Gå videre til hovedindholdet

Gul spirea

I forbindelse med bygning af stakit/læskærme var vi nødsaget til at klippe den gule spirea ned. Men det har den da bestemt ikke haft det dårligt med, for den kommer nu med et meget frisk, sprødt og farverigt løv i store mængder. Jeg er vild med de gyldne farver, den har.


Men idag opdagede jeg, at en del af bladene er tofarvede; mørkgrønne og lys grønne/gullige. Det ser utroligt dekorativt ud og gad vide, om det er normalt, at det nye løv er tofarvet. Jeg har ihvertfald ikke lagt mærke til det tidligere i nytivæksten.

Og på trods af, at den blev klippet helt i bund for et par måneder siden, så er der allerede blomster på vej. Blomsterne er lyserøde, som det antydes på nedenstående foto.Spirea'en var i haven, da vi flyttede hertil, så igen er det én af de navnløse. Tidligere er der kommet relevante navne-forslag til mine navnløse planter, så måske jeg er heldig også denne gang?

Kommentarer

 1. Har overhovedet ikke nogen anelse om det med de tofarvede eller noget.

  Men WOW hvor er de lækre, dine fotos!

  Kan slet ikke blive træt af at se på dem!

  Kh. Marianne (Den helbredende have)

  SvarSlet
 2. Der er ofte intet der er så skidt at det ikke er godt for noget.......din spirea vil sikert snart fremstå smukkere end ventet - en foryngelses kur er ofte ikke så ringe endda....selv om det kan gøre lidt ondt i hjertet at gå i krig med beskærresaksen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Spirea og andre sirbuske har godt af en tilbageskæring engang imellem, de bliver som nye igen og fine i formen. Jeg har dog aldrig set blade som er tofarvede som på din - det ser ret interessant ud;))

  SvarSlet
 4. Hej Marianne
  Tak for de rosende ord - jeg holder meget af at tage billeder :-)

  Hej Dorthe
  Jeg synes allerede, at det tyder godt ift. foryngelseskuren. Og det gør lidt ondt ja, men det var nødvendigt for at kunne arbejde i området :-)

  Hej Lisbeth
  Du har ret, den er allerede rigtig fin. De tofarvede blade ser spøjse ud. Er spændt på, om de med tiden bliver ensfarvede?

  SvarSlet
 5. Det var da godt nok spændende med dine tofarvede blade :-)

  SvarSlet
 6. Hej Marlene
  Ja det ser spøjst ud :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Det er godt nok et gammelt spørgsmål om navn til din gulbladede spiræa. Det kan være Golden Princess, med der findes andre navnesorter med gule blade. De tofarvede er ikke almindelig på de gulløvede spiræa, Men den grønne Anthony Waterer kan få hvide og grønne blade på samme busk.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Madam Bæk's have med græsser

Jeg har fået mig én på have-opleveren -  jeg har været på besøg hos Madam Bæk, som har bloggen Et haveliv med sygdom. Jeg var inviteret i hendes have for at få inspiration til at "indføre" græsser i haven. Og der var masser af inspiration at hente.Jeg lagde meget mærke til, at der flere steder i haven var plantet store og høje græsser ud til kanten eller i forgrunden af et bed. Jeg har altid tænkt, at det høje skal plantes bagerst, men her lærte jeg, at det ser rigtig godt ud med græsser forrest.


Her er i det hele taget brugt mange høje græsser. Jeg har det selv svært ved at få højde i bedene og har en tendens til kun at vælge stauder, som ikke er voldsomt høje. Jeg må se at få lidt højde ind og specielt i husbedet kunne nogle af de høje græsser danne naturlige rum og dermed flere bede i det lange bed.  

Græsserne er bruge på forskellige måder i haven - her som en kant langs huset. Andre steder i samspil med stauder, buske eller et-årige.
Denne rødbrune New Zealanske Star s…