Gå videre til hovedindholdet

Nattefrost og glædelig påske

Også i nat har der været nattefrost - typisk aprilvejr. Og da jeg kiggede ud af vinduet her til morgen, så var der faktisk lidt hvidt derude. Og nej, jeg har ikke givet haven NPK-gødning her til morgen, selvom det kunne se sådan ud ;-)


Kugleprimula og andre planter hænger lidt med mulen, men heldigvis så ved vi, at de retter sig når temperaturen stiger.


Mere foruroligende er det med mirabellerne, som står med de fine uskyldsrene hvide blomster. Kan de mon tåle frosten? Det må vi håbe, for ellers går vi glip af årets mirabellemarmelade og det vil være en skam.

Men vejret ser rimelig lovende ud i dag og vejrudsigten siger op til 6° med noget sol. Og allerede nu kigger solen frem indimellem og der er også blå himmel at skimte.


Surbærtræet er sprunget ud. Jeg vil også springe ud i det gode vejr lidt op af eftermiddagen. For jeg skal videre med projekt urtehave.

Og så vil jeg ønske jer alle en glædelig påske :-)

Kommentarer

 1. Skal vi ikke håbe at det er sidste nat med nattefrost! Lige nu har vi sol og blå himmel her, og temp. siger 2 gr. Jeg krydser finger for en god have dag. Pøj pøj med urtehaven :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det MÅ være sidste dag med nattefrost - nu vil vi altså til at have noget rigtigt forår, basta! Her er der også høj himmel lige nu, men der kommer også lidt skyer forbi indimellem og så blæser det desværre lidt. Mon ikke man skulle vove at gå i haven nu?

   Slet
 2. Ja efter vejrudsigten at dømme skulle det være sidste nat med frost, så lad os håbe det. Til gengæld får vi åbenbart regn nogle dage, det er heller ikke så skidt.
  God påskedag

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kunne nu være så dejligt, om det var sidste nat - det skal det være!
   Gad nu godt, at regnen venter til tirsdag, hvor vi er på arbejde igen. Men under alle omstændigheder, så tror jeg, at det hele trænger til en ordentlig om vand.

   Slet
 3. Ja, det kunne sørme ligne en ordentlig gang NPK gødning, der ved den ellers skønne Primula.
  Jeg krydser også fingre for at det er den sidste nat med frost og satser "hele butikken" og klipper roser idag - hvis ryggen tillader det.
  Glædelig påskedag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror, at det er fornuftigt sats. Har læst at roserne trods alt tåler en del kulde selvom de er klippet ned. Håber ryggen holder og god arbejdslyst :-)

   Slet
 4. Ja, det var en kold morgen, men med den skønneste morgensol her. Der forvilde sig godt nok en lille snebyge forbi, men nu er solen tilbage igen - og det var forhåbentlig den allersidste sne og frost dette forår.
  Ha' en skøn dag!
  Knus Signe

  SvarSlet
 5. Skønne billeder og med blå himmel - det kalder da på godt forårshumør uanset hvad. Jeg har været 3 timer i haven i dag, koldt men solskin så det er dejligt. Nu må du have god arbejdslyst med urtehaven i morgen også.

  SvarSlet
 6. Hvis det var npk-gødning, så havde du godt nok overgødet lidt, tror jeg :-D
  Jeg håber også at det var den sidste frost. Jeg fik frostskadet et par planter, både udenfor og i driverhuset, selvom der var fiberdug på. Men pyt, det var kun overfladisk.
  Men genboens skønne magnolia kunne godt nok ikke lide det. Halvdelen af dens blomster er brune nu, for de var sprunget ud. Det er trist, når der går et helt år før den blomstrer igen. Det er mig lånetræ, fordi jeg kan se det fra mit skrivebord :-)

  SvarSlet
 7. Hej Susanne,
  Skønne billeder og indlæg. Du har sørme
  haft travlt her i påsken. Se lige min blog vedr. Edderkoppeblomstfrø så kan jeg
  sende dig min adresse via din mail.
  Kh Anne Flot alt det du har fået gravet.

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Det var så præriebedet

Eftermiddagens projekt har været tilplantning af præriebedet. Poul Pedersen fra Overdam Planteskole har hjulpet mig med at lave en plan over bedet samt en beregning af, hvor mange planter jeg havde behov for.

Det er første gang ever, at jeg køber planter til et helt bed på én gang, så det har været rigtig dejligt, at han ville hjælpe mig med at lave en plan og få overblikket. Men samtidig er det også lidt overvældende, at købe 54 planter på én gang på trods af, at det er fødselsdagspenge, som jeg har sparet sammen i nogle år.
Bedet er ikke helt så kantet, som skitseret på tegningen - ca. 6 x 4 x 3 m - men det er jo også kun et forslag at gå ud fra. En rigtig brugbar én af slagsen.

Men da det er første gang, at jeg skulle tilplante så stort et bed, måtte jeg have bambuspindende frem for at afmærke målene. Det gav mig et godt overblik, men planteplanen blev ikke helt holdt alligevel.

I bedet har jeg plantet;
1 = 3 rishirse (Panicum virgatum 'Northwind')
2 = 11 purpursolhat (7 E…

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…