Gå videre til hovedindholdet

Selvsået i drivhuset

Hm, i haven er jeg ikke så flittig i efteråret. Når det bliver koldt og blæsende, så går jeg simpelthen i havehi og derfor fik jeg ikke ryddet drivhuset i efteråret. Det resulterede bl.a. i denne mumie, som stadig hang på den visne plante i vinters.


Og se nu hvad der har sået sig selv i drivhuset, fordi jeg ikke fik ryddet op! På trods af at planterne kun kan gro i lunere temperaturer, så tager frøene åbenbart ikke skade af en periode med frost. Og tomatplanten er faktisk lige så stor, som de planter jeg såede inde i april og lige har plantet ud. Det er da en tomatplante, som vil frem, så nu får den lov til at gro udenfor kapilærkassen. Så må jeg se, om den bliver til noget på sigt.



Sidste år havde jeg også ananaskirsebær i drivhuset. Men jeg synes ikke, at jeg fik så meget ud af den, så det droppede jeg i år. Men det mener ananaskirsebærene ikke, at jeg kan slippe afsted med, så de har valgt at spire fra 'tabte' frø. Også denne plante har valgt at gro i drivhusets bund, dog ude i den ene side. Utroligt hvis den kan blive til noget, da jorden er godt fasttrådt efter mange års gang derpå. Men den vil frem, så den får også lov til at vise, om den vil noget på sigt.

Kommentarer

  1. Sjovt ♥♥
    Jeg har ellers købt en ananans kirsebær i år for første gang - er lidt spændt på den. Nu må vi så se om jeg skal have en næste år også ;0)

    SvarSlet
  2. Nogen gange undrer man sig over alt det bøvl, man nogen gange har med forspiring af visse planter. Især når de så kan så sig selv ;-)
    Jeg har også tobaksplanter, hornvioler og appelsintagetes, som sår sig selv, samtidigt med at jeg troligt hvert år forspirer dem indendørs.

    SvarSlet
  3. Ja, det er da utroligt som de planter vil gro, når de får lov at bestemme selv :-)
    Jeg har tit tomatplanter i mine bede rundt omkring. De kommer fra min kompost hvor jeg også smider vores køkken-affald i. Og ja, de er altid større og mere robuste end dem man selv maser med.

    SvarSlet
  4. Hej Merete
    Måske fik jeg ikke så meget ud af min fordi den blev så ranglet grundet lysmangel. Jeg håber derfor, at du får et bedre udbytte end jeg :-)

    Hej Ina
    Ja, måske kan det i mange tilfælde slet ikke betale sig at forspire, specielt ikke hvis man ikke har de optimale forhold ift. lys og temperatur!

    Hej Hanne
    Flytter du så de selvsåede og satser på deres 'gro-vilje' eller bliver de hakket om? Og du har ret - de selvsåede er altig større og mere kraftige!

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.