Gå videre til hovedindholdet

D for ...

Det er fredag og weekend og dermed tid til ABC Scandinavia, hvor vi er nået til D! Så jeg siger;

D for Drivhus 

og ikke nok med, at det er et hus der kan drives planter i, så er det for øjeblikket også et hus der står i driver - snedriver ;-)

Hvert forår drømmer jeg om en stor høst af afgrøder fra drivhuset. Jeg kan næsten allerede nu smage hvordan en nyplukket agurk eller en solvarm cherrytomat smager, uhm. Og jeg drømmer om, at klippe fra en masse varmekrævende krydderurter og planter ex. rosmarin, basilikum og chili.

Tomater og krydderurter har jeg rimelig succes med, men agurkerne slås med spindemider og i år var der nogle "dyr" i drivhuset, som spiste bladene på planterne, så udbyttet var ikke stort.

Jeg har stadig meget at lære om, hvordan jeg skal dyrke i drivhuset for at få et optimalt udbytte. Nu drivhuset står med sne og det er frostgrader, så er det måske tiden til at søge viden i bøger og på nettet. For drømmene lever fortsat og jeg er sikker på, at forårs-drivhus-optimismen vender tilbage og at der vil blive  købt plantesække, som bliver plantet til igen - akkurat som i det forgangne forår!

Kommentarer

 1. Driv(e)hus - rigtig god ide ;-)
  Jeg kan også ind imellem drømme om et drivhus og alle de lækre sager, man kan plukke i sådan et, men det bliver nok ved drømmen, for jeg er ikke så god til at passe sådan noget så entusiastisk og konsekvent, som det er nødvendigt.
  Smukt D-bidrag - god weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Ellen
  Driv(e)hus - godt tænkt, thi hi. Ja, det kan være, at det er ved det konsekvente og vedholdende filmen knækker ift. udbyttet! Også en god weekend til dig

  SvarSlet
 3. :-)
  Driv- eller drive....det var skoj tänkt!
  Härlig bild tycker jag som gillar snö ;-)

  Ha en skön helg.

  SvarSlet
 4. Hej Pysselfarmor
  Tak. Jeg ønsker også dig en dejlig weekend

  SvarSlet
 5. Hi hi driv(e)hus dejligt leg med ord og rigtigt godt valg for D. :)

  SvarSlet
 6. Hej Catarina
  Ja, der er mange af de danske ord kan tvistes :-)

  SvarSlet
 7. Åhhh, så bra tänkt! Och vad härligt att ha ett eget drivhus så man kan starta våren lite tidigare :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lifecruiser
  Ja det er rigtig dejligt at følge planternes vækst i foråret hvor man trænger til grønt liv :-)

  SvarSlet
 9. Godt d-valg, et drømme-drivhus.. En af mine veninder har et drivhus, som hun primært bruger til at drive i, sidde og læse, drikke et glas vin, og nyde livet i, når det ikke er helt varmt nok til rigtig at være ude.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Inge
  Sådan et drivhus kunne jeg også godt drømme om at sætte mig til at drive i :-)

  SvarSlet
 11. Selvsagt er et drivhus, et hus som driver i en drive

  Ha ei god helg :)

  SvarSlet
 12. Haha, härlig ordlek.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 13. Drivhus i driver.....Dejligt valg for D :-)

  SvarSlet
 14. Vi har ikke drivhus - terrenget er rett og slett for bratt. Så vi dyrker på barmark.
  I dette år ble resultatet 0,9 % av det pleier - kald vinter, vår, sommer og høst.

  Ha en flott helg

  SvarSlet
 15. Kamelryttersken: Tak og også en dejlig weekend til dig :-)
  Mona: Ja ordlege er sjove :-)
  Annette's space: Tak :-)
  TorAa: Det var da et trist resultat - håber du får et bedre udbytte i den kommende sæson :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…