Gå videre til hovedindholdet

Nyt høstanemonebed

Så fik jeg 'taget mig sammen' til at få flyttet høstanemoner fra bedet bag drivhuset. Bedet bag drivhuset skal bruges til højbede til krydderurter og jeg har et bed bag det kommende espalier med tobakspibeplanten, som 'mangler' planter.


Da jeg havde gravet høstanemoner op fra bedet en rum tid, så havde jeg sådan en bunke at 'lege med'. Der var vel omkring 50 planter og der var flere tilbage i bedet, som jeg ikke har gravet op. Det må da siges at være et lækkert stort antal.

Med så mange planter, så kunne jeg lige så  godt sætte dem tæt i det nye bed. Men hvor tæt er tæt? 'Google er min ven' og jeg fandt at 40-60 cm var passende for at planterne ville dække indenfor et år eller to.

Jeg besluttede derfor, at når jeg nu havde så mange, så kunne jeg sætte dem med 30 cm og så håber på, at de kommer til at dække nogenlunde allerede denne sæson.


Der blev plads til i alt 30 planter, som er sat uden lineal - men det ser næsten lige ud. Og hvem ser det, når de først kommer i vækst. Mellem dem skal jeg have sat de vibeæg, som også står i drivhusbedet.

Og så har jeg jo en del planter til rest. Overvejer om de skal plantes i et bed, hvor der er masser af skvalderkål. Jeg har læst her, at høstanemoner skulle være gode at have sammen med skvalderkål. Men ville nu egentligt hellere have kulsukker i det bed. Vi får se hvad jeg beslutter mig til.

Iøvrigt - den store bunke 'grene' forrest i billeder, er grene fra tobakspibeplanten. På afstand ser der ikke ud til at være meget liv på grenene, men på nært hold, så er grenene ved at få de fineste bitte små blade.

Kommentarer

  1. Øhhhh, mener du ikke kulsukker?

    :D

    Hvor bliver det ellers flot SuNsanne!

    Jeg vil lige sige, at det er en god idé med et godt øjemål. Og det har du. Også uden lineal.

    SvarSlet
    Svar
    1. Thi hi, tror du ikke, at kulsyre vil være effektiv overfor skvalderkålens rødder? Spøg til side, selvfølgelig er det kulsukker og jeg har straks rettet det i indlægget :-)
      ja, man lærer jo efterhånden at bruge øjemålet :)

      Slet
  2. Hvor bliver det fint Susanne, jeg tror du har et rigtig godt øjemål :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - jeg håber høstanemonerne kommer til at trives der som én stor 'blok' :-)

      Slet
  3. Sikke en rigdom......jeg har et hjørne som er inficeret med Skvalderkål i mit nye Tøsebed og her skal der også stå Høstanemoner for at tage kampen op med Skvalderkålen, som jeg ved vil vende stærkt tilbage trods forårslugningen.
    Og jeg skal hilse, at sige at sådan en lille bette Høstanemone ikke er billig.....jeg ville have haft et hav - men økonomien besluttede sig til 15 stk! Så du er altså en rig kvinde med sådan en klump fuld af planter.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror heller ikke, at høstanemonerne kan slå skvalderkålen ihjel. Men høstanemonerne er sikkert stærke nok til, at de ikke bliver kvalt af skvalderkålen og det er jo også meget godt :-)
      Tænkte noget af det samme, da jeg så den store bunke planter. Og så er der endda flere tilbage i det oprindelige bed. Utroligt at de er så dyre - de breder sig jo meget, hvis de får fat, at det nærmest er ukrudt. Men et skønt ukrudt :-)

      Slet
  4. Åååh - LOV mig et billede af dit hav af høstanemoner - der er intet smukkere end massive mængder af samme plante - så er det næsten lige meget hvad plante det er, men den overflod der er i at have så mange samme sted - det er SÅ flot!

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan tro, at jeg skal vise et billede af dem, når de kommer i blomst - hvis de når det i år. Hvis du søger på 'høstanemoner' på min blog, så har jeg lavet indlæg både i 2011 og 2010 med fotos af de mange høstanemoner, hvor de har stået indtil nu.
      Og du har ret, der er noget helt specielt over et bed med overdådigt mange ens blomster :-)

      Slet
  5. Det skal nok blive godt, men jeg synes, at de er svære at få til gro, det kan godt tage år. Til gengæld breder de sig kraftigt, når de endelig har fået fat.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har også hørt, at de er svære at få igang, men jeg håber, at det lykkes. På den tidligere plads var der ihvertfald ingen problemer - der gror de meget kraftigt og vil gerne invadere omgivelserne. Har overvejet, om jeg skulle grave et eller andet ned i siderne, men er ikke kommet længere end til tanken.

      Slet
  6. Jeg håber på, at du vil vise billeder igen lidt senere. Jeg har nemlig selv haft lidt svært ved at dele høstanemoner. Men jeg gjode det i efteråret, og jeg har siden læst, at foråret er det rigtige.

    Men jeg kan lige se det for mig, det bliver smukt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tænker også, at foråret er det bedste tidspunkt idet høstanemonerne blomstrer i efteråret. Jeg håber, at de får fat, så jeg kan få endnu et stort flor at se :-)
      Jeg tror slet ikke, at jeg kan lade være med at vise billeder :)

      Slet
  7. Det var godt nok mange høstanemoner. Det KAN kun blive godt.
    Tak for kigget.
    Ha` en god aften.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, der er rigtig mange, men de har også stået der i mange år. Og så har jeg endda gravet flere op på det sidste til at give væk.
      Jeg håber, at de får fat og at det bliver godt :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad