Gå videre til hovedindholdet

Høstanemoner

Høstanemonerne står flottere end nogensinde og lader sig ikke mærke af det fugtige og regnfulde vejr. Der er masser af blomster, og en del små gule kugler som vidner om, at der har været lyserøde kronblade omkring.

Og heldigvis er der endnu 'sølv-farvede' knopper, som blot venter på, at det bliver deres tid til at springe ud. Heldigvis er der også rigtig mange af dem!

Det eneste lille 'men' der er ved høstanemonerne i min have, er at de trives rigtig godt - indimellem synes jeg, at det er for godt! For deres rodskud breder sig langt omkring og dukker for eksempel op inde i drivhuset eller i bedet ved siden af. Heldigvis er de rimelig nemme at grave op og er ikke blevet en plage.


Jeg var idag ude for at 'pudse' staude-ærteblomsten. Og der var en del af blomsterne som simpelhen var rådne og mugne - de har ikke kunnet klare alt den nedbør og fugtige luft. 

Vi kom igang med at færdiggøre terrassen, 'but guess what?' Vi måtte pakke det hele sammen grundet... ja, regnvejr. Men nu er der vist tørvejr på vej ihverfald ifølge DMI. Det glæder mig, så vi kan komme i haven og få gjort terrassen færdig - det bliver dejligt :-) 

Kommentarer

 1. Hej Susanne!
  Tack för kommentar hos mig.
  Vilka fina höstanemoner:)
  Hälsningar Inger

  SvarSlet
 2. Ja heldigvis er der noget at glæde sig over i regnvejret. Det er planter, som er meget flottere end normalt på dette tidspunkt ;-)
  Men nu trænger de sol-elskende også til at komme i forgrunden.

  SvarSlet
 3. @ INger; Ja det er frodige og flotte i år :-)

  @ Ina; Jeps, de trænger rigtig meget og vi regner med, at de skal have sol de næste par dage :-) Og vi trænger også :-)

  SvarSlet
 4. Mine høstanemoner er også fuldkommen ligeglade med om det regner eller ej. Og dog, de er næsten to meter høje, så egentlig er de nok glade for regnen. De står ellers et af de vådeste steder i haven. Utrolig plante egentlig. Og så er de bare så kønne.
  Mine har også bredt sig før hen. Men nu er de blevet sat så de har fliser på den ene side, og vores skur med støbt gulv på den anden. Så nu kan de kun brede sig til en side, og nu nyder jeg dem rigtigt :-)
  Åh, det bliver bare så dejligt at varme sig i solen sammen med blomsterne de næste dage :-)

  SvarSlet
 5. @ Hanne; når de først har funde et godt sted, så breder de sig 'godt'. Det lyder som om, du har fået et godt tag i dem :-)

  Hvor skal vi nyde det :-)

  SvarSlet
 6. Hmm mine høstanemoner er først lige begyndt at stå med knupper, men dem er der heldigvis mange af. Glæder mig sådan til de springer ud.
  Vi har også gang i projekt maling af terasse, men det er ski ikke nemt at blive færdig med det vejr vi har. Håber DMI holder ord og vi får lidt sommervejr de næste par dage.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 7. @ Mette; ja de er så smukke og frodige - kan godt forstå, at du glæder dig :-)
  Enig - det er ikke nemt. Vi krydser fingre for DMI's prognose :-)

  SvarSlet
 8. Jeg elsker høstanemoner - de er da bare noget af det yndigste :-)

  Mine er desværre ikke så store endnu og har heller ikke blomster, men der er knopper på vej :-)

  SvarSlet
 9. @ Signe; gad vide om størrelsen har noget med jordbundsforhold at gøre eller er de 'bare' unge planter endnu? Men du kan roligt glæde dig, for de er smukke :-)

  SvarSlet
 10. Sikken mange dejlige indlæg du har haft, mens jeg har været væk et øjeblik. Dine dejlige fotos af regndråberne satte mig straks i bedre humør. Og, kringlen skal da også i ovnen her.

  Vores høstanemoner er nogenlunde i samme stand som Signes. Jeg må vist også tjekke op på jordbundsforhold. Måske vil de bare have det lidt bedre end det jeg har budt dem indtil nu.

  Fortsat god sommerferie
  Birgitte

  SvarSlet
 11. JEg har slet ikke tænkt på jordbundsforhold Har arvet nogle og tænkte slet ikke på at de bredte sig. Nu er de på vej dennem klosterstenene på terrassen, så jeg må grave op og flytte dem.

  De er nogle af min yndlings, så jeg har haft en ansøgning i 3 skriftlige eksemplarer liggende hos min mand om han vil hjælpe mig i sensommeren/efteråret.

  Tager nogen af dem med til plantenbyttemarkederne. ;)

  Kh. Marianne
  som er retur igen til sin egen HELBREDENDE HAVE

  SvarSlet
 12. @ Birgitte; Dejligt, at regnvejrsbilleder kan skabe godt humør :-)
  Jeg ved fra svigerforældrene, at jordbundsforholdene er vigtige for høstanemonerne; de har fået en del planter fra os, men de bliver kun ca. en halv meter høje på sandjorden - her er de ca. halvanden meter høje! De får lidt NPK-gødning om foråret og det er alt det, som jeg forkæler dem med.

  @ Marianne; Hvis de har det godt, så breder er de rigtig gode til at brede sig - så dine må stå et godt sted med godt jord :-)
  Jeg har også rigeligt at give væk af, så jeg er ikke sen til at gribe spaden, hvis der er nogle, som ytrer det mindste ønske om at få en bid :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…