Gå videre til hovedindholdet

Selvsået i drivhuset

Hm, i haven er jeg ikke så flittig i efteråret. Når det bliver koldt og blæsende, så går jeg simpelthen i havehi og derfor fik jeg ikke ryddet drivhuset i efteråret. Det resulterede bl.a. i denne mumie, som stadig hang på den visne plante i vinters.


Og se nu hvad der har sået sig selv i drivhuset, fordi jeg ikke fik ryddet op! På trods af at planterne kun kan gro i lunere temperaturer, så tager frøene åbenbart ikke skade af en periode med frost. Og tomatplanten er faktisk lige så stor, som de planter jeg såede inde i april og lige har plantet ud. Det er da en tomatplante, som vil frem, så nu får den lov til at gro udenfor kapilærkassen. Så må jeg se, om den bliver til noget på sigt.Sidste år havde jeg også ananaskirsebær i drivhuset. Men jeg synes ikke, at jeg fik så meget ud af den, så det droppede jeg i år. Men det mener ananaskirsebærene ikke, at jeg kan slippe afsted med, så de har valgt at spire fra 'tabte' frø. Også denne plante har valgt at gro i drivhusets bund, dog ude i den ene side. Utroligt hvis den kan blive til noget, da jorden er godt fasttrådt efter mange års gang derpå. Men den vil frem, så den får også lov til at vise, om den vil noget på sigt.

Kommentarer

 1. Sjovt ♥♥
  Jeg har ellers købt en ananans kirsebær i år for første gang - er lidt spændt på den. Nu må vi så se om jeg skal have en næste år også ;0)

  SvarSlet
 2. Nogen gange undrer man sig over alt det bøvl, man nogen gange har med forspiring af visse planter. Især når de så kan så sig selv ;-)
  Jeg har også tobaksplanter, hornvioler og appelsintagetes, som sår sig selv, samtidigt med at jeg troligt hvert år forspirer dem indendørs.

  SvarSlet
 3. Ja, det er da utroligt som de planter vil gro, når de får lov at bestemme selv :-)
  Jeg har tit tomatplanter i mine bede rundt omkring. De kommer fra min kompost hvor jeg også smider vores køkken-affald i. Og ja, de er altid større og mere robuste end dem man selv maser med.

  SvarSlet
 4. Hej Merete
  Måske fik jeg ikke så meget ud af min fordi den blev så ranglet grundet lysmangel. Jeg håber derfor, at du får et bedre udbytte end jeg :-)

  Hej Ina
  Ja, måske kan det i mange tilfælde slet ikke betale sig at forspire, specielt ikke hvis man ikke har de optimale forhold ift. lys og temperatur!

  Hej Hanne
  Flytter du så de selvsåede og satser på deres 'gro-vilje' eller bliver de hakket om? Og du har ret - de selvsåede er altig større og mere kraftige!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…