Gå videre til hovedindholdet

Buske - hmm!

Hvor kan jeg undres over, at der er planter til haven, som jeg stort set kan alle de danske navne på og andre planter, som jeg ikke ved ret meget om. Stauder har min store interesse og buske aner jeg intet om, hm!

Idag var jeg en tur i det 'mørke hjørne', altså et område bag huset, som stort set ikke er dyrket. Jeg pusler dog med lidt tanker omkring området. Men i første omgang skal vi have hækken hevet op i denne uge og så er der lige et projekt omkring planering af jorden, inden jeg kan gå igang med nye projekter.


I det 'mørke område', hvor jeg forleden fandt de små sommerfuglebuske, fandt jeg idag flere små frøplanter men jeg ved ikke hvilken busk (eller er det mon et træ!) det drejer sig om. Men jeg ved, at det er en busk, som har små sorte bær og bladene er lidt stive i det og mørkegrønne. Busken er ca. tre meter høj og er nærmest opstammet med en overhængende vækst.


Men nu er de små planter gravet op, plantet i små potter og placeret i 'børnehaven'. Mon så ikke, at jeg på sigt finder en plads til én af dem i haven.

Kommentarer

 1. Ja men så gætter jeg lige igen. Aronia også kaldet surbær. Det tror jeg, at det er, lad os høre, om andre mener det samme?
  Jeg har godt nok aldrig set frøplanter af dem, men den du viser ligner sådan en.

  SvarSlet
 2. Jeg tror også det er Aronia, du har der :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke forstand på buske og jeg har altid svært ved at se hvilke planter der er tale om når det er små stiklinger, de forandre sig for meget til at jeg kan genkende dem :-)
  Men det er da sjovt at du finder små planter, et sted du slet ikke regnede med. Er sikker på at du med tiden finder et blivende sted til dem.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Selvsåede planter af den gode slags, det er jo en fin lille gave fra haven til dig.
  Henrik

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; og Hanne hvor ville det være skønt, hvis det er surbær - den må jeg prøvet at google. Mange tak for jeres bud - spændende om der kommer flere eller andre, som er enige :-)

  @ Mette; ja det gælder om at have øjene med sig :-) Og så finder jeg dem nok kun fordi området ikke rigtig bliver holdt! Hvis det er surbær, så er jeg helt sikker på, at jeg finder en plads :-)

  @ Henrik; det er dejlige gaver. Og så er det sjovt at passe dem, se dem blive store og planlægge hvor de skal placeres :-)

  SvarSlet
 6. Dejligt med overraskelser!

  Tænk at liv bare vil mere liv!

  Kram fra Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. @ Marianne; ja, det er herligt at finde småplanter, som bare vil frem :-) Og få dem til at trives :-)

  SvarSlet
 8. Enig i Aronia / surbær
  Du kan koge dem og bruge den let syrlige saft i feks smoothie - kan feks fryses og tages op efterhånden ... det gør jeg:
  Ret dyrt at købe, men skulle være fuld af sunde vitaminer ;0)

  SvarSlet
 9. @ Merete; ih, hvor godt at du er enig - og så er det ovenikøbet sundt, så kan det ikke blive bedre :-) Tak for dit kommentar :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.