Gå videre til hovedindholdet

Nattefrost og glædelig påske

Også i nat har der været nattefrost - typisk aprilvejr. Og da jeg kiggede ud af vinduet her til morgen, så var der faktisk lidt hvidt derude. Og nej, jeg har ikke givet haven NPK-gødning her til morgen, selvom det kunne se sådan ud ;-)


Kugleprimula og andre planter hænger lidt med mulen, men heldigvis så ved vi, at de retter sig når temperaturen stiger.


Mere foruroligende er det med mirabellerne, som står med de fine uskyldsrene hvide blomster. Kan de mon tåle frosten? Det må vi håbe, for ellers går vi glip af årets mirabellemarmelade og det vil være en skam.

Men vejret ser rimelig lovende ud i dag og vejrudsigten siger op til 6° med noget sol. Og allerede nu kigger solen frem indimellem og der er også blå himmel at skimte.


Surbærtræet er sprunget ud. Jeg vil også springe ud i det gode vejr lidt op af eftermiddagen. For jeg skal videre med projekt urtehave.

Og så vil jeg ønske jer alle en glædelig påske :-)

Kommentarer

  1. Skal vi ikke håbe at det er sidste nat med nattefrost! Lige nu har vi sol og blå himmel her, og temp. siger 2 gr. Jeg krydser finger for en god have dag. Pøj pøj med urtehaven :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo, det MÅ være sidste dag med nattefrost - nu vil vi altså til at have noget rigtigt forår, basta! Her er der også høj himmel lige nu, men der kommer også lidt skyer forbi indimellem og så blæser det desværre lidt. Mon ikke man skulle vove at gå i haven nu?

      Slet
  2. Ja efter vejrudsigten at dømme skulle det være sidste nat med frost, så lad os håbe det. Til gengæld får vi åbenbart regn nogle dage, det er heller ikke så skidt.
    God påskedag

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kunne nu være så dejligt, om det var sidste nat - det skal det være!
      Gad nu godt, at regnen venter til tirsdag, hvor vi er på arbejde igen. Men under alle omstændigheder, så tror jeg, at det hele trænger til en ordentlig om vand.

      Slet
  3. Ja, det kunne sørme ligne en ordentlig gang NPK gødning, der ved den ellers skønne Primula.
    Jeg krydser også fingre for at det er den sidste nat med frost og satser "hele butikken" og klipper roser idag - hvis ryggen tillader det.
    Glædelig påskedag.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror, at det er fornuftigt sats. Har læst at roserne trods alt tåler en del kulde selvom de er klippet ned. Håber ryggen holder og god arbejdslyst :-)

      Slet
  4. Ja, det var en kold morgen, men med den skønneste morgensol her. Der forvilde sig godt nok en lille snebyge forbi, men nu er solen tilbage igen - og det var forhåbentlig den allersidste sne og frost dette forår.
    Ha' en skøn dag!
    Knus Signe

    SvarSlet
  5. Skønne billeder og med blå himmel - det kalder da på godt forårshumør uanset hvad. Jeg har været 3 timer i haven i dag, koldt men solskin så det er dejligt. Nu må du have god arbejdslyst med urtehaven i morgen også.

    SvarSlet
  6. Hvis det var npk-gødning, så havde du godt nok overgødet lidt, tror jeg :-D
    Jeg håber også at det var den sidste frost. Jeg fik frostskadet et par planter, både udenfor og i driverhuset, selvom der var fiberdug på. Men pyt, det var kun overfladisk.
    Men genboens skønne magnolia kunne godt nok ikke lide det. Halvdelen af dens blomster er brune nu, for de var sprunget ud. Det er trist, når der går et helt år før den blomstrer igen. Det er mig lånetræ, fordi jeg kan se det fra mit skrivebord :-)

    SvarSlet
  7. Hej Susanne,
    Skønne billeder og indlæg. Du har sørme
    haft travlt her i påsken. Se lige min blog vedr. Edderkoppeblomstfrø så kan jeg
    sende dig min adresse via din mail.
    Kh Anne Flot alt det du har fået gravet.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på.  Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola. Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen. På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.