem over i en potte eller på en blivende plads. Jeg tager netop sådan en frøplante med over til min søn i morgen.
    De første visne blomster i sommerfuglebuskene klipper jeg af, men til sidst holder jeg op med at klippe af, og så får jeg rigtig mange små børn rundt omkring i haven :-)

    SvarSlet
  3. @ Ina; tror heller ikke det er en kæmpe verbena - jeg har ikke haft den i haven og det tror jeg heller ikke naboen har! Men frøene kan selvfølgelig have ligget i jorden i lang tid.

    @ Lisbeth; dejligt at du er sikker - så harjeg da lige fået et par nye planter at pusle og pleje :-) Tak for hjælpen :-)

    SvarSlet
  4. Ja 100 %, god fornøjelse med at pusle og pleje :-)
    Selv tak

    SvarSlet
  5. Jeg tror den første er Mirabilis (vidunderblomst) - hvis det er den, så dufter den rigtig dejligt, men så kan den ikke tåle frost, men kan overvintres som knold - Gør det samme ved den, som du gør ved dahlia knolde.
    Og jeg er også sikker på at nr 2 er selvsåede sommerfuglebuske.

    SvarSlet
  6. Stemmer i med Mirabilis jalapa, Vidunderblomst som den første.

    SvarSlet
  7. og vil du have et sort navn så hedder den muligvis Limelight
    Troede ikke den var vinterhårdfør i Haven , men ok den smider en masse sorte kugle af frø og de er særdeles voksevillig i mit drivhus

    SvarSlet
  8. Det kunne ligne en ærenpris - men ikke sikker ;)

    SvarSlet
  9. Jeg tænkte også Vidunderblomst til den første men blev forvirret da du skrev staude...
    - og den anden er vist fastslået til teen-agesommerfuglebusk :o)

    SvarSlet
  10. Fuldstændig pas på den øverste Susanne.....den ligner ikke noget jeg har set før. Men den nederste vil jeg også sætte mine penge på som værende en mini sommerfuglebusk ;0)

    Knus

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad