Gå videre til hovedindholdet

Lyserødt bag stakittet

Lidt lyserøde blomster fra bedene bag stakittet - de står i tre forskellige bede, men det giver da et farve-tema i det lidt mørke område.

Denne stenurt har i mange år (= 9 år) stået i en krukke på terrassen. Den blev plantet i staude-stenbedet for et par måneder siden og jeg skal love for, at det har gavnet dens frodighed. Planen var, at den skulle falde ned over stenene og det synes jeg er lykkedes ret fint.


I bedet overfor under de store rododendron og ved siden af en klokkebusk står denne astilbe. Det er første gang, at jeg har set så mange blomster på én gang i den - det må skyldes at den har fået godt med fugt i år.


I et smalt bed langs havehuset såede jeg denne mamelukærme, som jeg var heldig at vinde i Lines giveaway. Smuk sommerblomst.


Jeg har fået nyt udstyr og er igang med at lære at anvende billedbehandlingsprogrammet Aperture. Det driller og vil ikke som jeg vil - så derfor er bl.a. billedkvaliteten ikke så god, som jeg ønsker og jeg har endnu ikke lært at skrive på foto'et. Det irriterer mig! Men mon ikke at jeg lærer det på et tidspunkt!

Kommentarer

 1. Ja det gror godt med alt det regn - desværre også ukrudtet ;0)

  SvarSlet
 2. Sån vacker begonia du har. Svarta blad och vita blommor - ser ut som chokladpudding med vispgrädde :-)

  Kram Anna Vattenkanna

  SvarSlet
 3. @ Merete; Enig og desværre også ukrudtet :-)

  @ Anna; ja thi hi, jeg får også tit billeder af mad, når jeg ser blomster :-)

  SvarSlet
 4. Fin Atilpe og de kan godt lide fugt, mine gror også godt.

  SvarSlet
 5. @ Lisbeth; skønt at de gror så godt i år - jeg synes astilber er så fine :-)

  SvarSlet
 6. Ja, det er rigtigt Astilbe-år i år. Det må vi glæde os over, når nu nogle af de mere varme og tørvejrs-elskende planter er lidt kede af det.
  Din Stenurt er rigtigt sød. Jeg har gået og skævet til et par stykker som ligner, når jeg lufter hund :-)

  SvarSlet
 7. Det er fint med den lille stenurt.

  Jeg har også et par mamelukærmer, som jeg fik af min nabo. De er ret søde :-)

  SvarSlet
 8. Jeg synes at billedkvaliteten er meget meget fin ihvertfald på min telefon. Dit billed med Astilbe og bregner er helt fantastiske lige som jeg ønsker i mit skovbed. Jeg har lyserød astilbe og kan se at jeg må-ha hvid. Stenen og stenurt er også ret fin:)

  SvarSlet
 9. @ Hanne; stenurten er en nøjsom plante, så måske du kunne få fat i et lille stykke, som du kan arbejde videre med :-)

  @ Signe; ja mamelukkerne er fine - og så skulle de være lette at tage frø af, så vi har til næste år igen :-)

  @ Lisbeth; tak for tilbagemeldingen vedr. billedkvaliteten, måske skal jeg bare lære at se dem på en ny måde på min nye PC!

  Ja, det ser hyggeligt ud med astilberne og bregnerne i baggrunden. Håber det lykkes for dig :-)

  SvarSlet
 10. Kan godt lide dit bed med stenen..Synes kombinationen mellem sten og planter er skønne..Sjovt at se din mameluk ærme - har også sået en del og sat dem i en stor gammel jernbalje og de er ikke engang halvt så store som din og der er ingen blomster..Mig og sommerblomster :)
  Hvordan går det med din ananas kirsebær ? Den er jeg spændt på at høre om..
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 11. @ Kaina; jeg plejer heller ikke at være specielit god til sommerblomster - får dem tit slet ikke sået og så skal det jo gå galt ;-)

  Jeg har beskåret ananaskirsebærret for at minimere dens størrelse. Måske har den fået spindemider? Men der er fine store 'lygter' på planten, så jeg er spændt på at se, om de bliver modne og til at spise. Jeg vender tilbage på bloggen med mere omkring planten senere :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…