Gå videre til hovedindholdet

M for mumie

ABC Scandinavia's bogstavleg er kommet til bogstavet M. Her ses andre forslag til M. Og jeg siger

M for mumie

Jeg har et par mumier hængende i drivhuset - ikke særlig lækkert, men sådan er realiteterne - det er de sidste tomater, som vi ikke fik høstet i efteråret. Og det kan så være en reminder om, at jeg snart skal på arbejde i drivhuset.


Egentligt vil det være smartest af fjerne planter efter tomat, chili og ananaskirsebær i efteråret og så høste de sidste tomater til grøn tomatmarmelade eller lade dem modne i vindueskarmen (dem der vil modne!) ligesom chili kan tørres. Men nu har jeg det sådan, at når vi når efteråret, så er jeg mæt af haven og har så svært ved at trodse regn og rusk, for at få ryddet op i drivhuset. Det svier så til mig nu, for fjernelse af visne planter støver og er ikke et behageligt arbejde i et lille drivhus. Men så er det jo godt, at jeg kan slå to fluer med et smæk; vinen skal beskæres og det helst snarest inden saften stiger for meget i planten!

Kommentarer

 1. Ja, de mumier så ikke for fristende ud...
  Men for en dejlig tid der kommer nu!!!
  Jeg elsker simpelten foråret, oprydningen udenfor og aller mest beplantningen i beder :)

  Vi har nytt hus, så omkring os er der kun sten og fliser foreløpig... Det skal der blive skik på snart :)

  SvarSlet
 2. Jeg kender godt det med den manglende energi om efteråret til at gå i haven. Men jeg ved jo så også, at når foråret banker på, kan jeg ikke få nok, og så er det rart at have nogle opgaver at komme i gang med. Det passer da meget godt sammen, ikk'? ;)

  Jeg synes i øvrigt, dine Mumier er dekorative :)

  SvarSlet
 3. måske ikke lige til at spise ,men jeg kan godt lide dit billede :)

  SvarSlet
 4. Så siger jeg bare: God arbejdslyst ;-D

  SvarSlet
 5. Snyggt foto men nej jag vill nog inte smaka dina "kvarglömda" tomater ;)

  http://www.blogtown.se/blog.php?date=2011-01-28&id=Lisasfotoblogg

  SvarSlet
 6. Hmm ser ikke specielt lækkert ud, men måske en god grund til at komme igang...;-D og lige pludselig er foråret her jo...God fredag

  SvarSlet
 7. ja Susanne efteråret og vinteren ksn komme bag på os alle :0) Men skønt at kunne se det smukke i forfaldet også - drivhuset skal nok snart emme af frodighed og varme igen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 8. Godt og sjovt m valg.. og en god weekend til dig

  SvarSlet
 9. Hej Lillis verden; det bliver rigtig dejligt at komme igang i haven igen :-) Held og lykke med dit projekt i haven :)

  Hej Koh-I-Noor; ja det er rigtig praktisk at det passer sammen. Og klargøring af drivhuset på en kold dag med solskin lugter meget af forår :-)

  Hej Belladotte; dejligt, at du kan lide billedet :-)

  Hej Rimkogeren; tak for det :o)

  Hej Lisa; tak. Mumierne ryger direkte i skraldespanden!

  Hej Rejen; du kan tro, jeg kommer igang :-)Ved første lejlighed med solskin og dermed lidt varme i drivhuset, så kommer der til at ske noget!

  Hej Dorthe; åh det bliver så dejligt når drivhuset kommer igang igen :-))

  Hej Inge; tak og du ønskes også en god weekend :-)

  SvarSlet
 10. Mumie af tomater har jeg aldrig hørt om, men et godt ord er det nu - og det ledsagende billede er meget charmerende. Det blev vel også vinter så tidligt, at det næsten ikke var til at arbejde udendørs...
  Jeg savner URL muligheden: http://psykologisk.com

  SvarSlet
 11. Hej Jørgen
  Nå ja tak - det var derfor jeg ikke nåede det ;-))
  Har ledt på blogger for at kommentatorer kan få URL-muligheden, men desværre :-( Hjælp modtages gerne, hvis der er nogen der ved, hvor jeg skal "pille" :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…