Gå videre til hovedindholdet

Kartofler på karton

Jeg skal da lige love for, at kartoflerne i mælkekartonerne vil frem. De kartofler, som er sat ned i jorden skyder fint, men slet ikke i samme grad som de andre i de høje kartoner. I de høje er kartoflerne dækket med jord og de skyder ivrigt og er nærmest ved at skubbe jorden ovenud.For at få kartfolerne undervandet, har jeg boret fire huller i bunden af kartonen og sat dem tæt på en karklud - de billige "Alt mulig klude", som kan fåes i alle farver. Kluden suger vand og fordeler det under alle kartonerne og jeg må sige, at det har virket fortræffeligt.

Jeg har set tippet i en tråd på Facebook, hvor jeg tror, at det var Anne Gine fra Staudecafeen, som kom med det geniale forslag. Mon ikke der er andre, som kan have glæde af det gode tip.

Derfor har jeg også lagt klude under de planter, som jeg har priklet ud i dag. For "de" tog ikke gas på os - det har været vådt og kun vejr til indendørssysler a la prikling af frølinger.


Her er det prydtobak og dusksalvie, som er flyttet i egen bolig. Frø til prydtobakken og frølinger af dusksalvierne har jeg fået af Marianne fra Den helbredende have - hvor er det altså skønt at vi deler :-)

Kommentarer

 1. Ja regnen fik vi, men det gik galt med solen, hvor blev den af.
  Hvor ser det flot ud med kartoflerne, god idé med altmuligklude under kartonerne.
  Dine frølinger ser også fine ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved heller ikke helt hvad som gik galt, men havevejr blev det ihvertfald ikke i dag - øv.
   Ja, det er supereffektivt med kludene og så koster de jo ingenting. Det skal jeg ihvertfald benytte til mange andre af de planter, som skal forkultiveres.

   Slet
 2. Hi, altså Susanne - du er flittig og det ser godt ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der skal helst være noget at fylde i bedene når det bliver varmere i vejret, så ...

   Slet
 3. Spændende! Jeg har lagt 5 kartofler til spiring i en skål. Jeg har ikke urtehave og kan overskue at placere 5 sorte spande et sted i haven.
  Held og lykke med dine!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå med kartofler i spand. Jeg har læst om det, men aldrig selv prøvet det. Måske du får lyst til at vise lidt om, hvordan det går med "projektet" på din blog?

   Slet
 4. Hvor ser de sunde ud, de kartoffelspirer, wow. Jeg kom til at tænke på idag, at man burde kunne købe en bakke med 6 forspirede kartofler i planteskolen, ligesom frølinger til andre grøntsager. Jeg har nemlig ikke orket af finde kartofler og forspire dem, men hvis jeg så sådan en bakke i planteskolen og de nye kartoffel-krukker, så kunne jeg godt finde på at købe dem :-)
  Dine frølinger ser også sunde ud. Jeg har også priklet og pottet idag, for det havde jeg gemt til regnvejret. Jeg har ikke plads til at give dem hver sin potte i år, så næsten alt kommer i bakker her.
  Du skal helt sikkert nok få trængsel i bedene om et par måneder :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder da som en rigtig god idé - så iøvrigt i Lynge Planteskole, at de havde potter med kartofler med top. Men 6 forspirrede kartofler i en "æggebakke" må helt sikkert kunne tiltale mange til at prøve nogle af de nye smarte potter med hul i siden.
   Det begynder også at knibe med at få plads til mine. Og så løb jeg tør for potter, så chili og tomater må lige vente med omplantning til imorgen. Jeg har sået i avispotter og de er faktisk længere end jeg lige havde regnet med, så skal have fat i lidt høje potter.
   Ja, det har lige været vejr til prikling mm. Jeg har priklet 35 prydtobak (og de bliver store), så der bliver helt sikkert ikke plads til alle i bedene. Men mon ikke jeg kunne finde på at give lidt væk. Der var mange flere dsmåplanter, men de blev smidt ud (av, kan ikke lide at smide ud, men 35 er vist alt rigeligt!)

   Slet
 5. Hej Susanne
  Det var da en genial ide med de der karklude. Det må jeg prøve,når jeg kommer i gang med såningen. Er da total bagefter kan jeg godt se så langt mange af jer er. Men sidste år kom jeg for tidligt i gang, med ranglede planter til følge. Så det gad jeg ikke i år.

  Har købt de der smarte potter til at plante kartofler i, så det var da en ide at lave et indlæg på min blog om det..

  PS.. Forsinket tillykke med fødselsdagen :))

  SvarSlet
 6. Ja også et forsinket tillykke fra mig jeg var/ er da kommet noget bagefter i denne påske ferie.
  Dejligt at du faktisk er noger et godt stykke med din køkkenhavehøjbedsprojekt.
  Mit projekt måte opgis at gøre færdig i går så vi kørte til Tyskland og fik handlet til konfirmation( Så skal nok ikke kigge havehjemmesider i denne måned har ellers lige set et link til liljer)

  Tror de lover godt vejr næste weekend så kan vi måske komme videre.( ugen er jo lidt korter i denne uge)

  Hilsen Helle

  SvarSlet
 7. Hvor ser dine kartofler godt ud.
  Erhardt har i år forsøgt at sætte kartofler i spande, så må vi se om det dur.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 8. Idéen med mælkekartonerne har jeg i min overvejelser allerede til mine selvsåede hostaer, men med kartofler ?? har jeg umiddelbart ikke hørt før !!!

  SvarSlet
 9. Jeg har stadig ikke fået købt læggekartofler eller bestemt mig for sorten.
  Det er dejligt at se dit vellykkede projekt med dine. Du har lige motiveret mig til at komme igang :-)

  SvarSlet
 10. Uha da da....jeg har helt glemt kartoflerne!
  Bedet er ellers gravet. Mon jeg får kartofler i år?

  Det er en travl tid, og passer man ikke på får man stress :O)

  SvarSlet
 11. Super duper smart med tøfler i kartoner! Så kan det hele jo også foregå i den rigtige højde på et bord el. Lign. Når man som jeg har en skadet nakke, og ikke kan grave og alt det der. Tak for indlægget, nu vil jeg få købt mig nogle læggekartofler, kartonerne har jeg, da jeg har samlet til klokkeranke og lathyrus spirer.
  Fortsat god weekend :-)// Haverose

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)