Gå videre til hovedindholdet

Flere billeder fra Botanisk Have

Da Signe og jeg var i Botanisk have igår var der selvfølgelig - ja gæt selv når Signe deltager - masser af solskin, som vi kunne få glæde af mens vi fotografierede. Beviset på solskin ses lige her.


Der var mange blomster, som vi ynder at dyrke som stueplanter. Men i drivhusene med de rigtige klimaforhold, så var planterne meget store. Der var bl.a. denne smukke bougainvillae og på dansk trillingeranke.


Fantastisk at det også er muligt at dyrke citrustræer i drivhusene og det endda med masser af frugter. Da jeg så citrustræerne fik jeg associationer til vores dejlige familieferie på Kreta i oktober 2010.Øverst en blomst fra mandarintræet og mon ikke det er en mandarin fra træet, som er tilfældig placeret på en pæl lige inden for døren.

Vi skulle selvfølgelig også i sommerfuglehuset og vi fik da lige lejlighed til at få et billede af én af de to sommerfugle vi så. Jeg håber da, at sommerfuglene blot gemte sig blandt planterne.


Men det var ikke  helt let at fange sommerfuglene i linsen - og pludselig blev jeg mægtig glad for, at det er blomster jeg holder af at fotografere - blomster vajer højest i vinden, men disse små smukke insekter flyver jo hurtigt igen.   

Og til sidst et lille spørgsmål til jer apropos mit sidste indlæg vedrørende blænde: ét af de viste billeder er taget med høj blændværdi - men hvilket?

Kommentarer

 1. Formoder at os med sigt-og-skyd kameraer blot behøver at nyde læsningen og ikke deltager i konkurrencen. Iøvrigt et blændende indlæg, - måske der var for lidt sommerfugle...!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du nyder bare alt det du kan Fru Friis :-)
   Og ja, der var for lidt sommerfugle både i huset og her på bloggen ;-)

   Slet
 2. Igen flotte billeder. Ud fra det du lærte os i sidste indlæg, gætter jeg på billedet af mandarinen, for der er ikke sløret baggrund. Gad vide om jeg har ret, jeg spørger først Bent, når jeg har trykket på udgiv :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret i, at det er mandarin-billedet, som er skudt med høj blændværdi :-)

   Slet
 3. Dejigt med flere billeder fra jeres tur, en skam at der er så langt. Men i Århus bygges der jo på højtryk på byens nye og smarte væksthus. Det bliver spændende at se det færdigt om halvandet årstid.

  I skal også have bygget om og til i København ikke? For ret mange milioner, såvidt jeg har læst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ups jeg har vist sovet i timen både ift. byggeri i Århus. Ombygningen i Kbh. har stået på i længere tid og der var da også skilte mm derinde om, at de bygger om.

   Ja træls at der er så langt - så er Dk alligevel ikke så lille!

   Slet
 4. ih... eksamenstid... Det er jo billedet med mandarinen, ikke sandt? Jeg har endnu ikke haft tid til at læse nærmere på dine links og teste AV-knappen, men det har simpelthen rumsteret i mit hovede siden dit første indlæg, så forhåbentlig blive der foto-vejr i weekenden (.... hvordan tager man gode sne-billeder, vender du lige tilbage med input..??) - Nå, spøg til side - dine billeder fra i dag er virkeligt smukke, jeg elsker det med sommerfuglen.

  kh Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Korrekt - det er mandarin-billedet med høj blændværdi. Det lyder dejligt, at jeg kan sætte tanker igang og så krydser jeg fingre for, at det bliver foto-vejr i weekenden. Og ang. at tage billeder, når der er sne, så har jeg læst et og andet om det, men hvor og hvordan har jeg glemt. Nu fik du mit hoved til at rumstere, for det kunne være et udmærket emne at tage op her til weekenden :-)

   Slet
 5. Dejlige billeder. Jeg gætter på billdedet med mandarinen.....
  Skipper

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er fuldstændigt rigtigt. Høj blændværdi og baggrunden er tydeligere :-)

   Slet
 6. Igen skønne billeder. Jeg måtte så lige læse det forrige indlæg igen, men det er jo bare hyggeligt. Jeg gætter på mandarinen.

