Gå videre til hovedindholdet

Terrasse-rose

Den flotte rose på terrassen er sprunget ud - det var en god beslutning vi tog, da vi lavede terrassen, nemlig at lave et hul til rosen i terrassen, så vi fortsat kunne nyde synet af den. Den har en dejlig lyserød farve, som jeg faktisk synes passer udmærket til den gule mursten. Og så nyder jeg ganske enkelt dens enkelthed!


Desværre er rosen ikke så stor og kraftig, som den har været i tidligere år. For trods det, at den har stået beskyttet på terrassen op mod husmuren, så har vinteren været hård ved den. Jeg krydser fingre for, at den får kræfter igen, så den kan vokse sig stor og stærk og spille op mod blåregnen, som den danner par med på espalieret.

Kommentarer

 1. Den passer fint til murværket med denne farve, husk.. at vande den godt når den står så tæt op af muren, jorden plejer at være knastør tæt ved muren.

  SvarSlet
 2. Den er meget sød og passer da godt til pladsen på terrassen.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Syntes helt sikkert også den passer flot til huset, så sød og sart.

  SvarSlet
 4. Hej TIm
  Ja den ville sikkert blive mere frodig med noget mere vand :-) Den har dog aldrig fået ekstra og har stået rigtig flot tidligere. Men du har ret i, at det ville være gavnligt med mere vand nu, hvor den er blevet noget tyndt!


  Tak Ulla og Vibe

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød. Den skal sikkert nok blive stor og fin igen :-)

  SvarSlet
 6. Den bliver sikkert super flot sammen med blåregnen! Ja, lidt vand og gødning kan gøre meget for sådan en rose.

  SvarSlet
 7. Hvor er den fin :)Kan godt forestille mig hvordan det ser ud når den er blevet mere frodig :)
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Jeg håber den kommer sig :-)

  Hej Anette
  Ja du har ret - lidt gødning må den også ha' :-)

  Hej Karina
  Den er rigtig skøn o så blomstrer den hele sommeren :-)

  SvarSlet
 9. Den er rigtig yndig!
  Har du navnet på den? Det ku' være man faldt over en engang :-) Helt tilfældigt.. på planteskolen.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Helena
  Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil have fingrene i :-) Rosen var på terrassen, da vi flyttede ind og havde intet navneskilt! Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)