Gå videre til hovedindholdet

Gult forhave bed

Det gule bed i forhaven lyser op med alle de gule blomster. I bedet er der der stauden prikbladet fredløs, busken perikon, stauden lærkespore og den to-årige klokken otte blomst.


Som måske anes, så er jeg ikke én af de gul-forskrækkede, men holder meget af de gule. Jeg kan dog gå så langt som til at indrømme, at de gule har svært ved at stå sammen med andre farver. Så derfor skal jeg også have flyttet en små-blomstrende asters fra husbedet til dette bed.

Og der bliver masser af plads at tage af, for der gror en del vinca minor i forhave-beddet, som skal fjernes - det gror jo som bare pokker og er ikke til at styre, så væk med det (blomsten er jo heller ikke gul!) 


Og istedet skal jeg have plantet ovenstående plante, som er et spejlæg. Spejlæg er én af de planter, som jeg fik af min mor forleden dag. Jeg har læst mig til, at det er en et-årig sommerblomst, som er god til at selvså sig. Jeg håber, at den overlever flytningen, så den når at få smidt lidt frø inden vinterens kommen. 

Kommentarer

 1. Yndige gule blomster. Jeg har også prøvet at samle mine gule, med lidt orange og lilla blandet i.
  Det er en sød blomst din spejlæg, håber den kommer igen næste år.

  SvarSlet
 2. Jeg har også sået spejlæg i år og de gror lystigt, viste ikke at de måske gensår sig, men de skal være velkommen. Perikon er også en smuk plante, og dejligt at høre at ikke alle er gul-forskrækkede ;o)

  SvarSlet
 3. Er vild med gule blomster, men vil give dig ret i at de er bedst hvis de står samlet. Et af mine nye bede i år er et gult/orange og hvidt bed. Glæder mig til næste år hvor der kommer lidt mere gang i blomsteriet.
  Ha en fortsat god aften.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 4. @ Gitte; Ja det kunne være sjoft, hvis det lykkes o:-)
  @ Fru Friis; det med det gule er vist enten eller og med meget få mellemveje
  @ Mette; ja der skal tålmod til for at se det endelige resultat og det er næsten ikke til at vente!

  SvarSlet
 5. Det var mange gule på en gang. Lidt udfordrende for en som mig ;-)
  Men du har har ret i, at det ikke er så voldsomt, når man ikke blander andre farver ind over.

  SvarSlet
 6. Ja, jeg elsker jo gult, så jeg synes selvfølgelig at dine billeder er dejlige :-)
  Jeg mistede desværre alle mine spejlæg i vinters. De har ellers selvsøet sig lystigt de sidste 6 år. De spirede altid om efteråret og overvintrede som bittesmå planter, men den vinter var altså for meget for dem.
  Og de gamle frø jeg prøvede at så for en måneds tid siden, spirede ikke, så jeg må ud og shoppe nogle nye :-)

  SvarSlet
 7. Jeg har jo mange gule blomster i Irishaven, men jeg mangler da helt klart sådan en kl.8-blomst - er det den der også hedder Natlys ? Jeg bruger princippet om at holde lyserød og lyslilla væk fra den gule farve - det er der filmen knækker for mig.

  SvarSlet
 8. Dejligt at ikke alle er modstandere af gule blomster :-)

  SvarSlet
 9. @ Ina; Mon ikke du kommer til at holde af dem med tiden?

  @ Hanne; jeg vidste ikke, at de små nye planter overvintrede - er de så i virkeligheden to-årige og ikke en sommerblomst som jeg først antog?

  @ Berit; Ja den hedder også natlys. Det er en helt fantastisk blomst og man kan simpelhen se, når den springer ud - det foregår over ganske kort tid :-)

  @ Vivik; ja, og vi må gøre noget reklame for de dejlige gule planter, så vi kan få vendt 'moden' :-)

  SvarSlet
 10. Jeg er også til gule blomster og synes dine billeder er skønne..Er da helt pjattet med dit spejlæg :))
  Og tak for svar på min blog omkring ananaskirsebær..Følger spændt din :)
  God weekend herfra
  Mange hilsener Karina

  SvarSlet
 11. @ Karina; ja spejlægget er sødt - krydser fingre for, at der er grokfrat i den så jeg kan få nogle frø og dermed planter til næste år :-)

  Så må jeg jo hellere komme med en opdatering senere vedr. ananaskirsebærret ;-) Det gør jeg nu også gerne :-)

  SvarSlet
 12. Hej igen.
  Jeg tror at spejlæggene er et-årige, det bliver de ihvertfald solgt som.
  Men hos mig har de altid opførst sig som to-årige.
  Jeg ved det med sikkerhed, fordi jeg ofte har flyttet rundt på frø-planterne om efteråret. De sår sig tit i en stor klump, så på denne måde spredte jeg dem ud i andre bede også.
  Jeg håber at du får held til at få en bestand igang :-)

  SvarSlet
 13. @ Hanne; Det kunne være rart, hvis jug kunne få dem til at være to-årige som dine, for der er faldet et par frø af, som jeg gerne vil så - måske skal jeg bare prøve mig frem og så dem nu?

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

1. søndag i advent

Som alle I andre, så har jeg også haft 'travlt' med at finde og pynte adventskransen. Jeg har ikke den store lyst til at lave dekorationer og holder desuden også af det enkle. Derfor købte vi for et par år siden Georg Jensens adventsstage. Ikke så julet at se på i min optik, så derfor får den altid lige et lille julepift.


Hver lysholder har fået et par små kviste af blød ene og derefter en lille sløjfe i julefarver. Den bløde ene har jeg fået hos mine forældre, som har en stor busk, der trængte til beskæring. Jo, den er god nok - det er ikke en dårlig undskyldning for at få noget af den! Jeg fik faktisk en hel pose blød ene, så jeg skal have fantasien igang for flere enkle projekter.


Jeg kan se rundt omkring i bloglandia, at der er flere med bloglys i kransene, som tænder alle fire lys på én gang. Jeg oplever, at der er forskellige traditioner i forhold om alle fire lys tændes på én gang eller om der tændes et lys af gangen.

Vi tænder kun et lys af gangen. Og så er det jo sma…