Gå videre til hovedindholdet

Høstanemoner

Høstanemonerne står flottere end nogensinde og lader sig ikke mærke af det fugtige og regnfulde vejr. Der er masser af blomster, og en del små gule kugler som vidner om, at der har været lyserøde kronblade omkring.





















Og heldigvis er der endnu 'sølv-farvede' knopper, som blot venter på, at det bliver deres tid til at springe ud. Heldigvis er der også rigtig mange af dem!

Det eneste lille 'men' der er ved høstanemonerne i min have, er at de trives rigtig godt - indimellem synes jeg, at det er for godt! For deres rodskud breder sig langt omkring og dukker for eksempel op inde i drivhuset eller i bedet ved siden af. Heldigvis er de rimelig nemme at grave op og er ikke blevet en plage.


Jeg var idag ude for at 'pudse' staude-ærteblomsten. Og der var en del af blomsterne som simpelhen var rådne og mugne - de har ikke kunnet klare alt den nedbør og fugtige luft. 

Vi kom igang med at færdiggøre terrassen, 'but guess what?' Vi måtte pakke det hele sammen grundet... ja, regnvejr. Men nu er der vist tørvejr på vej ihverfald ifølge DMI. Det glæder mig, så vi kan komme i haven og få gjort terrassen færdig - det bliver dejligt :-) 

Kommentarer

  1. Hej Susanne!
    Tack för kommentar hos mig.
    Vilka fina höstanemoner:)
    Hälsningar Inger

    SvarSlet
  2. Ja heldigvis er der noget at glæde sig over i regnvejret. Det er planter, som er meget flottere end normalt på dette tidspunkt ;-)
    Men nu trænger de sol-elskende også til at komme i forgrunden.

    SvarSlet
  3. @ INger; Ja det er frodige og flotte i år :-)

    @ Ina; Jeps, de trænger rigtig meget og vi regner med, at de skal have sol de næste par dage :-) Og vi trænger også :-)

    SvarSlet
  4. Mine høstanemoner er også fuldkommen ligeglade med om det regner eller ej. Og dog, de er næsten to meter høje, så egentlig er de nok glade for regnen. De står ellers et af de vådeste steder i haven. Utrolig plante egentlig. Og så er de bare så kønne.
    Mine har også bredt sig før hen. Men nu er de blevet sat så de har fliser på den ene side, og vores skur med støbt gulv på den anden. Så nu kan de kun brede sig til en side, og nu nyder jeg dem rigtigt :-)
    Åh, det bliver bare så dejligt at varme sig i solen sammen med blomsterne de næste dage :-)

    SvarSlet
  5. @ Hanne; når de først har funde et godt sted, så breder de sig 'godt'. Det lyder som om, du har fået et godt tag i dem :-)

    Hvor skal vi nyde det :-)

    SvarSlet
  6. Hmm mine høstanemoner er først lige begyndt at stå med knupper, men dem er der heldigvis mange af. Glæder mig sådan til de springer ud.
    Vi har også gang i projekt maling af terasse, men det er ski ikke nemt at blive færdig med det vejr vi har. Håber DMI holder ord og vi får lidt sommervejr de næste par dage.
    Mange hilsner Mette

    SvarSlet
  7. @ Mette; ja de er så smukke og frodige - kan godt forstå, at du glæder dig :-)
    Enig - det er ikke nemt. Vi krydser fingre for DMI's prognose :-)

    SvarSlet
  8. Jeg elsker høstanemoner - de er da bare noget af det yndigste :-)

    Mine er desværre ikke så store endnu og har heller ikke blomster, men der er knopper på vej :-)

    SvarSlet
  9. @ Signe; gad vide om størrelsen har noget med jordbundsforhold at gøre eller er de 'bare' unge planter endnu? Men du kan roligt glæde dig, for de er smukke :-)

    SvarSlet
  10. Sikken mange dejlige indlæg du har haft, mens jeg har været væk et øjeblik. Dine dejlige fotos af regndråberne satte mig straks i bedre humør. Og, kringlen skal da også i ovnen her.

    Vores høstanemoner er nogenlunde i samme stand som Signes. Jeg må vist også tjekke op på jordbundsforhold. Måske vil de bare have det lidt bedre end det jeg har budt dem indtil nu.

    Fortsat god sommerferie
    Birgitte

    SvarSlet
  11. JEg har slet ikke tænkt på jordbundsforhold Har arvet nogle og tænkte slet ikke på at de bredte sig. Nu er de på vej dennem klosterstenene på terrassen, så jeg må grave op og flytte dem.

    De er nogle af min yndlings, så jeg har haft en ansøgning i 3 skriftlige eksemplarer liggende hos min mand om han vil hjælpe mig i sensommeren/efteråret.

    Tager nogen af dem med til plantenbyttemarkederne. ;)

    Kh. Marianne
    som er retur igen til sin egen HELBREDENDE HAVE

    SvarSlet
  12. @ Birgitte; Dejligt, at regnvejrsbilleder kan skabe godt humør :-)
    Jeg ved fra svigerforældrene, at jordbundsforholdene er vigtige for høstanemonerne; de har fået en del planter fra os, men de bliver kun ca. en halv meter høje på sandjorden - her er de ca. halvanden meter høje! De får lidt NPK-gødning om foråret og det er alt det, som jeg forkæler dem med.

    @ Marianne; Hvis de har det godt, så breder er de rigtig gode til at brede sig - så dine må stå et godt sted med godt jord :-)
    Jeg har også rigeligt at give væk af, så jeg er ikke sen til at gribe spaden, hvis der er nogle, som ytrer det mindste ønske om at få en bid :-)

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad