Gå videre til hovedindholdet

Lyst til 'foto-safari'?

Jeg 'elsker' at fotografere med mit spejlreflekskamera og da jeg i en periode efter indbruddet ikke havde ét savnede jeg det meget. Det var ikke det samme at fotografere med et lille kompakt-kamera. Men jeg har stadig meget at lære for at få det optimale ud af DSLR-kameraets mange indstillinger. Og et kursus er absolut på ønskelisten.

Men på blogtræffet i Life's have og til åben bloggerhave hos Hanne talte vi bla. om, at det kunne være sjovt at mødes for netop at tage foto's og lære af hinanden ift. DSLR-kameraernes mange muligheder. Og Signe og jeg aftalte, at vil ville sætte hinanden stævne for at 'lege', hvis hun fik et DSLR-kamera i fødselsdagsgave.

Vi har derfor aftalt at 'lege' med vores kameraer i Botanisk Have førstkommende søndag, altså søndag  d. 29. januar.  Hvis du har lyst til at 'lege med' så er du meget velkommen :-) Vi mødes indenfor i Palmehuset kl. 13.

Idag tog jeg dog lidt forskud og lavede min egen fotosafari i haven. Hold op hvor er der mange planter med smukke isformationer på bladene. Man kan jo blive ved.

Kommentarer

 1. Det er fantastiske frostbilleder. Jeg glæder mig sandelig til at se billeder fra jeres foto safari i den botaniske. God fornøjelse :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er helt sikker på, at der kommer billeder på bloggene efter safari'en. Tak vi glæder os :-)

   Slet
 2. Jeg glæder mig til på søndag :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver SÅ hyggeligt og håber, at vi kommer til at kende kameraet endnu bedre :-)

   Slet
 3. Som skrevet på Signes blog: Kan ikke søndag, men skulle I få samme idé igen, deltager jeg gerne :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt, at du ikke kan på søndag, men du er mere end velkommen, hvis vi finder en anden dag :-)

   Slet
 4. Har lige skrevet hos Signe, at jeg kommer hvis min anden halve aftale ikke bliver til noget. Mit kamera driller tit, så jeg vil gerne være med ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Super Ina - så håber jeg at din anden halve aftale ikke bliver til noget (må man godt sige sådan?) ;-)

   Slet
 5. En rigtig god idé, I der har fået! Mon I kommer med fif og fiduser os, der bor lige lovlig langt fra den botaniske have?
  Jeg håber i hvert fald, at I får en dejlig søndag :-)
  P.S. Hvad betyder DSLR?

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha fif og fiduser - gad vide, om vi når så langt, at vi kan uddrage noget? Hvis vi gør, så deler vi selvfølgelig gerne :-)
   Tak, jeg er sikker på, at vi får en hyggelig eftermiddag :-)

   DSLR er 'forkortelsen' for et digitalt spejlrefleks kamera :-)

   Slet
 6. ....SUK.....you know I would if ...... :0) Ønsker jer en alletiders dejlig eftermiddag Susanne.....Hils den skønne miss sunshine ;0)

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih jeg ved ... og vi ville også gerne have dig med :-)
   Jeg hilser solstrålen :-)

   Slet
 7. uhmmmm, skønne fotos! Det lyder mægtig hyggeligt med en fotosession sammen med dig og Signe og hvor ville jeg gerne, men jeg er bænket til det store frokostbord og fejring af min mor - hvad bestemt heller ikke er ringe :-).

  Rigtig god fornøjelse til jer begge - og hvem der nu ellers dukker op
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder også hyggeligt med familiefest - god fornøjelse :-)

   Slet
 8. Jeg må også melde hus forbi, det er for langt. Håber I får en skøn eftermiddag og venter spændt på billeder. Dem du har på i dag er også meget fine, rimfrost er smukt at fotografere.
  Jeg kan i øvrigt anbefale et kursus på Samsø Højskole
  http://www.samsohojskole.dk/index.php/korte-kurser/oversigt-over-korte-kurser/10-kurser/korte-kurser/71-2012-digital-foto

  Det er en meget dygtig lærer, der underviser i digital foto.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg skal da lige et smut forbi kursusoversigten på Samsø Højskole - tak for linket :-)
   jeg er sikker på begge dele altså både en hyggelig eftermiddag og billeder på bloggene :-)

   Slet
 9. Turen er lige lang nok for mig, men jeg glæder mig overordentlig meget til at se billeder fra jeres date :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er forståeligt. Men er sikker på, at der kommer billeder på bloggene bagefter :-)

   Slet
 10. Hvis jeg har det ok, dukker jeg op. Det er godt nok min mands fødselsdag, men han ER jo blevet fejret!

  So: see you soon, i hope.

  Knus

  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. Lækre lækre fotos, Susanne!

   Slet
  2. Jeg håber, at du har det ok, så vi kan få glæden af dit selskab også - de bliver så hyggeligt :-)

   Slet
 11. Det lyder ellers hyggeligt og lærerigt, men min søn og min mand har også snart fødselsdag, som skal fejres i weekenden. Jeg glæder mig til at se, hvad i får ud af det.
  -karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med dem begge - håber I får en dejlig dag :-)

   Slet
 12. Bor desværre for langt væk - kunne nu ellers godt bruge lidt fif til mit kamera og den nye linse..
  hehe jeg sidder og tænker på - når nu I ser ud til at blive rimelig mange på søndag - om I overhovedet får fotograferet? eller om den mest kommer til at stå på snak? ;-)
  Håber i hvert fald at I får en rigtig dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ærgerligt at der er så langt over broerne!
   Signe og jeg har først lavet aftalen forleden dag, så det er desværre meldt sent ud og derfor bliver vi ikke særlig mange. Men jeg er sikker på, at der både bliver plads til foto og snak :-)

   Slet
 13. Smukke rimfrost-billeder.
  Glæder mig til at se hvad I får med hjem i kassen fra Botanisk Have.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det bliver spændende, hvad vi får ud af dagen :-)

   Slet
 14. Hej Susanne
  Hvor er det nogle gode billeder du har taget.
  God fornøjelse med fotosafarien og jeg glæder mig også til resultaterne.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak både for roserne for billederne og for ønsket om en god fornøjelse med fotosafarien :-)

   Slet
 15. Hej Susanne. Du tager fantastiske billeder med dit kamera og planterne ser jo rigtig spændende ud. God fornøjelse i Botanisk Have på søndag. Jeg håber, I får enmasse ud af og får taget nogle fantastiske billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Men de kan blive endnu bedre, er jeg sikker på, så derfor glæder jeg mig til at øve og diskutere foto med Signe og forhåbentligt også Marianne og Ina :-)

   Slet
 16. God safari tur. Jeg ville gerne have været med, hvis jeg havde haft et rigtigt kamera som jer. Jeg glæder mig, til at se jeres billeder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis du har lyst til at komme med på søndag, så skal du absolut ikke holde dig tilbage - alle kameraer er velkomne. Og det kunne være så hyggeligt at hilse på dig, så håber du har lyst til at deltage :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede.
Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor.

Men I får lige opskriften her "på dansk".

Jeg har brugt følgende ting;
spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i5 konservesdåser med bund og top skåret afrund folie tærteformen-gangs karkludhåndklæderør, som er lidt længere end spandens højdepottejordplante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet.

For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at vandet aldrig kan stå højere end hu…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…