Gå videre til hovedindholdet

Slædehundekoldt

Føj for den, hvor er det koldt - og nu kan vi da sige, at nu har vinteren har været her! I søndags nåede jeg, lige inden jeg skulle mødes med Signe i Botanisk Have, at pille juletræet lidt fra hinanden og lægge granen over de sarte planter. Jeg prioriterede de efterårsplantede planter såsom roser, blåskæg og perowskia.Vi bor i et af de områder i Nordsjælland, som kun har fået lidt sne. Og det er vel bedre end ingenting ift. at det lægger sig som en tynd dyne over alle planterne. Men også lidt sne er faldet på selv planterne. Apropos frostvejr, så hørte jeg forleden i nyhederne, at smartphones skal beskyttes mod frost og at de derfor helst skal bæres tæt på kroppen istedet for i jakkelommen. Det samme gælder batterier til kameraer, har jeg læst. Batterierne løber hurtigere tør i kameraet ved fotografering i frost og frosten nedsætter batteriets levetid.

Men mon ikke, at det er de færreste af os, som bruger flere end få minutter i haven for at fotografere ved disse temperaturer? Jeg opholder mig ihvertfald kortest tid derude og foretrækker i disse dage den skønne varme fra brændeovnen.

Kommentarer

 1. Måske skulle man have været slædehund for at nyde kulden lige nu ;-)

  Det nederste billede er super flot. Er det husløg?

  SvarSlet
 2. Thi hi - nåh ja det var det man skulle være lige nu ;-) Tak og Ja det er husløg :-)

  SvarSlet
 3. Hi hi, den var god. Der er ihvertfald heller ingen fare for at mit batteri bliver så længe udendørs at det bliver ødelagt :-)
  Jeg var nu ude i over en time i dag, for jeg havde ikke nået at fået ordnet det sidste inden frosten. Så der blev også klippet juletræ :-)
  Inde under den overdækkede terrasse og mit overdækkede arbejdshjørne er alt dækket med puder og tæpper. Det er godt nok et kønt syn :-) Men jeg har ondt i ryggen, så jeg kunne ikke slæbe rundt på krukkerne. Puderne og tæpperne vejer jo ikke noget :-)
  Det ser faktisk ud som I har mere sne end vi har.

  SvarSlet
 4. Gisp jeg har da ikke tænkt på mine sidstplantede roser, måske skal de også have en grangren. Men vi har åbenbart fået lidt mere sne end jer. Så forhåbentlig beskytter det også. Jeg må lige ud med de sidste grangrene i morgen for en sikkerheds skyld.
  5 minutter ude med kameraet, så er det nok for både fingre og batterier, tænker jeg ;o)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Juledekorationer hos søster

Da vi var hos min søster forleden, så benyttede jeg lejligheden til at tage lidt billeder af hendes juledekorationer. Jeg synes, at hun er rigtig dygtig til at binde og lave dekorationer, så det er altid en fornøjelse at komme på besøg og se, hvad hun nu har fundet på.

Specielt her til jul, har hun mange forskellige. Nogle af dem er nye og andre er gamle, som er frisket op med nyt, men alle smukke dekorationer, som oser af jul.


En lille smagsprøve på nogle af dekorationer som skaber stemning hos søster :-)

Havestuen

Resultatet af havehusets forvandling blev aldrig vist! For et par år siden blev havehuset piftet op, men resultatet blev aldrig vist her på bloggen - kun før billeder blev vist. Det vil jeg råde bod på nu 

For to år siden, da sønnike blev konfirmeret, besluttede jeg at havehuset skulle ryddes og piftes op, så det var muligt for gæsterne at sidde der og få sig en kop eftermiddagskaffe - og selvfølgelig, så vi selv kunne bruge den efterfølgende. Det var noget af et arbejde og du kan se her og her, hvad udgangspunktet var.


Havehuset var blevet brugt til opbevaring af blandt andet gamle møbler, fortrinsvis arvestykker, som jeg ikke lænede at smide ud grundet affektionsværdi. Vores tidligere bolig var en gammel firlænget gård, hvor gamle møbler passede rigtigt fint i miljøet, men i vores nuværende bolig passer de ikke.

Derfor blev det besluttet, at havehuset skulle indrettes i den romantiske stil således at nogle af de gamle møbler kunne passe ind der. Det hvide bor på ovenstående billed…

De små i haven

Det er ikke de små mennesker, der er tale om! Men istedet er de små blomster fanget med makro-linsen og når der kigges efter, så er der en del smukke små blomster


Porcelænsblomstens fine små blomster har her besøg af en lille bille.

De sidste blomster på kærmindsøstrene sidder helt oppe i toppen af blomsterstænglen - det varer ikke længe inden deres blomstring er slut.De små grøn/hvide blomster findes i hobetal på benveden. Det er ikke til at forstå, at den får flotte røde og orange frøstande hen på efteråret - og frøstandene er vel at mærke noget større end selv blomsten.

De enkelte blomster på den lille sibiriske portulak er små, men oftest er der flere planter på samme sted og flere blomster samtidig, så derfor er den til at få øje på.Den sidste er én af mine yndlinge, som man skal kigge virkelig godt efter, for at finde - de små tobakspiber gemmer sig gerne under de rimelig store blade af tobakspibeplanten.