Gå videre til hovedindholdet

Lyserød tirsdag

Signe har 'udnævnt' dagen idag til lyserød tirsdag og det vil jeg gerne følge op på og vise nogle af de lyserøde planter fra haven. I går viste jeg tre lyserøde bag stakittet, men der er flere at tage af i resten af haven. Her er blot fire valgt, men derudover er der fuschia, staudeærteblomst, en anden hortensia og en Dr. Ingrid Pelargonie.  

Denne hortensia står med flotte lyserøde blomster. Jeg synes, den er så fin med de små blomster i midten og de noget større blomster i yderkanten. Jeg ved godt, at de 'to forskellige blomster' har hver sit navn, men jeg kan altså ikke lige huske, hvad de kaldes!


Denne hortensia står desværre i mit solskinsgule bed, så jeg skal have taget mig sammen til at flytte den. Egentligt burde jeg først flytte den til efteråret, men jeg overvejer om jeg ikke kan gøre det nu istedet, for jorden er våd og det ser ud til, at vi får mere regn i nærmeste fremtid. Mon det er en dårlig idé?

Storkenæben står stadig med mange friske blomster i husbedet. Den har tendens til at vælte ud over græsplænen, men idag da jeg slog plænen skubbede jeg blot til den med klipperen. Dermed kunne jeg slå plænen derunder uden problemer og storkenæben står stadig flot.


Storkenæben har dog også en del blomster som ser lidt visne og kedelige ud. Så det varer ikke længe inden den skal have en 'Chelsea Cut'. Et herligt udtryk, som Karina har introduceret.

Den lille småhjerte er ved at takke af. Men den har været én af de helt trofaste. Som jeg husker det, så har den har blomstret lige siden maj, hvor den startede blomster-showet i haven.


Det er én af de stauder, som jeg er helt sikkert på at jeg altid skal have i min have.

Sidst men ikke mindst vil jeg vise den lyserøde rose på terrassen - igen, igen - for den er jeg altså glad for., som den står der og er så smuk. Hver gang jeg kigger ud på terrassen, så får jeg øje på den :-)


Tidligere på året var jeg bange for, at Kong Frost havde været for hård ved den i vinters. Men den er heldigvis stædig og der skyder stadig nye friske skud, som hurtig bliver til lange grene med knopper på. Og nu tror jeg på, at den igen bliver stor og frodig og bliver rigtig flot op i rionettet.

Kommentarer

 1. Skønne lyserøde prinsesse indlæg I kommer med idag... ;o)

  SvarSlet
 2. De er smukke dine lyserøde. Småhjerte kender jeg ikke, og med in varme anbefaling, skal jeg vist have set lidt nærmere på den.
  Jeg overvejer også at flytte rundt på planter i disse dage. Normalt er det et rigtig dumt tidspunkt, men med al den sol og regn virker det OK. Jorden er i hvert fald våd nok ;-)

  SvarSlet
 3. @ Fru Friis; du har ret - og det er Signes "skyld", thi hi ;-)

  @ Ina; småhjerte hedder Dicentra på latinsk og jeg synes helt sikkert, at det er én staude, som er værd at kigge efter. Og trofast det er den ihvertfald :-)

  Ja omflytningen virker ikke umuligt i denne tid/sommer sådan som vejret arter sig. Måske vi bare skal gå igang! God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 4. ......sommerhumørbarometeret steg lige et par grader med de skønne lyserøde blomster Susanne. Hortensiaen er da underskøn :0)

  SvarSlet
 5. Smukke blomster, jeg har også lyserøde hjerteblomst og har anskaffet mig en i hvid, de bare blomstre og blomstre. Er det ikke synd at flytte Hortensiaen mens den blomstre:o)

  SvarSlet
 6. Skønne planter du har, ønskelisten blev lige lidt længere.

  SvarSlet
 7. @ Dorthe; hvor dejligt, at jeg kan være med til at påvirke numørbarometeret i positiv retning :-)

  @ Anette; det er netop det at den er i blomst, som holder mig lidt tilbage med at gribe spaden. Åh kan ikke finde ud af det, for jeg ville jo også gerne have det overstået, så jeg kan komme videre med bedet!

  @ Vibe; dejligt, at få noget på ønskelisten - min er efterhånden rimelig lang :-)

  SvarSlet
 8. Jeg påtager mig gerne hele skylden, for det er da bare nogle skønne lyserøde tirsdagsblomster, du der har fundet til os :-)

  SvarSlet
 9. @ Signe; det håbede jeg også - det er ikke det værste at være skyld i ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …