Gå videre til hovedindholdet

Gul spirea

I forbindelse med bygning af stakit/læskærme var vi nødsaget til at klippe den gule spirea ned. Men det har den da bestemt ikke haft det dårligt med, for den kommer nu med et meget frisk, sprødt og farverigt løv i store mængder. Jeg er vild med de gyldne farver, den har.


Men idag opdagede jeg, at en del af bladene er tofarvede; mørkgrønne og lys grønne/gullige. Det ser utroligt dekorativt ud og gad vide, om det er normalt, at det nye løv er tofarvet. Jeg har ihvertfald ikke lagt mærke til det tidligere i nytivæksten.

Og på trods af, at den blev klippet helt i bund for et par måneder siden, så er der allerede blomster på vej. Blomsterne er lyserøde, som det antydes på nedenstående foto.Spirea'en var i haven, da vi flyttede hertil, så igen er det én af de navnløse. Tidligere er der kommet relevante navne-forslag til mine navnløse planter, så måske jeg er heldig også denne gang?

Kommentarer

 1. Har overhovedet ikke nogen anelse om det med de tofarvede eller noget.

  Men WOW hvor er de lækre, dine fotos!

  Kan slet ikke blive træt af at se på dem!

  Kh. Marianne (Den helbredende have)

  SvarSlet
 2. Der er ofte intet der er så skidt at det ikke er godt for noget.......din spirea vil sikert snart fremstå smukkere end ventet - en foryngelses kur er ofte ikke så ringe endda....selv om det kan gøre lidt ondt i hjertet at gå i krig med beskærresaksen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Spirea og andre sirbuske har godt af en tilbageskæring engang imellem, de bliver som nye igen og fine i formen. Jeg har dog aldrig set blade som er tofarvede som på din - det ser ret interessant ud;))

  SvarSlet
 4. Hej Marianne
  Tak for de rosende ord - jeg holder meget af at tage billeder :-)

  Hej Dorthe
  Jeg synes allerede, at det tyder godt ift. foryngelseskuren. Og det gør lidt ondt ja, men det var nødvendigt for at kunne arbejde i området :-)

  Hej Lisbeth
  Du har ret, den er allerede rigtig fin. De tofarvede blade ser spøjse ud. Er spændt på, om de med tiden bliver ensfarvede?

  SvarSlet
 5. Det var da godt nok spændende med dine tofarvede blade :-)

  SvarSlet
 6. Hej Marlene
  Ja det ser spøjst ud :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Det er godt nok et gammelt spørgsmål om navn til din gulbladede spiræa. Det kan være Golden Princess, med der findes andre navnesorter med gule blade. De tofarvede er ikke almindelig på de gulløvede spiræa, Men den grønne Anthony Waterer kan få hvide og grønne blade på samme busk.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.

Ukrudt top tre

Alle kæmper vist med hvert sit ukrudt i haven - jeg gør ihvertfald. Ina fra Anna's plads havde forleden dag et indlæg om de tre 'værste' ukrudt i hendes have. Den tråd vælger jeg at tage op.


Helt uden overdrivelse og yderligere overvejelse, så går første pladsen til skvalderkålen. Den er (næsten) umulig at komme af med og breder sig vildt og voldsomt, hvis den får lov. Jeg har endnu ikke lykkedes med at få ryddet et bed for skvalderkål, for blot et enkelt lille stykke rod, bliver hurtigt til et helt bed.

Der er dog en del forslag til planter, som kan klare sig mod skvalderkålen og lukke af for lys til dens fotosyntese og dermed hindrer den i at vokse - se bl.a. denneartikel. Berit fra Irishaven har skrevet et indlæg om kulsukker mod skvalderkål og jeg har selv skrevet et indlæg om stor tusindstråle.


Andenpladsen går til dette ukrudt, som jeg måtte finde navnet på i Ukrudtsnøglen. Jeg fandt frem til, at det må være en lav ranunkel.  Den spreder sig ivrigt i græsplænen og …