Gå videre til hovedindholdet

Dejlig værtinde/havegave

Vi har haft besøg af mine forældre. De har været så søde, at være her for at se efter sønnike, mens vi er på arbejde - skønt. Og som en ekstra-gevinst har de haft en fætter med, som er et år yngre end sønnike. Og de har leget og hygget sig, så vi har nydt, at have besøg.

Det er ved at være hækkeklippetid og det plejer jo at være min fars 'tjans', men vi håber jo, at vi skal have hækken fjernet inden sommeren er omme, så det vil være skønne spildte kræfter at klippe den i år. Men vi har dog stadig lidt hæk ind mod naboen og bøgen i plænebedet, som skal klippes. Og det klarede min far - skønt at han har lysten og energien til det, tak far :-)


Mine mor har været i egen haven med en skovl inden de tog afsted hertil. Hun har gravet forskellige stauder op, som jeg har fået. Jeg har fået instruktioner af min mor om, hvilke farver de enkelte stauder har samt historien bag hvor planten stammer fra - jeg elsker jo planter med historie. Det er altså en skøn og en meget personlig gave, tak mor :-)

Kommentarer

 1. Det var nogle dejlige og friske forældre du har :-)

  SvarSlet
 2. Du er heldig med de forældre. Og så får du plantegaver, det er altid dejligt!

  SvarSlet
 3. godt med sådanne nogle friske forældre, og fine brugbare gaver

  SvarSlet
 4. Dejlig med plantegaver, at de også har en historie bliver de kun bedre af :-)

  SvarSlet
 5. Ja - det er så dejligt at få planter fra familie, kollegaer og venner - Sådan nogen plantenørder som os her i blogland kan vel altid skrue et par stauder mere ned i bedene.
  Spændende hvad det er du har fået - jeg kan kun genkende hasselurt.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Dejligt med forældre som træder til med en hjælpende hånd :)Og så ovenikøbet har gaver med ..Lyder som om I har haft en skøn uge..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. @ Ina; Ja det er rigtig dejligt og vi skønner på det hver gang vi er sammen med dem :-)

  @ Annette; ja planter kan vi jo aldrig få for mange af, vel :-)

  @ Tim; vi kan ALTID skrue endnu en plante ned - nu har vi jo set det med egne øjne ;-)

  @ Vivik; jeg hpolde rmeget af planter med historie. Denne gang kunne min mor en historie om én af hendes tanter, som altid havde en plante med fra egen have, når hun var på besøg. Og hun var havemenneske med stort H, så der var altid en ny (ukendt) plante, som hun havde med. En af dem fik jeg denne gang - en rigtig arveplante :-)

  @ Berit; Enig, der kan ALTID skrues et par planter mere ned :-)
  Der er et par røde imellem, men foreløbig er de uden navn - de bliver navngivet, når de engang får blomster, som de kan bestemmes ud fra :-)

  @ Karina; Vi har haft nogle fantastiske eftermiddage og aftener med dem. Og sønnike har nydt både dem og fætter ;-) Vi nyder at de hjælper os - de er altid rigtig gode til at få noget fra hånden i en fart :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.