Gå videre til hovedindholdet

Omplantning

Jeg har lavet en midlertidig 'børnehave' til mine hjemmesåede stauder, for jeg synes ikke, at de endnu er for små til at plante ud i staudebedet og kunne klare sig mellem de veletablerede stauder. Derfor har jeg inddraget en lille areal bag drivhuset, hvor planterne kan vokse sig større.'De små' måtte jeg lige kigge til, inden jeg tog afsted i morges, for jeg var spændt på, hvordan de havde klaret gårsdagens kraftige regnvejr og ikke mindst haglvejret. Heldigvis havde de klaret sig fint uden skader.

Stauderne pottede jeg op i større potter forleden aften. Jeg har i øjeblikket ikke et plantebord i højden at gøre det ved, så jeg satte mig på en lav skammel og foretog omplantningen i jordniveau. Da jeg så sad der og hyggede mig med jord og planter, så fik jeg associationer til vores dejlige ferie på Kreta i efteråret sammen med hele mine forældre og søskende med familie. Én af dagene gik mine forældre, min ægtefælle og jeg en lang tur op i bjergene og blandt alle citrustræerne - iøvrigt en rigtig dejlig naturtur.På turen gik vi forbi et sted, som producerede planter. Og der sad en græsk herre og pottede planter op - næsten ligesom jeg gjorde - på en lille skammel. Forskellen var vel 'kun', at han havde en kæmpe bunke jord foran sig, jeg havde 'kun' en lille pose jord!

Kommentarer

 1. Det er litt jobb ser jeg men det må bare gjøres, du kan være veldig fornøyd med deg selv nå når det er gjort synes jeg.
  Ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Du har ret; det er så dejligt, når det er gjort :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også stadig gang i 'børnehaven'. Glæder mig til de snart er store nok til at flytte ud i bedene.

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Ja det bliver dejligt at kunne flytte dem ud og ikke mindst se dem blomstre for første gang :-)

  SvarSlet
 5. Sikke et hyggeligt billede fra Kreta. Vi må håbe at han nød det lige så meget som vi gør :-)
  Jeg planter også altid 'de små' op i potter i de første år, for ellers forsvinder de simpelthen i junglen. Og det er også så hyggeligt at gå og se at de bliver til 'rigtige' planter synes jeg :-)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Jeg synes han har et smil om munden, så mon ikke han også nyder det :-)
  Enig i, at det er hyggeligt, at følge 'de små' blive store ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …