Gå videre til hovedindholdet

Selvsået i drivhuset

Hm, i haven er jeg ikke så flittig i efteråret. Når det bliver koldt og blæsende, så går jeg simpelthen i havehi og derfor fik jeg ikke ryddet drivhuset i efteråret. Det resulterede bl.a. i denne mumie, som stadig hang på den visne plante i vinters.


Og se nu hvad der har sået sig selv i drivhuset, fordi jeg ikke fik ryddet op! På trods af at planterne kun kan gro i lunere temperaturer, så tager frøene åbenbart ikke skade af en periode med frost. Og tomatplanten er faktisk lige så stor, som de planter jeg såede inde i april og lige har plantet ud. Det er da en tomatplante, som vil frem, så nu får den lov til at gro udenfor kapilærkassen. Så må jeg se, om den bliver til noget på sigt.Sidste år havde jeg også ananaskirsebær i drivhuset. Men jeg synes ikke, at jeg fik så meget ud af den, så det droppede jeg i år. Men det mener ananaskirsebærene ikke, at jeg kan slippe afsted med, så de har valgt at spire fra 'tabte' frø. Også denne plante har valgt at gro i drivhusets bund, dog ude i den ene side. Utroligt hvis den kan blive til noget, da jorden er godt fasttrådt efter mange års gang derpå. Men den vil frem, så den får også lov til at vise, om den vil noget på sigt.

Kommentarer

 1. Sjovt ♥♥
  Jeg har ellers købt en ananans kirsebær i år for første gang - er lidt spændt på den. Nu må vi så se om jeg skal have en næste år også ;0)

  SvarSlet
 2. Nogen gange undrer man sig over alt det bøvl, man nogen gange har med forspiring af visse planter. Især når de så kan så sig selv ;-)
  Jeg har også tobaksplanter, hornvioler og appelsintagetes, som sår sig selv, samtidigt med at jeg troligt hvert år forspirer dem indendørs.

  SvarSlet
 3. Ja, det er da utroligt som de planter vil gro, når de får lov at bestemme selv :-)
  Jeg har tit tomatplanter i mine bede rundt omkring. De kommer fra min kompost hvor jeg også smider vores køkken-affald i. Og ja, de er altid større og mere robuste end dem man selv maser med.

  SvarSlet
 4. Hej Merete
  Måske fik jeg ikke så meget ud af min fordi den blev så ranglet grundet lysmangel. Jeg håber derfor, at du får et bedre udbytte end jeg :-)

  Hej Ina
  Ja, måske kan det i mange tilfælde slet ikke betale sig at forspire, specielt ikke hvis man ikke har de optimale forhold ift. lys og temperatur!

  Hej Hanne
  Flytter du så de selvsåede og satser på deres 'gro-vilje' eller bliver de hakket om? Og du har ret - de selvsåede er altig større og mere kraftige!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Rød havesyre

Hurra - Jeg opdagede igår, at planterne i haven begynder at røre på sig. Èn af de første jeg har fået øje på er rød havesyre, som står med små flotte blade. Havesyren står i staudebedet og har fået lov til at smide frø og nu kan jeg se, at den kommer flere steder i bedet, dog uden at den kommer over det hele som "ukrudt". I litteraturen skrives der, at det er en god idé, at fjerne blomsterne inden den sætter frø, idet planten kan være svær at fjerne fordi den har en dybtgående rod. Men indtil videre har jeg ikke haft problemer med, at den spreder sig for meget.

Havesyre findes også i en grøn variant med saftige, græsgrønne blade, men jeg er nu glad for den røde, som giver lidt mere kolorit på bedet. Planten kommer med blomstrerstilke med mange skiveformede rust-/gul-farvede blomster fra midsommer, men umiddelbart er det for mig at se ikke blomsterne, der er det attraktive ved denne urt. Blomsterstandene bliver op til 50-80 cm høje. Planten trives bedst i sol til halvskygge og…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…