Gå videre til hovedindholdet

Lyserød tirsdag

Signe har 'udnævnt' dagen idag til lyserød tirsdag og det vil jeg gerne følge op på og vise nogle af de lyserøde planter fra haven. I går viste jeg tre lyserøde bag stakittet, men der er flere at tage af i resten af haven. Her er blot fire valgt, men derudover er der fuschia, staudeærteblomst, en anden hortensia og en Dr. Ingrid Pelargonie.  

Denne hortensia står med flotte lyserøde blomster. Jeg synes, den er så fin med de små blomster i midten og de noget større blomster i yderkanten. Jeg ved godt, at de 'to forskellige blomster' har hver sit navn, men jeg kan altså ikke lige huske, hvad de kaldes!


Denne hortensia står desværre i mit solskinsgule bed, så jeg skal have taget mig sammen til at flytte den. Egentligt burde jeg først flytte den til efteråret, men jeg overvejer om jeg ikke kan gøre det nu istedet, for jorden er våd og det ser ud til, at vi får mere regn i nærmeste fremtid. Mon det er en dårlig idé?

Storkenæben står stadig med mange friske blomster i husbedet. Den har tendens til at vælte ud over græsplænen, men idag da jeg slog plænen skubbede jeg blot til den med klipperen. Dermed kunne jeg slå plænen derunder uden problemer og storkenæben står stadig flot.


Storkenæben har dog også en del blomster som ser lidt visne og kedelige ud. Så det varer ikke længe inden den skal have en 'Chelsea Cut'. Et herligt udtryk, som Karina har introduceret.

Den lille småhjerte er ved at takke af. Men den har været én af de helt trofaste. Som jeg husker det, så har den har blomstret lige siden maj, hvor den startede blomster-showet i haven.


Det er én af de stauder, som jeg er helt sikkert på at jeg altid skal have i min have.

Sidst men ikke mindst vil jeg vise den lyserøde rose på terrassen - igen, igen - for den er jeg altså glad for., som den står der og er så smuk. Hver gang jeg kigger ud på terrassen, så får jeg øje på den :-)


Tidligere på året var jeg bange for, at Kong Frost havde været for hård ved den i vinters. Men den er heldigvis stædig og der skyder stadig nye friske skud, som hurtig bliver til lange grene med knopper på. Og nu tror jeg på, at den igen bliver stor og frodig og bliver rigtig flot op i rionettet.

Kommentarer

 1. Skønne lyserøde prinsesse indlæg I kommer med idag... ;o)

  SvarSlet
 2. De er smukke dine lyserøde. Småhjerte kender jeg ikke, og med in varme anbefaling, skal jeg vist have set lidt nærmere på den.
  Jeg overvejer også at flytte rundt på planter i disse dage. Normalt er det et rigtig dumt tidspunkt, men med al den sol og regn virker det OK. Jorden er i hvert fald våd nok ;-)

  SvarSlet
 3. @ Fru Friis; du har ret - og det er Signes "skyld", thi hi ;-)

  @ Ina; småhjerte hedder Dicentra på latinsk og jeg synes helt sikkert, at det er én staude, som er værd at kigge efter. Og trofast det er den ihvertfald :-)

  Ja omflytningen virker ikke umuligt i denne tid/sommer sådan som vejret arter sig. Måske vi bare skal gå igang! God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 4. ......sommerhumørbarometeret steg lige et par grader med de skønne lyserøde blomster Susanne. Hortensiaen er da underskøn :0)

  SvarSlet
 5. Smukke blomster, jeg har også lyserøde hjerteblomst og har anskaffet mig en i hvid, de bare blomstre og blomstre. Er det ikke synd at flytte Hortensiaen mens den blomstre:o)

  SvarSlet
 6. Skønne planter du har, ønskelisten blev lige lidt længere.

  SvarSlet
 7. @ Dorthe; hvor dejligt, at jeg kan være med til at påvirke numørbarometeret i positiv retning :-)

  @ Anette; det er netop det at den er i blomst, som holder mig lidt tilbage med at gribe spaden. Åh kan ikke finde ud af det, for jeg ville jo også gerne have det overstået, så jeg kan komme videre med bedet!

  @ Vibe; dejligt, at få noget på ønskelisten - min er efterhånden rimelig lang :-)

  SvarSlet
 8. Jeg påtager mig gerne hele skylden, for det er da bare nogle skønne lyserøde tirsdagsblomster, du der har fundet til os :-)

  SvarSlet
 9. @ Signe; det håbede jeg også - det er ikke det værste at være skyld i ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…