Gå videre til hovedindholdet

Buske springer ud

Der sker noget med farver på buskene i haven lige i øjeblikket - ret skønt at øjne.

I januar var jeg i gang med at renovere birketræ's bedet. En del (læs mange) efeu blev hevet op og smidt væk. Og en del planter af liguster blev flyttet. Derudover er der en snedriverbusk og en mahoniebusk. Snedriverbusken blev klippet ned, men jeg nænnede ikke at klippe mahonien førend den havde blomstret.  


Jeg er glad for, at jeg valgte at "gemme" nedklipningen, for jeg holder meget af mahonieblomsterne og synes de passer rigtig godt i en buket på sofabordet sammen med et par sprøde tulipaner.  

Fjeldribsen står med mørkerøde blomster. De er endnu ikke sprunget helt ud, men jeg holder nu allermest af den, når den står som nu med de smukke bloddråbelignende blodrøde blomster. Jeg har lige været i "arkivet" og fandt ud af, at i 2010 sprang fjeldribsen ud d. 4. maj det vil sige, at den er en hel måned tidligere på færde i år. 


Ulempen ved fjeldribsen er, at den desværre lugter af kattetis. Men mon ikke denne ulempe opvejes af de minder, som mange af os har om fjeldribsen fra bedsteforældrenes have?

Uhm er også vild med den gule spirea's gyldne farver den viser lige nu. Men året igennem er dens farver skiftende og smukke. 


Sidste forår blev den klippet ned og kom med fantastisk smukke to-farvede blade. Jeg kan ikke huske om de har været to-farvede tidligere, så jeg er meget spændt på, om de er det igen. Og blomsterne har en skøn, skøn farve, som ser supergodt ud med det sorte stakit som baggrund, men sørme også i en dejlig sommerbuket.    

Kommentarer

 1. Hvor er du god til at tage billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
 2. Uhh ... dagens store oplevelse i min have var også de bittesmå grønne skud i mine potentilbuske. Vi har en lang række, og det giver virkelig meget grønt at se på, når først buskene skifter udseende fra rødbrune til lysegrønne. Jeg har også en spirea, som allerede har et dejligt lysegrønt skær.
  Fjeldribs glæder jeg mig til at se i sommerhuset i påsken. Mine forældre har nogle store buske og med dine billeder, så venter jeg da spændt på synet.
  Buskene kan man simpelthen ikke undvære.
  VH nina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må se godt ud, med en hel hæk af potentilbuske - specielt her i foråret med den spæde grønne farve, men også når hele hækken blomstrer :-)
   Du har fuldstændig ret i, at man ikke kan undvære buske. Jeg er ikke så god til at få dem tænkt ind i bedene, men arbejder ihærdigt på at huske dem.
   God fornøjelse i sommerhuset - håber fjeldribsen er kommet frem :-)

   Slet
 3. Min blodribes er også lige på spring, men jeg kan nu også bedst lide den, inden den er sprunget helt ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den dybe røde farve ses sjældent, så tror det er den der fasinerer mig. Når den først springer helt ud, så bliver den mere bleg.

   Slet
 4. Smukke knopper. De er nogen gange smukkere end selve blomsten.

  SvarSlet
  Svar
  1. Enig - spireaen er utrolig smuk lige nu :-)

   Slet
 5. Skønne forårsbilleder :-) Det er da utroligt, at der kan være en hel måneds forskel på hvornår de springer ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kom opså bag på mig, men det var jo en kold, kold vinter vi havde sidste år. Da erantis sprang ud lagde jeg også mærke til, at de var nogle uger foran, så mon ikke det passer meget godt.

   Slet
 6. Rart at blive mindet om, at det var endnu koldere sidste år! Nu blæser det en hel pelikan igen!, men sidste år havde vi jo nok slet ikke været i haven endnu. Man glemmer let.

  Jeg nyder også alle de buske der springer ud lige nu - og dine fotos af dem :-)

  Rigtig god påske
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - vi glemmer let hvordan det var sidste år. Og heldigvis har vi da kunnet komme i haven tidligere i år. Men var påskevejret ikke varmere sidste år - sådan husker jeg det i hvert fald.

   Slet
 7. Hej. Ja, der sker noget hver dag i haven. Det var sjovt at se, at vi er så meget længere fremme i år, mon ikke det skyldes den milde vinter? Det er flotte billeder, du har taget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jeg tror, at det skyldes den milde vinter. Sidste år var der jo sne langt ind i 2011. Men savner nu ikke sneen og er glad for, at det har været muligt at komme i haven i mange af de kolde måneder :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …