Gå videre til hovedindholdet

D for ...

Det er fredag og weekend og dermed tid til ABC Scandinavia, hvor vi er nået til D! Så jeg siger;

D for Drivhus 

og ikke nok med, at det er et hus der kan drives planter i, så er det for øjeblikket også et hus der står i driver - snedriver ;-)

Hvert forår drømmer jeg om en stor høst af afgrøder fra drivhuset. Jeg kan næsten allerede nu smage hvordan en nyplukket agurk eller en solvarm cherrytomat smager, uhm. Og jeg drømmer om, at klippe fra en masse varmekrævende krydderurter og planter ex. rosmarin, basilikum og chili.

Tomater og krydderurter har jeg rimelig succes med, men agurkerne slås med spindemider og i år var der nogle "dyr" i drivhuset, som spiste bladene på planterne, så udbyttet var ikke stort.

Jeg har stadig meget at lære om, hvordan jeg skal dyrke i drivhuset for at få et optimalt udbytte. Nu drivhuset står med sne og det er frostgrader, så er det måske tiden til at søge viden i bøger og på nettet. For drømmene lever fortsat og jeg er sikker på, at forårs-drivhus-optimismen vender tilbage og at der vil blive  købt plantesække, som bliver plantet til igen - akkurat som i det forgangne forår!

Kommentarer

 1. Driv(e)hus - rigtig god ide ;-)
  Jeg kan også ind imellem drømme om et drivhus og alle de lækre sager, man kan plukke i sådan et, men det bliver nok ved drømmen, for jeg er ikke så god til at passe sådan noget så entusiastisk og konsekvent, som det er nødvendigt.
  Smukt D-bidrag - god weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Ellen
  Driv(e)hus - godt tænkt, thi hi. Ja, det kan være, at det er ved det konsekvente og vedholdende filmen knækker ift. udbyttet! Også en god weekend til dig

  SvarSlet
 3. :-)
  Driv- eller drive....det var skoj tänkt!
  Härlig bild tycker jag som gillar snö ;-)

  Ha en skön helg.

  SvarSlet
 4. Hej Pysselfarmor
  Tak. Jeg ønsker også dig en dejlig weekend

  SvarSlet
 5. Hi hi driv(e)hus dejligt leg med ord og rigtigt godt valg for D. :)

  SvarSlet
 6. Hej Catarina
  Ja, der er mange af de danske ord kan tvistes :-)

  SvarSlet
 7. Åhhh, så bra tänkt! Och vad härligt att ha ett eget drivhus så man kan starta våren lite tidigare :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lifecruiser
  Ja det er rigtig dejligt at følge planternes vækst i foråret hvor man trænger til grønt liv :-)

  SvarSlet
 9. Godt d-valg, et drømme-drivhus.. En af mine veninder har et drivhus, som hun primært bruger til at drive i, sidde og læse, drikke et glas vin, og nyde livet i, når det ikke er helt varmt nok til rigtig at være ude.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Inge
  Sådan et drivhus kunne jeg også godt drømme om at sætte mig til at drive i :-)

  SvarSlet
 11. Selvsagt er et drivhus, et hus som driver i en drive

  Ha ei god helg :)

  SvarSlet
 12. Haha, härlig ordlek.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 13. Drivhus i driver.....Dejligt valg for D :-)

  SvarSlet
 14. Vi har ikke drivhus - terrenget er rett og slett for bratt. Så vi dyrker på barmark.
  I dette år ble resultatet 0,9 % av det pleier - kald vinter, vår, sommer og høst.

  Ha en flott helg

  SvarSlet
 15. Kamelryttersken: Tak og også en dejlig weekend til dig :-)
  Mona: Ja ordlege er sjove :-)
  Annette's space: Tak :-)
  TorAa: Det var da et trist resultat - håber du får et bedre udbytte i den kommende sæson :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…