Gå videre til hovedindholdet

Omplantning

Jeg har lavet en midlertidig 'børnehave' til mine hjemmesåede stauder, for jeg synes ikke, at de endnu er for små til at plante ud i staudebedet og kunne klare sig mellem de veletablerede stauder. Derfor har jeg inddraget en lille areal bag drivhuset, hvor planterne kan vokse sig større.'De små' måtte jeg lige kigge til, inden jeg tog afsted i morges, for jeg var spændt på, hvordan de havde klaret gårsdagens kraftige regnvejr og ikke mindst haglvejret. Heldigvis havde de klaret sig fint uden skader.

Stauderne pottede jeg op i større potter forleden aften. Jeg har i øjeblikket ikke et plantebord i højden at gøre det ved, så jeg satte mig på en lav skammel og foretog omplantningen i jordniveau. Da jeg så sad der og hyggede mig med jord og planter, så fik jeg associationer til vores dejlige ferie på Kreta i efteråret sammen med hele mine forældre og søskende med familie. Én af dagene gik mine forældre, min ægtefælle og jeg en lang tur op i bjergene og blandt alle citrustræerne - iøvrigt en rigtig dejlig naturtur.På turen gik vi forbi et sted, som producerede planter. Og der sad en græsk herre og pottede planter op - næsten ligesom jeg gjorde - på en lille skammel. Forskellen var vel 'kun', at han havde en kæmpe bunke jord foran sig, jeg havde 'kun' en lille pose jord!

Kommentarer

 1. Det er litt jobb ser jeg men det må bare gjøres, du kan være veldig fornøyd med deg selv nå når det er gjort synes jeg.
  Ha en fin kveld, Marit.

  SvarSlet
 2. Hej Marit
  Du har ret; det er så dejligt, når det er gjort :-)

  SvarSlet
 3. Jeg har også stadig gang i 'børnehaven'. Glæder mig til de snart er store nok til at flytte ud i bedene.

  SvarSlet
 4. Hej Signe
  Ja det bliver dejligt at kunne flytte dem ud og ikke mindst se dem blomstre for første gang :-)

  SvarSlet
 5. Sikke et hyggeligt billede fra Kreta. Vi må håbe at han nød det lige så meget som vi gør :-)
  Jeg planter også altid 'de små' op i potter i de første år, for ellers forsvinder de simpelthen i junglen. Og det er også så hyggeligt at gå og se at de bliver til 'rigtige' planter synes jeg :-)

  SvarSlet
 6. Hej Hanne
  Jeg synes han har et smil om munden, så mon ikke han også nyder det :-)
  Enig i, at det er hyggeligt, at følge 'de små' blive store ;-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…