Gå videre til hovedindholdet

Gul spirea

I forbindelse med bygning af stakit/læskærme var vi nødsaget til at klippe den gule spirea ned. Men det har den da bestemt ikke haft det dårligt med, for den kommer nu med et meget frisk, sprødt og farverigt løv i store mængder. Jeg er vild med de gyldne farver, den har.


Men idag opdagede jeg, at en del af bladene er tofarvede; mørkgrønne og lys grønne/gullige. Det ser utroligt dekorativt ud og gad vide, om det er normalt, at det nye løv er tofarvet. Jeg har ihvertfald ikke lagt mærke til det tidligere i nytivæksten.

Og på trods af, at den blev klippet helt i bund for et par måneder siden, så er der allerede blomster på vej. Blomsterne er lyserøde, som det antydes på nedenstående foto.Spirea'en var i haven, da vi flyttede hertil, så igen er det én af de navnløse. Tidligere er der kommet relevante navne-forslag til mine navnløse planter, så måske jeg er heldig også denne gang?

Kommentarer

 1. Har overhovedet ikke nogen anelse om det med de tofarvede eller noget.

  Men WOW hvor er de lækre, dine fotos!

  Kan slet ikke blive træt af at se på dem!

  Kh. Marianne (Den helbredende have)

  SvarSlet
 2. Der er ofte intet der er så skidt at det ikke er godt for noget.......din spirea vil sikert snart fremstå smukkere end ventet - en foryngelses kur er ofte ikke så ringe endda....selv om det kan gøre lidt ondt i hjertet at gå i krig med beskærresaksen :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 3. Spirea og andre sirbuske har godt af en tilbageskæring engang imellem, de bliver som nye igen og fine i formen. Jeg har dog aldrig set blade som er tofarvede som på din - det ser ret interessant ud;))

  SvarSlet
 4. Hej Marianne
  Tak for de rosende ord - jeg holder meget af at tage billeder :-)

  Hej Dorthe
  Jeg synes allerede, at det tyder godt ift. foryngelseskuren. Og det gør lidt ondt ja, men det var nødvendigt for at kunne arbejde i området :-)

  Hej Lisbeth
  Du har ret, den er allerede rigtig fin. De tofarvede blade ser spøjse ud. Er spændt på, om de med tiden bliver ensfarvede?

  SvarSlet
 5. Det var da godt nok spændende med dine tofarvede blade :-)

  SvarSlet
 6. Hej Marlene
  Ja det ser spøjst ud :-)

  SvarSlet
 7. Hej
  Det er godt nok et gammelt spørgsmål om navn til din gulbladede spiræa. Det kan være Golden Princess, med der findes andre navnesorter med gule blade. De tofarvede er ikke almindelig på de gulløvede spiræa, Men den grønne Anthony Waterer kan få hvide og grønne blade på samme busk.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Firkantede fastelavnsboller

På 'min' header står der, at bloggen mest handler om haven, men også lidt om alt det andet. Og 'det andet' er vi så kommet til i aften. Jeg har nemlig fået lyst til at dele min 'opskrift' på firkantede fastelavnsboller med jer.

Til gemalens fødselsdag købte vi et par fastelavnsboller med fløde hos bageren. Og jeg tænkte, at det måtte kunne gøres efter i eget køkken. Så igår købte jeg ind til eksperimentet. De blev faktisk rigtig gode og så var de helt friske og sprøde. Og det bedste af det hele er, at de er utrolig lette at lave.


Færdiglavede butterdejsplader fra supermarkedet halveres og bages i ovnen i 20 min. Hver firkant skæres i to halvdele.

Kagecreme røres med lidt sukker og vanille. Flødeskum blandes med cremen i forholdet 2:1 og en 'klat' lægges mellem de to lag butterdej.


Fastelavnsbollen pyntes med glasur.

Det er da nemt. Og på trods af at fastelavnsbollerne er firkantede, så smager de altså rigtig godt.

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…