  Lyder som en skøn søndag i to havde :)

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt at du måtte læse igen - mon ikke, at du så får mod til at prøve selv? Hvis du da har et spejlreflekskamera :-)

   Slet
 7. Som alle andre - mener jeg også billedet med madarinen. Ku ikke huske forskel på høj og lav blændværdi - men det med mandarinen er det eneste hvor baggrunden skiller sig ud fra de andre billeder ;-)
  Dejlige billeder i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja thi hi, sådan kan man jo også finde frem til løsningen ;-) Håber at du alligevel har lyst til at prøve funktionen af. Iøvrigt har jeg lige læst, at den også er god at bruge ved macro-fotografering, så det skal prøves indenfor nærmeste fremtid :-)

   Slet
  2. Jeg har været igang med at prøve dine tricks - dog ikke med macroen - Det må prøves!

   Slet
  3. Ja jeg håber også at jeg snart kan prøve den funktion af. Faktisk har jeg været meget i tvivl om, hvordan kameraet skulle indstilles med macro'en på. Men dette skal helt sikkert prøves :-)

   Slet
 8. og forresten - tillykke med de 100 faste læsere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak - det er helt fantastisk at have så mange faste læsere. Tak til jer alle 101 læsere :-)

   Slet
 9. Det er utroligt, hvad du og Signe kan afstedkomme med et camera - og tak ikke blot for de smukke billeder, men også for de længsler, de har vakt i mig.
  Mundvandet løb, da jeg så mandarinen, og øjet kunne ikke få nok af sommerfuglen, så nu har jeg bestemt at gøre alvor af mine lidt vage planer om at tage til Florida til april. Jeg plejer at være derovre helt nede sydpå hos min familie på denne tid, men helbredet driller, så jeg er ikke kommet af sted. Nu skal jeg imidlertid have bestilt billetten, og så må jeg være syg derovre hos min datter, hvis det skal være sådan. Derovre har jeg et dejligt stort værelse til rådighed med egen patio, hvor jeg kan sidde og nyde vores tropiske have og alle sommerfuglene (hvis larver kan gøre det af med et par (nerie)buske på en enkelt dag). Og så har man derovre de mest velsmagende appelsiner, jeg nogensinde har smagt.
  Tak for alle Jeres billeder - og for dem af 'min' næstentropiske have, I har tændt på min indre nethinde.
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej hvor lyder med din næsten tropiske have - jeg kan godt forstå, at du savner den og varmen. Men dejligt at jeg kunne være med til at give det sidste skub til at du kommer afsted. Nu ved jeg jo ikke, hvad du fejler, men oftest så har varmen jo en god effekt på sygdom. Ønsker dig god bedring og god tur til Florida :-)

   Slet
 10. Gode billeder smukke blomster.
  Tillykke med de 100 medlemmer -- nu 101 jeg har også tilmeldt mig som fast læser.
  Jeg har bare et problem.. Hvorfor kan jeg ikke tilføje dig i design???
  Er der nogen der kan komme med en forklaring???
  Glæder mig til at følge din blog.
  Tak for kigget

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til som fast læser. Og 101 er da helt vild - jeg er glad :-)
   Jeg har selv tilføjet et par blogs til min blogroll idag uden problemer. Men kan se på andre blogge bl.a. Bag havelågen og Anna Vatenkanne, at de har de samme problemer som dig. Håber det løser sig.

   Slet
 11. Smiler.........lur mig om det ikke er mandarinen søde ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 12. Uhmmmm, kan næsten mærke varmen, duftene og den der sitrende skønne fornemmelse, man får, når man er der. Tror jeg suser afsted en af dagene. Er begyndt at have det lidt bedre. (Det havde jeg ikke den dag, desværre).

  Tak for kikket.

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja talte godt nok om dig i søndags - altså positivt om at det ville have været dejligt, at du også var kommet. Men det lyder godt, at du har det bedre.
   Rigtig god tur derind, hvis du tager afsted :-)

   Slet
 13. Det har altså været noget af en oplevelse I to der har fået jer... tak for endnu flere skønne billeder... mandarinblomsten er da helt vild skøn, den kan jeg mægtig godt li :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mandarinblomsten er yndig - det var den, som jeg tog med macro-linse og stativ, da Signe fotograferede mig

   Slet
 14. Hej Susanne. Jeg havde en idé om hvilket billede, det var, men inden jeg svarede, læste jeg lige om du var kommet med løsningen og det var godt, for ellers må jeg indrømme, at jeg ville have dummet mig. Nu har jeg kigget på billederne igen og kan godt se, at det er mandarinen!
  Tak for undervisningen og de smukke billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænkte at det kunne være lærerigt for de af jer, som gerne vil benytte denne funktion på kameraet, at skulle 'tønke' selv. Mon ikke det er nemmere at huske så - det håber jeg for jer :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…