Gå videre til hovedindholdet

D for ...

Det er fredag og weekend og dermed tid til ABC Scandinavia, hvor vi er nået til D! Så jeg siger;

D for Drivhus 

og ikke nok med, at det er et hus der kan drives planter i, så er det for øjeblikket også et hus der står i driver - snedriver ;-)

Hvert forår drømmer jeg om en stor høst af afgrøder fra drivhuset. Jeg kan næsten allerede nu smage hvordan en nyplukket agurk eller en solvarm cherrytomat smager, uhm. Og jeg drømmer om, at klippe fra en masse varmekrævende krydderurter og planter ex. rosmarin, basilikum og chili.

Tomater og krydderurter har jeg rimelig succes med, men agurkerne slås med spindemider og i år var der nogle "dyr" i drivhuset, som spiste bladene på planterne, så udbyttet var ikke stort.

Jeg har stadig meget at lære om, hvordan jeg skal dyrke i drivhuset for at få et optimalt udbytte. Nu drivhuset står med sne og det er frostgrader, så er det måske tiden til at søge viden i bøger og på nettet. For drømmene lever fortsat og jeg er sikker på, at forårs-drivhus-optimismen vender tilbage og at der vil blive  købt plantesække, som bliver plantet til igen - akkurat som i det forgangne forår!

Kommentarer

 1. Driv(e)hus - rigtig god ide ;-)
  Jeg kan også ind imellem drømme om et drivhus og alle de lækre sager, man kan plukke i sådan et, men det bliver nok ved drømmen, for jeg er ikke så god til at passe sådan noget så entusiastisk og konsekvent, som det er nødvendigt.
  Smukt D-bidrag - god weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Ellen
  Driv(e)hus - godt tænkt, thi hi. Ja, det kan være, at det er ved det konsekvente og vedholdende filmen knækker ift. udbyttet! Også en god weekend til dig

  SvarSlet
 3. :-)
  Driv- eller drive....det var skoj tänkt!
  Härlig bild tycker jag som gillar snö ;-)

  Ha en skön helg.

  SvarSlet
 4. Hej Pysselfarmor
  Tak. Jeg ønsker også dig en dejlig weekend

  SvarSlet
 5. Hi hi driv(e)hus dejligt leg med ord og rigtigt godt valg for D. :)

  SvarSlet
 6. Hej Catarina
  Ja, der er mange af de danske ord kan tvistes :-)

  SvarSlet
 7. Åhhh, så bra tänkt! Och vad härligt att ha ett eget drivhus så man kan starta våren lite tidigare :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lifecruiser
  Ja det er rigtig dejligt at følge planternes vækst i foråret hvor man trænger til grønt liv :-)

  SvarSlet
 9. Godt d-valg, et drømme-drivhus.. En af mine veninder har et drivhus, som hun primært bruger til at drive i, sidde og læse, drikke et glas vin, og nyde livet i, når det ikke er helt varmt nok til rigtig at være ude.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Inge
  Sådan et drivhus kunne jeg også godt drømme om at sætte mig til at drive i :-)

  SvarSlet
 11. Selvsagt er et drivhus, et hus som driver i en drive

  Ha ei god helg :)

  SvarSlet
 12. Haha, härlig ordlek.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 13. Drivhus i driver.....Dejligt valg for D :-)

  SvarSlet
 14. Vi har ikke drivhus - terrenget er rett og slett for bratt. Så vi dyrker på barmark.
  I dette år ble resultatet 0,9 % av det pleier - kald vinter, vår, sommer og høst.

  Ha en flott helg

  SvarSlet
 15. Kamelryttersken: Tak og også en dejlig weekend til dig :-)
  Mona: Ja ordlege er sjove :-)
  Annette's space: Tak :-)
  TorAa: Det var da et trist resultat - håber du får et bedre udbytte i den kommende sæson :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…