Gå videre til hovedindholdet

Terrasse-rose

Den flotte rose på terrassen er sprunget ud - det var en god beslutning vi tog, da vi lavede terrassen, nemlig at lave et hul til rosen i terrassen, så vi fortsat kunne nyde synet af den. Den har en dejlig lyserød farve, som jeg faktisk synes passer udmærket til den gule mursten. Og så nyder jeg ganske enkelt dens enkelthed!


Desværre er rosen ikke så stor og kraftig, som den har været i tidligere år. For trods det, at den har stået beskyttet på terrassen op mod husmuren, så har vinteren været hård ved den. Jeg krydser fingre for, at den får kræfter igen, så den kan vokse sig stor og stærk og spille op mod blåregnen, som den danner par med på espalieret.

Kommentarer

 1. Den passer fint til murværket med denne farve, husk.. at vande den godt når den står så tæt op af muren, jorden plejer at være knastør tæt ved muren.

  SvarSlet
 2. Den er meget sød og passer da godt til pladsen på terrassen.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Syntes helt sikkert også den passer flot til huset, så sød og sart.

  SvarSlet
 4. Hej TIm
  Ja den ville sikkert blive mere frodig med noget mere vand :-) Den har dog aldrig fået ekstra og har stået rigtig flot tidligere. Men du har ret i, at det ville være gavnligt med mere vand nu, hvor den er blevet noget tyndt!


  Tak Ulla og Vibe

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød. Den skal sikkert nok blive stor og fin igen :-)

  SvarSlet
 6. Den bliver sikkert super flot sammen med blåregnen! Ja, lidt vand og gødning kan gøre meget for sådan en rose.

  SvarSlet
 7. Hvor er den fin :)Kan godt forestille mig hvordan det ser ud når den er blevet mere frodig :)
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Jeg håber den kommer sig :-)

  Hej Anette
  Ja du har ret - lidt gødning må den også ha' :-)

  Hej Karina
  Den er rigtig skøn o så blomstrer den hele sommeren :-)

  SvarSlet
 9. Den er rigtig yndig!
  Har du navnet på den? Det ku' være man faldt over en engang :-) Helt tilfældigt.. på planteskolen.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Helena
  Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil have fingrene i :-) Rosen var på terrassen, da vi flyttede ind og havde intet navneskilt! Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…