Gå videre til hovedindholdet

Stærkt

Det er så stærkt at være en del af Bloglandia. Og idag fik jeg igen bekræftet, at det er så skønne og gavmilde mennesker i denne have-del. For jeg fik et brev fra Mit lille paradis, som har været så sød, at sende mig alle disse skønne chilifrø.


Jeg har altid et par chili i drivhuset og sidste år var det en chili fra køkkenet, som jeg havde taget frø fra. Derfor var det ikke til at sige, hvor høj planten ville blive eller hvor stræk chilifrugterne var. Størrelsen var ok, men det stærke glimrede ved sit fravær.

Derfor ønsker jeg i år at være sikker på, at jeg får chilifrugter, der er stærke. Og da der på Mit lille paradis blev postet et indlæg om Explosive Ember var jeg solgt. Og nu har jeg så selv fået frøene i hus plus flere andre skønne chilifrø.


Jeg har besluttet mig for, at jeg vil så chilifrøene i hjemmelavede avispotter. Jeg regner med, at planterne kan blive i avispotten således at jeg ikke skal forstyrre/skade planternes rødder, når de skal prikles ud. Jeg er nemlig verdensmester i at få meget lidt jord med planternes rødder!

Så i weekenden skal der igangsættes en lille produktion af avispotter og chilifrøene skal såes deri. Jeg glæder mig til at få chilifrøene sået, så jeg forhåbentligt indenfor kort tid, har lidt planter at nusse omkring.

Kommentarer

 1. Sender bare en masse held og lykke :0))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-) Det er herligt, at blogge med så gavmilde havenisser som dig :-)

   Slet
 2. Godmorgen.
  Hvor er det dejligt for dig! Sidste år fik vi en chili forærende, men den skulle være så stærk, at den næsten ryger ud af skalaen. Vi turde ikke smage den, men måske skulle jeg prøve at få en plante ud af den og så videre give frøene til jer her i blogland......
  Er det nu jeg skal igang?
  Hilsen Skipper

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder spændende med en så stærk chili og hvis du får frø ud af det, så er jeg ret sikker på, at der er "aftagere". Ja, det er nu at chilifrø skal såes, idet planten/frugterne har en lang udviklingstid.
   Men jeg ville da prøve chilien af - bare et lille bitte stykke i en middagsret. Chili er så sundt og sætter forbrændingen op :-)

   Slet
 3. du er en heldig kartoffel :) med de fine frø-gaver..
  held og lykke med dem :)
  snart go' weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. En rigtig heldig kartoffel :-) Tak jeg forventer mig mange dejlige fruger :)

   Slet
 4. Rigtig god fornøjelse med såningen. Det er vist også passende indendørsbeskæftigelse, når nu haven er gået i vinterhi ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg skal da lige love for, at det pludselig er blevet vinter og havesysler ikke længere er muligt - ihvertfald synes jeg ikke, at det er tiltrækkende derude! Så er det skøn at kunne lave windows-gardening :-)

   Slet
 5. Hvor er det dejligt, at vi er gode til at dele med hinanden her i blogverdenen. Du er jo selv en af de gavmilde Susanne :-)
  Hvad man giver til andre - kommer tifold tilbage er der vist et gammelt ordsprog der siger..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det ordsprog tror jeg fuldt og fast på og prøver netop at leve efter det - det er rigtigt rart at have lidt "tilgode på kontoen". Men jeg tror til gengæld ikke på, at jeg altid skal have noget tilbage, hvis jeg har delt eller lign.

   Slet
 6. God fornøjelse med potte-making, det lyder hyggeligt. Blogland er fantastisk og du er heldig med Chili frø leverancen, jeg håber at du får nogle flotte planter:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bliver skønt at komme igang med at så - og at det så bliver i hjemmelavede små potter gør da kun glæden større :-) Jeg kan kun sige, at Bloglandia er fantastisk :-)

   Slet
 7. Det er da herligt med så mange frø... og så fra en medblogger :o)
  Chili er nu ikke lige mig... det er mine smagsløg vist for sarte til... hmm hmm ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Skønt at vi kan dele - det nyder jeg meget :-)
   Håber du er klar over, at chili findes i mange forskellige styrker. Måske skal jeg sende dig frø fra den chili jeg havde i drivhuset i sommers - den kunne man spise rå direkte fra planten, så den var ikke stærk. Og jeg tror, at det er en udmærket begynder-chili. Du siger til, hvis du vil prøve den - så sender jeg :-)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Pæon-aften

Jeg havde en dejlig tirsdag aften, idet jeg var i Hvalsø hos Pæoneksperten. Jeg var så heldig at jeg havde fået lokket min søster med dertil. Arrangementet foregik i pæonhaven, hvor vi havde lejlighed til at gå rundt og nyde alle de dejlig pæoner - og der er rigtig mange forskellige!


Claus Dalby var i haven for at fortælle om sin bog 'Bonderoser og pæoner'. Men lige inden Claus gik på,   så svarede Thomas fra Pæoneksperten på konkrete spørgsmål vedrørende pæoner.

Og jeg blev da lige en kende klogere i forhold til den forestående flytning af min pæon. Thomas fortalte, at for at sikre blomstringen, skal den deles, sådan at der er 3-5 rodskud (tror jeg nok, at han kaldte dem) på hver plante. Pæonen stimuleres derved til at danne nyt rodnet og dermed blomstre - så tager det forhåbenligt ikke mange år, før den blomstrer igen.


Claus er en god fortæller og er god til at krydre sin viden omkring pæoner med små anekdoter fra haveverdenen. Han fortalte bl.a. om hvordan Itoh hybriderne er…

Ny pergola

Tobakspibeplanten har fået mere plads! Et par af havens stolper med rionet har fået en overlægger og tobakspibeplanten har derved fået lidt mere plads at brede sig på. Jeg har længe haft et ønske, om at forbinde stolperne med tobakspibeplanten og stolperne på den anden side af græsstriben. Et ønske som nu er blevet opfyldt og vi har fået en pergola.

Tobakspibeplanten er stor og kraftig og griber fast i planterne, som gror omkring den. Håber er derfor, at den vil gribe fast i loftet med rionet i pergolaen og med tiden danne et grønt loft. Men den skal nok have en hjælpende hånd i starten for at blive guidet det rigtige sted hen.

På modsatte side af pergolaen er der også stolper med rionet, men herpå er der sat et par klematis. De er endnu små og plantet sidste år, så der går nok noget tid førend de fylder.

Nedklipning af katteurt

Katteurten Nepeta faassenii 'Six hills Giants' lever op til sit navn og jeg skal love for, at den er blevet stor - stor og smuk var den, da den stod med alle de smukke blå blomster i fuld flor. Og den har været så velbesøgt af de flittige brumbassser.

En ulempe ved den er dog, at den falder til siden og derved bliver lidt bar i midten. Derfor fylder den ret meget - jeg tror, at én plante har fyldt 1,5x1,5 m. Derfor har den også klemt nogle af de planter, som jeg har sat i bedet. Måske har jeg plantet for tæt, men så er planten for stor.
Så istedet har jeg midlertidigt sat en stump rionet op, så plantestilkene er blevet løftet fra jorden og der er givet plads til andre planter. Dette må blive min fremtidige løsning - dog med rionet hele vejen rundt om planten - da jeg gerne vil beholde katteurten i haven.

Da jeg så, at der var friske grønne skud i midten af planterne, så var jeg kvik med saksen - væk med de horisontale, halv visne og afblomstrede grene. Og tilbage stod friske b…