Gå videre til hovedindholdet

Terrasse-rose

Den flotte rose på terrassen er sprunget ud - det var en god beslutning vi tog, da vi lavede terrassen, nemlig at lave et hul til rosen i terrassen, så vi fortsat kunne nyde synet af den. Den har en dejlig lyserød farve, som jeg faktisk synes passer udmærket til den gule mursten. Og så nyder jeg ganske enkelt dens enkelthed!


Desværre er rosen ikke så stor og kraftig, som den har været i tidligere år. For trods det, at den har stået beskyttet på terrassen op mod husmuren, så har vinteren været hård ved den. Jeg krydser fingre for, at den får kræfter igen, så den kan vokse sig stor og stærk og spille op mod blåregnen, som den danner par med på espalieret.

Kommentarer

 1. Den passer fint til murværket med denne farve, husk.. at vande den godt når den står så tæt op af muren, jorden plejer at være knastør tæt ved muren.

  SvarSlet
 2. Den er meget sød og passer da godt til pladsen på terrassen.

  Ulla

  SvarSlet
 3. Syntes helt sikkert også den passer flot til huset, så sød og sart.

  SvarSlet
 4. Hej TIm
  Ja den ville sikkert blive mere frodig med noget mere vand :-) Den har dog aldrig fået ekstra og har stået rigtig flot tidligere. Men du har ret i, at det ville være gavnligt med mere vand nu, hvor den er blevet noget tyndt!


  Tak Ulla og Vibe

  SvarSlet
 5. Hvor er den sød. Den skal sikkert nok blive stor og fin igen :-)

  SvarSlet
 6. Den bliver sikkert super flot sammen med blåregnen! Ja, lidt vand og gødning kan gøre meget for sådan en rose.

  SvarSlet
 7. Hvor er den fin :)Kan godt forestille mig hvordan det ser ud når den er blevet mere frodig :)
  Hilsen Karina

  SvarSlet
 8. Hej Signe
  Jeg håber den kommer sig :-)

  Hej Anette
  Ja du har ret - lidt gødning må den også ha' :-)

  Hej Karina
  Den er rigtig skøn o så blomstrer den hele sommeren :-)

  SvarSlet
 9. Den er rigtig yndig!
  Har du navnet på den? Det ku' være man faldt over en engang :-) Helt tilfældigt.. på planteskolen.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Helena
  Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil have fingrene i :-) Rosen var på terrassen, da vi flyttede ind og havde intet navneskilt! Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig videre :-/

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…