Gå videre til hovedindholdet

Stærkt

Det er så stærkt at være en del af Bloglandia. Og idag fik jeg igen bekræftet, at det er så skønne og gavmilde mennesker i denne have-del. For jeg fik et brev fra Mit lille paradis, som har været så sød, at sende mig alle disse skønne chilifrø.


Jeg har altid et par chili i drivhuset og sidste år var det en chili fra køkkenet, som jeg havde taget frø fra. Derfor var det ikke til at sige, hvor høj planten ville blive eller hvor stræk chilifrugterne var. Størrelsen var ok, men det stærke glimrede ved sit fravær.

Derfor ønsker jeg i år at være sikker på, at jeg får chilifrugter, der er stærke. Og da der på Mit lille paradis blev postet et indlæg om Explosive Ember var jeg solgt. Og nu har jeg så selv fået frøene i hus plus flere andre skønne chilifrø.


Jeg har besluttet mig for, at jeg vil så chilifrøene i hjemmelavede avispotter. Jeg regner med, at planterne kan blive i avispotten således at jeg ikke skal forstyrre/skade planternes rødder, når de skal prikles ud. Jeg er nemlig verdensmester i at få meget lidt jord med planternes rødder!

Så i weekenden skal der igangsættes en lille produktion af avispotter og chilifrøene skal såes deri. Jeg glæder mig til at få chilifrøene sået, så jeg forhåbentligt indenfor kort tid, har lidt planter at nusse omkring.

Kommentarer

  1. Sender bare en masse held og lykke :0))

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak :-) Det er herligt, at blogge med så gavmilde havenisser som dig :-)

      Slet
  2. Godmorgen.
    Hvor er det dejligt for dig! Sidste år fik vi en chili forærende, men den skulle være så stærk, at den næsten ryger ud af skalaen. Vi turde ikke smage den, men måske skulle jeg prøve at få en plante ud af den og så videre give frøene til jer her i blogland......
    Er det nu jeg skal igang?
    Hilsen Skipper

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder spændende med en så stærk chili og hvis du får frø ud af det, så er jeg ret sikker på, at der er "aftagere". Ja, det er nu at chilifrø skal såes, idet planten/frugterne har en lang udviklingstid.
      Men jeg ville da prøve chilien af - bare et lille bitte stykke i en middagsret. Chili er så sundt og sætter forbrændingen op :-)

      Slet
  3. du er en heldig kartoffel :) med de fine frø-gaver..
    held og lykke med dem :)
    snart go' weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. En rigtig heldig kartoffel :-) Tak jeg forventer mig mange dejlige fruger :)

      Slet
  4. Rigtig god fornøjelse med såningen. Det er vist også passende indendørsbeskæftigelse, når nu haven er gået i vinterhi ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja jeg skal da lige love for, at det pludselig er blevet vinter og havesysler ikke længere er muligt - ihvertfald synes jeg ikke, at det er tiltrækkende derude! Så er det skøn at kunne lave windows-gardening :-)

      Slet
  5. Hvor er det dejligt, at vi er gode til at dele med hinanden her i blogverdenen. Du er jo selv en af de gavmilde Susanne :-)
    Hvad man giver til andre - kommer tifold tilbage er der vist et gammelt ordsprog der siger..

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ordsprog tror jeg fuldt og fast på og prøver netop at leve efter det - det er rigtigt rart at have lidt "tilgode på kontoen". Men jeg tror til gengæld ikke på, at jeg altid skal have noget tilbage, hvis jeg har delt eller lign.

      Slet
  6. God fornøjelse med potte-making, det lyder hyggeligt. Blogland er fantastisk og du er heldig med Chili frø leverancen, jeg håber at du får nogle flotte planter:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver skønt at komme igang med at så - og at det så bliver i hjemmelavede små potter gør da kun glæden større :-) Jeg kan kun sige, at Bloglandia er fantastisk :-)

      Slet
  7. Det er da herligt med så mange frø... og så fra en medblogger :o)
    Chili er nu ikke lige mig... det er mine smagsløg vist for sarte til... hmm hmm ;o)

    Ha en go aften...

    SvarSlet
    Svar
    1. Skønt at vi kan dele - det nyder jeg meget :-)
      Håber du er klar over, at chili findes i mange forskellige styrker. Måske skal jeg sende dig frø fra den chili jeg havde i drivhuset i sommers - den kunne man spise rå direkte fra planten, så den var ikke stærk. Og jeg tror, at det er en udmærket begynder-chili. Du siger til, hvis du vil prøve den - så sender jeg :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad