Gå videre til hovedindholdet

Nattefrost og glædelig påske

Også i nat har der været nattefrost - typisk aprilvejr. Og da jeg kiggede ud af vinduet her til morgen, så var der faktisk lidt hvidt derude. Og nej, jeg har ikke givet haven NPK-gødning her til morgen, selvom det kunne se sådan ud ;-)


Kugleprimula og andre planter hænger lidt med mulen, men heldigvis så ved vi, at de retter sig når temperaturen stiger.


Mere foruroligende er det med mirabellerne, som står med de fine uskyldsrene hvide blomster. Kan de mon tåle frosten? Det må vi håbe, for ellers går vi glip af årets mirabellemarmelade og det vil være en skam.

Men vejret ser rimelig lovende ud i dag og vejrudsigten siger op til 6° med noget sol. Og allerede nu kigger solen frem indimellem og der er også blå himmel at skimte.


Surbærtræet er sprunget ud. Jeg vil også springe ud i det gode vejr lidt op af eftermiddagen. For jeg skal videre med projekt urtehave.

Og så vil jeg ønske jer alle en glædelig påske :-)

Kommentarer

 1. Skal vi ikke håbe at det er sidste nat med nattefrost! Lige nu har vi sol og blå himmel her, og temp. siger 2 gr. Jeg krydser finger for en god have dag. Pøj pøj med urtehaven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det MÅ være sidste dag med nattefrost - nu vil vi altså til at have noget rigtigt forår, basta! Her er der også høj himmel lige nu, men der kommer også lidt skyer forbi indimellem og så blæser det desværre lidt. Mon ikke man skulle vove at gå i haven nu?

   Slet
 2. Ja efter vejrudsigten at dømme skulle det være sidste nat med frost, så lad os håbe det. Til gengæld får vi åbenbart regn nogle dage, det er heller ikke så skidt.
  God påskedag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne nu være så dejligt, om det var sidste nat - det skal det være!
   Gad nu godt, at regnen venter til tirsdag, hvor vi er på arbejde igen. Men under alle omstændigheder, så tror jeg, at det hele trænger til en ordentlig om vand.

   Slet
 3. Ja, det kunne sørme ligne en ordentlig gang NPK gødning, der ved den ellers skønne Primula.
  Jeg krydser også fingre for at det er den sidste nat med frost og satser "hele butikken" og klipper roser idag - hvis ryggen tillader det.
  Glædelig påskedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at det er fornuftigt sats. Har læst at roserne trods alt tåler en del kulde selvom de er klippet ned. Håber ryggen holder og god arbejdslyst :-)

   Slet
 4. Ja, det var en kold morgen, men med den skønneste morgensol her. Der forvilde sig godt nok en lille snebyge forbi, men nu er solen tilbage igen - og det var forhåbentlig den allersidste sne og frost dette forår.
  Ha' en skøn dag!
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Skønne billeder og med blå himmel - det kalder da på godt forårshumør uanset hvad. Jeg har været 3 timer i haven i dag, koldt men solskin så det er dejligt. Nu må du have god arbejdslyst med urtehaven i morgen også.

  SvarSlet
 6. Hvis det var npk-gødning, så havde du godt nok overgødet lidt, tror jeg :-D
  Jeg håber også at det var den sidste frost. Jeg fik frostskadet et par planter, både udenfor og i driverhuset, selvom der var fiberdug på. Men pyt, det var kun overfladisk.
  Men genboens skønne magnolia kunne godt nok ikke lide det. Halvdelen af dens blomster er brune nu, for de var sprunget ud. Det er trist, når der går et helt år før den blomstrer igen. Det er mig lånetræ, fordi jeg kan se det fra mit skrivebord :-)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne,
  Skønne billeder og indlæg. Du har sørme
  haft travlt her i påsken. Se lige min blog vedr. Edderkoppeblomstfrø så kan jeg
  sende dig min adresse via din mail.
  Kh Anne Flot alt det du har fået gravet.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…