Gå videre til hovedindholdet

Dejlig værtinde/havegave

Vi har haft besøg af mine forældre. De har været så søde, at være her for at se efter sønnike, mens vi er på arbejde - skønt. Og som en ekstra-gevinst har de haft en fætter med, som er et år yngre end sønnike. Og de har leget og hygget sig, så vi har nydt, at have besøg.

Det er ved at være hækkeklippetid og det plejer jo at være min fars 'tjans', men vi håber jo, at vi skal have hækken fjernet inden sommeren er omme, så det vil være skønne spildte kræfter at klippe den i år. Men vi har dog stadig lidt hæk ind mod naboen og bøgen i plænebedet, som skal klippes. Og det klarede min far - skønt at han har lysten og energien til det, tak far :-)


Mine mor har været i egen haven med en skovl inden de tog afsted hertil. Hun har gravet forskellige stauder op, som jeg har fået. Jeg har fået instruktioner af min mor om, hvilke farver de enkelte stauder har samt historien bag hvor planten stammer fra - jeg elsker jo planter med historie. Det er altså en skøn og en meget personlig gave, tak mor :-)

Kommentarer

 1. Det var nogle dejlige og friske forældre du har :-)

  SvarSlet
 2. Du er heldig med de forældre. Og så får du plantegaver, det er altid dejligt!

  SvarSlet
 3. godt med sådanne nogle friske forældre, og fine brugbare gaver

  SvarSlet
 4. Dejlig med plantegaver, at de også har en historie bliver de kun bedre af :-)

  SvarSlet
 5. Ja - det er så dejligt at få planter fra familie, kollegaer og venner - Sådan nogen plantenørder som os her i blogland kan vel altid skrue et par stauder mere ned i bedene.
  Spændende hvad det er du har fået - jeg kan kun genkende hasselurt.
  Hilsen Berit

  SvarSlet
 6. Dejligt med forældre som træder til med en hjælpende hånd :)Og så ovenikøbet har gaver med ..Lyder som om I har haft en skøn uge..
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 7. @ Ina; Ja det er rigtig dejligt og vi skønner på det hver gang vi er sammen med dem :-)

  @ Annette; ja planter kan vi jo aldrig få for mange af, vel :-)

  @ Tim; vi kan ALTID skrue endnu en plante ned - nu har vi jo set det med egne øjne ;-)

  @ Vivik; jeg hpolde rmeget af planter med historie. Denne gang kunne min mor en historie om én af hendes tanter, som altid havde en plante med fra egen have, når hun var på besøg. Og hun var havemenneske med stort H, så der var altid en ny (ukendt) plante, som hun havde med. En af dem fik jeg denne gang - en rigtig arveplante :-)

  @ Berit; Enig, der kan ALTID skrues et par planter mere ned :-)
  Der er et par røde imellem, men foreløbig er de uden navn - de bliver navngivet, når de engang får blomster, som de kan bestemmes ud fra :-)

  @ Karina; Vi har haft nogle fantastiske eftermiddage og aftener med dem. Og sønnike har nydt både dem og fætter ;-) Vi nyder at de hjælper os - de er altid rigtig gode til at få noget fra hånden i en fart :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …