Gå videre til hovedindholdet

Selvsået i drivhuset

Hm, i haven er jeg ikke så flittig i efteråret. Når det bliver koldt og blæsende, så går jeg simpelthen i havehi og derfor fik jeg ikke ryddet drivhuset i efteråret. Det resulterede bl.a. i denne mumie, som stadig hang på den visne plante i vinters.


Og se nu hvad der har sået sig selv i drivhuset, fordi jeg ikke fik ryddet op! På trods af at planterne kun kan gro i lunere temperaturer, så tager frøene åbenbart ikke skade af en periode med frost. Og tomatplanten er faktisk lige så stor, som de planter jeg såede inde i april og lige har plantet ud. Det er da en tomatplante, som vil frem, så nu får den lov til at gro udenfor kapilærkassen. Så må jeg se, om den bliver til noget på sigt.Sidste år havde jeg også ananaskirsebær i drivhuset. Men jeg synes ikke, at jeg fik så meget ud af den, så det droppede jeg i år. Men det mener ananaskirsebærene ikke, at jeg kan slippe afsted med, så de har valgt at spire fra 'tabte' frø. Også denne plante har valgt at gro i drivhusets bund, dog ude i den ene side. Utroligt hvis den kan blive til noget, da jorden er godt fasttrådt efter mange års gang derpå. Men den vil frem, så den får også lov til at vise, om den vil noget på sigt.

Kommentarer

 1. Sjovt ♥♥
  Jeg har ellers købt en ananans kirsebær i år for første gang - er lidt spændt på den. Nu må vi så se om jeg skal have en næste år også ;0)

  SvarSlet
 2. Nogen gange undrer man sig over alt det bøvl, man nogen gange har med forspiring af visse planter. Især når de så kan så sig selv ;-)
  Jeg har også tobaksplanter, hornvioler og appelsintagetes, som sår sig selv, samtidigt med at jeg troligt hvert år forspirer dem indendørs.

  SvarSlet
 3. Ja, det er da utroligt som de planter vil gro, når de får lov at bestemme selv :-)
  Jeg har tit tomatplanter i mine bede rundt omkring. De kommer fra min kompost hvor jeg også smider vores køkken-affald i. Og ja, de er altid større og mere robuste end dem man selv maser med.

  SvarSlet
 4. Hej Merete
  Måske fik jeg ikke så meget ud af min fordi den blev så ranglet grundet lysmangel. Jeg håber derfor, at du får et bedre udbytte end jeg :-)

  Hej Ina
  Ja, måske kan det i mange tilfælde slet ikke betale sig at forspire, specielt ikke hvis man ikke har de optimale forhold ift. lys og temperatur!

  Hej Hanne
  Flytter du så de selvsåede og satser på deres 'gro-vilje' eller bliver de hakket om? Og du har ret - de selvsåede er altig større og mere kraftige!

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …