Så er det ved at være ved den tid, at vi kan begynde at høste af den røde havesyre. Vi er aldrig rigtig kommet igang med at bruge af den, trods det at vi har haft den i haven i rigtig mange år.
I julegave fik jeg bogen "De glemte køkkenurter" skrevet af Anemette Olesen og deri har hun et afsnit om havesyren. Dog ikke den røde, men så vidt jeg kan læse mig til andetsteds, så kan den røde bruges på nøjagtig samme måde, som den almindelige havesyre.
I bogen skriver Anemette, at havesyren er syrlig i smagen og kan erstatte citron i mange retter og at den runder retter af med sin bløde let sure smag. Mange børn elsker den syrlige smag og spiser den gerne som råkost.
Jeg tror, at jeg vil gøre et forsøg på at få havesyren ind i vores madlavning. Og det første jeg kan forestille mig, er at bruge nogle af bladene i en salat. Jeg er helt sikker på, at de skønne blade med de røde nerver, vil se rigtig smukke ud i en skål med salat.
Frisk grønt fra haven allerede nu = endnu et forårstegn :-)
De syrer er altså helt skønne i smag. Jeg har en far der netop altid har udfordret os børn med sådanne smagsoplevelser - og det er jeg ham taknemmelig for... for sikke meget skønt naturen byder på!
SvarSletDejlig aften fra
Katinka
Hvor lyder det dejligt, at din far har udfordret jer med smage - gætter på, at en smag er lig med en oplevelse for dig nu. Vi forsøger også at lave meget forskelligt til vores søn og det helt fra han kunne spise fast mad. Vælger at tro at det er derfor han spiser alt i dag (bortset fra rå tomater og det får han lov at springe over).
SletJa, naturen har så meget skønt at byde på, hvis man kender det og kan finde ud af bruge det. Der er jo uanede ressourser, hvis vi først får øje på det :-)
Jeg har også rød havesyre, men jeg tror ikke, at den er så langt fremme som din.
SvarSletJeg har heller ikke prøvet at spise af den, men det må da helt klart afprøves :)
Hilsen Ina
http://annasplads.dk/
Vi må begive os ud et forsøg, for det vil da være synd ikke at prøve den smagsvariant af. Og så præsenterer den sig garanteret supergodt ihvertfald i rå tilstand :-) God fornøjelse med afprøvningen :-)
SletHej. Jeg har aldrig hørt om havesyre før. Men det lyder godt. Rigtig god fornøjelse med det.
SvarSletTak - det bliver spændende at få taget hul på det kulinariske :-)
SletSpændende - den kender jeg ikke. Den har nogle meget smukke blade, og at den kan anvendes i madlavningen er jo et ekstra plus.
SvarSletJa bladene er meget smukke og jeg har den faktisk stående i et staudebed som fyld. Men derfor kan man jo sagtens nippe et par blade til salatskålen :-)
Slethmm, den ligner mistænkelig meget en plante, som er dukket op i min have og som jeg ikke har kunnet identificere. Kan det tænkes, at den er fulgt med en anden plante, bare som en rodstump? Eller er den ikke så grovillig?
SvarSletDen er meget grovillig og den kan sagtens være kommet med i en potte. Min erfaring er at den er utrolig flittig til at så sig selv, så jeg vil tro, at det er sandsynligt at der har været et lille frø i potten hos en anden plante. Håber du kan bruge den et sted, for den er ret dekorativ :-)
SletJeg kender den ikke.
SvarSletHeld og lykke med forsøget i salaten.
Ha´ en god dag.
Tak - det bliver spændende at prøve den i salaten :-)
SletJeg har den også i haven, og vi har heller ikke været for flittige med at bruge den, men jeg håber at vi bliver bedre til det ;)
SvarSletDet kan være, at vi skal prøve at inspirere hinanden her på bloggene, så vi kan komme igang :-)
SletJeg har også haft den i haven i et par år, købte den alene pga de fine røde blade. Heller ikke jeg har fået spist af den endnu, men nu må det snart være på tide, hvor du gør så fin reklame. Har du iøvrigt lagt mærke til at den flytter lidt rundt i haven, uden at den spreder sig påtrængende.
SvarSletJa, den flytter rundt i haven. Men jeg prøver nu på, at klippe blomsterstænglerne af, for ellers tror jeg den ville trives alt for godt i min have. Men jeg har fint med planter uden af det er for mange.
Slet