Gå videre til hovedindholdet

Dejlig værtinde/havegave

Vi har haft besøg af mine forældre. De har været så søde, at være her for at se efter sønnike, mens vi er på arbejde - skønt. Og som en ekstra-gevinst har de haft en fætter med, som er et år yngre end sønnike. Og de har leget og hygget sig, så vi har nydt, at have besøg.

Det er ved at være hækkeklippetid og det plejer jo at være min fars 'tjans', men vi håber jo, at vi skal have hækken fjernet inden sommeren er omme, så det vil være skønne spildte kræfter at klippe den i år. Men vi har dog stadig lidt hæk ind mod naboen og bøgen i plænebedet, som skal klippes. Og det klarede min far - skønt at han har lysten og energien til det, tak far :-)


Mine mor har været i egen haven med en skovl inden de tog afsted hertil. Hun har gravet forskellige stauder op, som jeg har fået. Jeg har fået instruktioner af min mor om, hvilke farver de enkelte stauder har samt historien bag hvor planten stammer fra - jeg elsker jo planter med historie. Det er altså en skøn og en meget personlig gave, tak mor :-)

Kommentarer

 1. Det var nogle dejlige og friske forældre du har :-)

  SvarSlet
 2. Du er heldig med de forældre. Og så får du plantegaver, det er altid dejligt!

  SvarSlet
 3. godt med sådanne nogle friske forældre, og fine brugbare gaver

  SvarSlet
 4. Dejlig med plantegaver, at de også har en historie bliver de kun bedre af :-)

  SvarSlet
 5. Ja - det er så dejligt at få planter fra familie, kollegaer og venner - Sådan nogen plantenørder som os her i blogland kan vel altid skrue et par stauder mere ned i bedene.
  Spændende hvad det er du har fået - jeg kan kun genkende hasselurt.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Dejligt med forældre som træder til med en hjælpende hånd :)Og så ovenikøbet har gaver med ..Lyder som om I har haft en skøn uge..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. @ Ina; Ja det er rigtig dejligt og vi skønner på det hver gang vi er sammen med dem :-)

  @ Annette; ja planter kan vi jo aldrig få for mange af, vel :-)

  @ Tim; vi kan ALTID skrue endnu en plante ned - nu har vi jo set det med egne øjne ;-)

  @ Vivik; jeg hpolde rmeget af planter med historie. Denne gang kunne min mor en historie om én af hendes tanter, som altid havde en plante med fra egen have, når hun var på besøg. Og hun var havemenneske med stort H, så der var altid en ny (ukendt) plante, som hun havde med. En af dem fik jeg denne gang - en rigtig arveplante :-)

  @ Berit; Enig, der kan ALTID skrues et par planter mere ned :-)
  Der er et par røde imellem, men foreløbig er de uden navn - de bliver navngivet, når de engang får blomster, som de kan bestemmes ud fra :-)

  @ Karina; Vi har haft nogle fantastiske eftermiddage og aftener med dem. Og sønnike har nydt både dem og fætter ;-) Vi nyder at de hjælper os - de er altid rigtig gode til at få noget fra hånden i en fart :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…