Gå videre til hovedindholdet

D for ...

Det er fredag og weekend og dermed tid til ABC Scandinavia, hvor vi er nået til D! Så jeg siger;

D for Drivhus 

og ikke nok med, at det er et hus der kan drives planter i, så er det for øjeblikket også et hus der står i driver - snedriver ;-)

Hvert forår drømmer jeg om en stor høst af afgrøder fra drivhuset. Jeg kan næsten allerede nu smage hvordan en nyplukket agurk eller en solvarm cherrytomat smager, uhm. Og jeg drømmer om, at klippe fra en masse varmekrævende krydderurter og planter ex. rosmarin, basilikum og chili.

Tomater og krydderurter har jeg rimelig succes med, men agurkerne slås med spindemider og i år var der nogle "dyr" i drivhuset, som spiste bladene på planterne, så udbyttet var ikke stort.

Jeg har stadig meget at lære om, hvordan jeg skal dyrke i drivhuset for at få et optimalt udbytte. Nu drivhuset står med sne og det er frostgrader, så er det måske tiden til at søge viden i bøger og på nettet. For drømmene lever fortsat og jeg er sikker på, at forårs-drivhus-optimismen vender tilbage og at der vil blive  købt plantesække, som bliver plantet til igen - akkurat som i det forgangne forår!

Kommentarer

 1. Driv(e)hus - rigtig god ide ;-)
  Jeg kan også ind imellem drømme om et drivhus og alle de lækre sager, man kan plukke i sådan et, men det bliver nok ved drømmen, for jeg er ikke så god til at passe sådan noget så entusiastisk og konsekvent, som det er nødvendigt.
  Smukt D-bidrag - god weekend til dig.

  SvarSlet
 2. Hej Ellen
  Driv(e)hus - godt tænkt, thi hi. Ja, det kan være, at det er ved det konsekvente og vedholdende filmen knækker ift. udbyttet! Også en god weekend til dig

  SvarSlet
 3. :-)
  Driv- eller drive....det var skoj tänkt!
  Härlig bild tycker jag som gillar snö ;-)

  Ha en skön helg.

  SvarSlet
 4. Hej Pysselfarmor
  Tak. Jeg ønsker også dig en dejlig weekend

  SvarSlet
 5. Hi hi driv(e)hus dejligt leg med ord og rigtigt godt valg for D. :)

  SvarSlet
 6. Hej Catarina
  Ja, der er mange af de danske ord kan tvistes :-)

  SvarSlet
 7. Åhhh, så bra tänkt! Och vad härligt att ha ett eget drivhus så man kan starta våren lite tidigare :-)

  SvarSlet
 8. Hej Lifecruiser
  Ja det er rigtig dejligt at følge planternes vækst i foråret hvor man trænger til grønt liv :-)

  SvarSlet
 9. Godt d-valg, et drømme-drivhus.. En af mine veninder har et drivhus, som hun primært bruger til at drive i, sidde og læse, drikke et glas vin, og nyde livet i, når det ikke er helt varmt nok til rigtig at være ude.. :-)

  SvarSlet
 10. Hej Inge
  Sådan et drivhus kunne jeg også godt drømme om at sætte mig til at drive i :-)

  SvarSlet
 11. Selvsagt er et drivhus, et hus som driver i en drive

  Ha ei god helg :)

  SvarSlet
 12. Haha, härlig ordlek.
  http://fotoentusiastenfotoblogg.blogg.se/category/abc-scandinavia.html

  SvarSlet
 13. Drivhus i driver.....Dejligt valg for D :-)

  SvarSlet
 14. Vi har ikke drivhus - terrenget er rett og slett for bratt. Så vi dyrker på barmark.
  I dette år ble resultatet 0,9 % av det pleier - kald vinter, vår, sommer og høst.

  Ha en flott helg

  SvarSlet
 15. Kamelryttersken: Tak og også en dejlig weekend til dig :-)
  Mona: Ja ordlege er sjove :-)
  Annette's space: Tak :-)
  TorAa: Det var da et trist resultat - håber du får et bedre udbytte i den kommende sæson :-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …