Gå videre til hovedindholdet

Terrasse-rose

Den flotte rose på terrassen er sprunget ud - det var en god beslutning vi tog, da vi lavede terrassen, nemlig at lave et hul til rosen i terrassen, så vi fortsat kunne nyde synet af den. Den har en dejlig lyserød farve, som jeg faktisk synes passer udmærket til den gule mursten. Og så nyder jeg ganske enkelt dens enkelthed!


Desværre er rosen ikke så stor og kraftig, som den har været i tidligere år. For trods det, at den har stået beskyttet på terrassen op mod husmuren, så har vinteren været hård ved den. Jeg krydser fingre for, at den får kræfter igen, så den kan vokse sig stor og stærk og spille op mod blåregnen, som den danner par med på espalieret.

Kommentarer

 1. Den passer fint til murværket med denne farve, husk.. at vande den godt når den står så tæt op af muren, jorden plejer at være knastør tæt ved muren.

  SvarSlet
 2. Den er meget sød og passer da godt til pladsen på terrassen.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Syntes helt sikkert også den passer flot til huset, så sød og sart.

  SvarSlet
 4. Hej TIm
  Ja den ville sikkert blive mere frodig med noget mere vand :-) Den har dog aldrig fået ekstra og har stået rigtig flot tidligere. Men du har ret i, at det ville være gavnligt med mere vand nu, hvor den er blevet noget tyndt!


  Tak Ulla og Vibe

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød. Den skal sikkert nok blive stor og fin igen :-)

  SvarSlet
 6. Den bliver sikkert super flot sammen med blåregnen! Ja, lidt vand og gødning kan gøre meget for sådan en rose.

  SvarSlet
 7. Hvor er den fin :)Kan godt forestille mig hvordan det ser ud når den er blevet mere frodig :)
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Jeg håber den kommer sig :-)

  Hej Anette
  Ja du har ret - lidt gødning må den også ha' :-)

  Hej Karina
  Den er rigtig skøn o så blomstrer den hele sommeren :-)

  SvarSlet
 9. Den er rigtig yndig!
  Har du navnet på den? Det ku' være man faldt over en engang :-) Helt tilfældigt.. på planteskolen.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Helena
  Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil have fingrene i :-) Rosen var på terrassen, da vi flyttede ind og havde intet navneskilt! Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …