Gå videre til hovedindholdet

Lyserødt bag stakittet

Lidt lyserøde blomster fra bedene bag stakittet - de står i tre forskellige bede, men det giver da et farve-tema i det lidt mørke område.

Denne stenurt har i mange år (= 9 år) stået i en krukke på terrassen. Den blev plantet i staude-stenbedet for et par måneder siden og jeg skal love for, at det har gavnet dens frodighed. Planen var, at den skulle falde ned over stenene og det synes jeg er lykkedes ret fint.


I bedet overfor under de store rododendron og ved siden af en klokkebusk står denne astilbe. Det er første gang, at jeg har set så mange blomster på én gang i den - det må skyldes at den har fået godt med fugt i år.


I et smalt bed langs havehuset såede jeg denne mamelukærme, som jeg var heldig at vinde i Lines giveaway. Smuk sommerblomst.


Jeg har fået nyt udstyr og er igang med at lære at anvende billedbehandlingsprogrammet Aperture. Det driller og vil ikke som jeg vil - så derfor er bl.a. billedkvaliteten ikke så god, som jeg ønsker og jeg har endnu ikke lært at skrive på foto'et. Det irriterer mig! Men mon ikke at jeg lærer det på et tidspunkt!

Kommentarer

 1. Ja det gror godt med alt det regn - desværre også ukrudtet ;0)

  SvarSlet
 2. Sån vacker begonia du har. Svarta blad och vita blommor - ser ut som chokladpudding med vispgrädde :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 3. @ Merete; Enig og desværre også ukrudtet :-)

  @ Anna; ja thi hi, jeg får også tit billeder af mad, når jeg ser blomster :-)

  SvarSlet
 4. Fin Atilpe og de kan godt lide fugt, mine gror også godt.

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; skønt at de gror så godt i år - jeg synes astilber er så fine :-)

  SvarSlet
 6. Ja, det er rigtigt Astilbe-år i år. Det må vi glæde os over, når nu nogle af de mere varme og tørvejrs-elskende planter er lidt kede af det.
  Din Stenurt er rigtigt sød. Jeg har gået og skævet til et par stykker som ligner, når jeg lufter hund :-)

  SvarSlet
 7. Det er fint med den lille stenurt.

  Jeg har også et par mamelukærmer, som jeg fik af min nabo. De er ret søde :-)

  SvarSlet
 8. Jeg synes at billedkvaliteten er meget meget fin ihvertfald på min telefon. Dit billed med Astilbe og bregner er helt fantastiske lige som jeg ønsker i mit skovbed. Jeg har lyserød astilbe og kan se at jeg må-ha hvid. Stenen og stenurt er også ret fin:)

  SvarSlet
 9. @ Hanne; stenurten er en nøjsom plante, så måske du kunne få fat i et lille stykke, som du kan arbejde videre med :-)

  @ Signe; ja mamelukkerne er fine - og så skulle de være lette at tage frø af, så vi har til næste år igen :-)

  @ Lisbeth; tak for tilbagemeldingen vedr. billedkvaliteten, måske skal jeg bare lære at se dem på en ny måde på min nye PC!

  Ja, det ser hyggeligt ud med astilberne og bregnerne i baggrunden. Håber det lykkes for dig :-)

  SvarSlet
 10. Kan godt lide dit bed med stenen..Synes kombinationen mellem sten og planter er skønne..Sjovt at se din mameluk ærme - har også sået en del og sat dem i en stor gammel jernbalje og de er ikke engang halvt så store som din og der er ingen blomster..Mig og sommerblomster :)
  Hvordan går det med din ananas kirsebær ? Den er jeg spændt på at høre om..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 11. @ Kaina; jeg plejer heller ikke at være specielit god til sommerblomster - får dem tit slet ikke sået og så skal det jo gå galt ;-)

  Jeg har beskåret ananaskirsebærret for at minimere dens størrelse. Måske har den fået spindemider? Men der er fine store 'lygter' på planten, så jeg er spændt på at se, om de bliver modne og til at spise. Jeg vender tilbage på bloggen med mere omkring planten senere :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…