Gå videre til hovedindholdet

Nyt høstanemonebed

Så fik jeg 'taget mig sammen' til at få flyttet høstanemoner fra bedet bag drivhuset. Bedet bag drivhuset skal bruges til højbede til krydderurter og jeg har et bed bag det kommende espalier med tobakspibeplanten, som 'mangler' planter.


Da jeg havde gravet høstanemoner op fra bedet en rum tid, så havde jeg sådan en bunke at 'lege med'. Der var vel omkring 50 planter og der var flere tilbage i bedet, som jeg ikke har gravet op. Det må da siges at være et lækkert stort antal.

Med så mange planter, så kunne jeg lige så  godt sætte dem tæt i det nye bed. Men hvor tæt er tæt? 'Google er min ven' og jeg fandt at 40-60 cm var passende for at planterne ville dække indenfor et år eller to.

Jeg besluttede derfor, at når jeg nu havde så mange, så kunne jeg sætte dem med 30 cm og så håber på, at de kommer til at dække nogenlunde allerede denne sæson.


Der blev plads til i alt 30 planter, som er sat uden lineal - men det ser næsten lige ud. Og hvem ser det, når de først kommer i vækst. Mellem dem skal jeg have sat de vibeæg, som også står i drivhusbedet.

Og så har jeg jo en del planter til rest. Overvejer om de skal plantes i et bed, hvor der er masser af skvalderkål. Jeg har læst her, at høstanemoner skulle være gode at have sammen med skvalderkål. Men ville nu egentligt hellere have kulsukker i det bed. Vi får se hvad jeg beslutter mig til.

Iøvrigt - den store bunke 'grene' forrest i billeder, er grene fra tobakspibeplanten. På afstand ser der ikke ud til at være meget liv på grenene, men på nært hold, så er grenene ved at få de fineste bitte små blade.

Kommentarer

 1. Øhhhh, mener du ikke kulsukker?

  :D

  Hvor bliver det ellers flot SuNsanne!

  Jeg vil lige sige, at det er en god idé med et godt øjemål. Og det har du. Også uden lineal.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thi hi, tror du ikke, at kulsyre vil være effektiv overfor skvalderkålens rødder? Spøg til side, selvfølgelig er det kulsukker og jeg har straks rettet det i indlægget :-)
   ja, man lærer jo efterhånden at bruge øjemålet :)

   Slet
 2. Hvor bliver det fint Susanne, jeg tror du har et rigtig godt øjemål :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg håber høstanemonerne kommer til at trives der som én stor 'blok' :-)

   Slet
 3. Sikke en rigdom......jeg har et hjørne som er inficeret med Skvalderkål i mit nye Tøsebed og her skal der også stå Høstanemoner for at tage kampen op med Skvalderkålen, som jeg ved vil vende stærkt tilbage trods forårslugningen.
  Og jeg skal hilse, at sige at sådan en lille bette Høstanemone ikke er billig.....jeg ville have haft et hav - men økonomien besluttede sig til 15 stk! Så du er altså en rig kvinde med sådan en klump fuld af planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke, at høstanemonerne kan slå skvalderkålen ihjel. Men høstanemonerne er sikkert stærke nok til, at de ikke bliver kvalt af skvalderkålen og det er jo også meget godt :-)
   Tænkte noget af det samme, da jeg så den store bunke planter. Og så er der endda flere tilbage i det oprindelige bed. Utroligt at de er så dyre - de breder sig jo meget, hvis de får fat, at det nærmest er ukrudt. Men et skønt ukrudt :-)

   Slet
 4. Åååh - LOV mig et billede af dit hav af høstanemoner - der er intet smukkere end massive mængder af samme plante - så er det næsten lige meget hvad plante det er, men den overflod der er i at have så mange samme sted - det er SÅ flot!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro, at jeg skal vise et billede af dem, når de kommer i blomst - hvis de når det i år. Hvis du søger på 'høstanemoner' på min blog, så har jeg lavet indlæg både i 2011 og 2010 med fotos af de mange høstanemoner, hvor de har stået indtil nu.
   Og du har ret, der er noget helt specielt over et bed med overdådigt mange ens blomster :-)

   Slet
 5. Det skal nok blive godt, men jeg synes, at de er svære at få til gro, det kan godt tage år. Til gengæld breder de sig kraftigt, når de endelig har fået fat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også hørt, at de er svære at få igang, men jeg håber, at det lykkes. På den tidligere plads var der ihvertfald ingen problemer - der gror de meget kraftigt og vil gerne invadere omgivelserne. Har overvejet, om jeg skulle grave et eller andet ned i siderne, men er ikke kommet længere end til tanken.

   Slet
 6. Jeg håber på, at du vil vise billeder igen lidt senere. Jeg har nemlig selv haft lidt svært ved at dele høstanemoner. Men jeg gjode det i efteråret, og jeg har siden læst, at foråret er det rigtige.

  Men jeg kan lige se det for mig, det bliver smukt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænker også, at foråret er det bedste tidspunkt idet høstanemonerne blomstrer i efteråret. Jeg håber, at de får fat, så jeg kan få endnu et stort flor at se :-)
   Jeg tror slet ikke, at jeg kan lade være med at vise billeder :)

   Slet
 7. Det var godt nok mange høstanemoner. Det KAN kun blive godt.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er rigtig mange, men de har også stået der i mange år. Og så har jeg endda gravet flere op på det sidste til at give væk.
   Jeg håber, at de får fat og at det bliver godt :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.