Gå videre til hovedindholdet

Buske - hmm!

Hvor kan jeg undres over, at der er planter til haven, som jeg stort set kan alle de danske navne på og andre planter, som jeg ikke ved ret meget om. Stauder har min store interesse og buske aner jeg intet om, hm!

Idag var jeg en tur i det 'mørke hjørne', altså et område bag huset, som stort set ikke er dyrket. Jeg pusler dog med lidt tanker omkring området. Men i første omgang skal vi have hækken hevet op i denne uge og så er der lige et projekt omkring planering af jorden, inden jeg kan gå igang med nye projekter.


I det 'mørke område', hvor jeg forleden fandt de små sommerfuglebuske, fandt jeg idag flere små frøplanter men jeg ved ikke hvilken busk (eller er det mon et træ!) det drejer sig om. Men jeg ved, at det er en busk, som har små sorte bær og bladene er lidt stive i det og mørkegrønne. Busken er ca. tre meter høj og er nærmest opstammet med en overhængende vækst.


Men nu er de små planter gravet op, plantet i små potter og placeret i 'børnehaven'. Mon så ikke, at jeg på sigt finder en plads til én af dem i haven.

Kommentarer

 1. Ja men så gætter jeg lige igen. Aronia også kaldet surbær. Det tror jeg, at det er, lad os høre, om andre mener det samme?
  Jeg har godt nok aldrig set frøplanter af dem, men den du viser ligner sådan en.

  SvarSlet
 2. Jeg tror også det er Aronia, du har der :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har ikke forstand på buske og jeg har altid svært ved at se hvilke planter der er tale om når det er små stiklinger, de forandre sig for meget til at jeg kan genkende dem :-)
  Men det er da sjovt at du finder små planter, et sted du slet ikke regnede med. Er sikker på at du med tiden finder et blivende sted til dem.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. Selvsåede planter af den gode slags, det er jo en fin lille gave fra haven til dig.
  Henrik

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; og Hanne hvor ville det være skønt, hvis det er surbær - den må jeg prøvet at google. Mange tak for jeres bud - spændende om der kommer flere eller andre, som er enige :-)

  @ Mette; ja det gælder om at have øjene med sig :-) Og så finder jeg dem nok kun fordi området ikke rigtig bliver holdt! Hvis det er surbær, så er jeg helt sikker på, at jeg finder en plads :-)

  @ Henrik; det er dejlige gaver. Og så er det sjovt at passe dem, se dem blive store og planlægge hvor de skal placeres :-)

  SvarSlet
 6. Dejligt med overraskelser!

  Tænk at liv bare vil mere liv!

  Kram fra Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 7. @ Marianne; ja, det er herligt at finde småplanter, som bare vil frem :-) Og få dem til at trives :-)

  SvarSlet
 8. Enig i Aronia / surbær
  Du kan koge dem og bruge den let syrlige saft i feks smoothie - kan feks fryses og tages op efterhånden ... det gør jeg:
  Ret dyrt at købe, men skulle være fuld af sunde vitaminer ;0)

  SvarSlet
 9. @ Merete; ih, hvor godt at du er enig - og så er det ovenikøbet sundt, så kan det ikke blive bedre :-) Tak for dit kommentar :)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …