Gå videre til hovedindholdet

Omplantning

Jeg har lavet en midlertidig 'børnehave' til mine hjemmesåede stauder, for jeg synes ikke, at de endnu er for små til at plante ud i staudebedet og kunne klare sig mellem de veletablerede stauder. Derfor har jeg inddraget en lille areal bag drivhuset, hvor planterne kan vokse sig større.'De små' måtte jeg lige kigge til, inden jeg tog afsted i morges, for jeg var spændt på, hvordan de havde klaret gårsdagens kraftige regnvejr og ikke mindst haglvejret. Heldigvis havde de klaret sig fint uden skader.

Stauderne pottede jeg op i større potter forleden aften. Jeg har i øjeblikket ikke et plantebord i højden at gøre det ved, så jeg satte mig på en lav skammel og foretog omplantningen i jordniveau. Da jeg så sad der og hyggede mig med jord og planter, så fik jeg associationer til vores dejlige ferie på Kreta i efteråret sammen med hele mine forældre og søskende med familie. Én af dagene gik mine forældre, min ægtefælle og jeg en lang tur op i bjergene og blandt alle citrustræerne - iøvrigt en rigtig dejlig naturtur.På turen gik vi forbi et sted, som producerede planter. Og der sad en græsk herre og pottede planter op - næsten ligesom jeg gjorde - på en lille skammel. Forskellen var vel 'kun', at han havde en kæmpe bunke jord foran sig, jeg havde 'kun' en lille pose jord!

Kommentarer

 1. Det er litt jobb ser jeg men det må bare gjøres, du kan være veldig fornøyd med deg selv nå når det er gjort synes jeg.
  Ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Du har ret; det er så dejligt, når det er gjort :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også stadig gang i 'børnehaven'. Glæder mig til de snart er store nok til at flytte ud i bedene.

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Ja det bliver dejligt at kunne flytte dem ud og ikke mindst se dem blomstre for første gang :-)

  SvarSlet
 5. Sikke et hyggeligt billede fra Kreta. Vi må håbe at han nød det lige så meget som vi gør :-)
  Jeg planter også altid 'de små' op i potter i de første år, for ellers forsvinder de simpelthen i junglen. Og det er også så hyggeligt at gå og se at de bliver til 'rigtige' planter synes jeg :-)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Jeg synes han har et smil om munden, så mon ikke han også nyder det :-)
  Enig i, at det er hyggeligt, at følge 'de små' blive store ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…