Gå videre til hovedindholdet

Lyst til 'foto-safari'?

Jeg 'elsker' at fotografere med mit spejlreflekskamera og da jeg i en periode efter indbruddet ikke havde ét savnede jeg det meget. Det var ikke det samme at fotografere med et lille kompakt-kamera. Men jeg har stadig meget at lære for at få det optimale ud af DSLR-kameraets mange indstillinger. Og et kursus er absolut på ønskelisten.

Men på blogtræffet i Life's have og til åben bloggerhave hos Hanne talte vi bla. om, at det kunne være sjovt at mødes for netop at tage foto's og lære af hinanden ift. DSLR-kameraernes mange muligheder. Og Signe og jeg aftalte, at vil ville sætte hinanden stævne for at 'lege', hvis hun fik et DSLR-kamera i fødselsdagsgave.

Vi har derfor aftalt at 'lege' med vores kameraer i Botanisk Have førstkommende søndag, altså søndag  d. 29. januar.  Hvis du har lyst til at 'lege med' så er du meget velkommen :-) Vi mødes indenfor i Palmehuset kl. 13.

Idag tog jeg dog lidt forskud og lavede min egen fotosafari i haven. Hold op hvor er der mange planter med smukke isformationer på bladene. Man kan jo blive ved.





Kommentarer

  1. Det er fantastiske frostbilleder. Jeg glæder mig sandelig til at se billeder fra jeres foto safari i den botaniske. God fornøjelse :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er helt sikker på, at der kommer billeder på bloggene efter safari'en. Tak vi glæder os :-)

      Slet
  2. Jeg glæder mig til på søndag :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det bliver SÅ hyggeligt og håber, at vi kommer til at kende kameraet endnu bedre :-)

      Slet
  3. Som skrevet på Signes blog: Kan ikke søndag, men skulle I få samme idé igen, deltager jeg gerne :0))

    SvarSlet
    Svar
    1. Ærgerligt, at du ikke kan på søndag, men du er mere end velkommen, hvis vi finder en anden dag :-)

      Slet
  4. Har lige skrevet hos Signe, at jeg kommer hvis min anden halve aftale ikke bliver til noget. Mit kamera driller tit, så jeg vil gerne være med ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Super Ina - så håber jeg at din anden halve aftale ikke bliver til noget (må man godt sige sådan?) ;-)

      Slet
  5. En rigtig god idé, I der har fået! Mon I kommer med fif og fiduser os, der bor lige lovlig langt fra den botaniske have?
    Jeg håber i hvert fald, at I får en dejlig søndag :-)
    P.S. Hvad betyder DSLR?

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha fif og fiduser - gad vide, om vi når så langt, at vi kan uddrage noget? Hvis vi gør, så deler vi selvfølgelig gerne :-)
      Tak, jeg er sikker på, at vi får en hyggelig eftermiddag :-)

      DSLR er 'forkortelsen' for et digitalt spejlrefleks kamera :-)

      Slet
  6. ....SUK.....you know I would if ...... :0) Ønsker jer en alletiders dejlig eftermiddag Susanne.....Hils den skønne miss sunshine ;0)

    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Ih jeg ved ... og vi ville også gerne have dig med :-)
      Jeg hilser solstrålen :-)

      Slet
  7. uhmmmm, skønne fotos! Det lyder mægtig hyggeligt med en fotosession sammen med dig og Signe og hvor ville jeg gerne, men jeg er bænket til det store frokostbord og fejring af min mor - hvad bestemt heller ikke er ringe :-).

    Rigtig god fornøjelse til jer begge - og hvem der nu ellers dukker op
    Birgitte

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder også hyggeligt med familiefest - god fornøjelse :-)

      Slet
  8. Jeg må også melde hus forbi, det er for langt. Håber I får en skøn eftermiddag og venter spændt på billeder. Dem du har på i dag er også meget fine, rimfrost er smukt at fotografere.
    Jeg kan i øvrigt anbefale et kursus på Samsø Højskole
    http://www.samsohojskole.dk/index.php/korte-kurser/oversigt-over-korte-kurser/10-kurser/korte-kurser/71-2012-digital-foto

    Det er en meget dygtig lærer, der underviser i digital foto.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg skal da lige et smut forbi kursusoversigten på Samsø Højskole - tak for linket :-)
      jeg er sikker på begge dele altså både en hyggelig eftermiddag og billeder på bloggene :-)

      Slet
  9. Turen er lige lang nok for mig, men jeg glæder mig overordentlig meget til at se billeder fra jeres date :o)

    Ha en go dag...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er forståeligt. Men er sikker på, at der kommer billeder på bloggene bagefter :-)

      Slet
  10. Hvis jeg har det ok, dukker jeg op. Det er godt nok min mands fødselsdag, men han ER jo blevet fejret!

    So: see you soon, i hope.

    Knus

    Marianne
    Den Helbredende have

    SvarSlet
    Svar
    1. Ps. Lækre lækre fotos, Susanne!

      Slet
    2. Jeg håber, at du har det ok, så vi kan få glæden af dit selskab også - de bliver så hyggeligt :-)

      Slet
  11. Det lyder ellers hyggeligt og lærerigt, men min søn og min mand har også snart fødselsdag, som skal fejres i weekenden. Jeg glæder mig til at se, hvad i får ud af det.
    -karina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tillykke med dem begge - håber I får en dejlig dag :-)

      Slet
  12. Bor desværre for langt væk - kunne nu ellers godt bruge lidt fif til mit kamera og den nye linse..
    hehe jeg sidder og tænker på - når nu I ser ud til at blive rimelig mange på søndag - om I overhovedet får fotograferet? eller om den mest kommer til at stå på snak? ;-)
    Håber i hvert fald at I får en rigtig dejlig dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ærgerligt at der er så langt over broerne!
      Signe og jeg har først lavet aftalen forleden dag, så det er desværre meldt sent ud og derfor bliver vi ikke særlig mange. Men jeg er sikker på, at der både bliver plads til foto og snak :-)

      Slet
  13. Smukke rimfrost-billeder.
    Glæder mig til at se hvad I får med hjem i kassen fra Botanisk Have.
    Knus

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det bliver spændende, hvad vi får ud af dagen :-)

      Slet
  14. Hej Susanne
    Hvor er det nogle gode billeder du har taget.
    God fornøjelse med fotosafarien og jeg glæder mig også til resultaterne.
    De bedste hilsener
    Kirsten

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak både for roserne for billederne og for ønsket om en god fornøjelse med fotosafarien :-)

      Slet
  15. Hej Susanne. Du tager fantastiske billeder med dit kamera og planterne ser jo rigtig spændende ud. God fornøjelse i Botanisk Have på søndag. Jeg håber, I får enmasse ud af og får taget nogle fantastiske billeder!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak :-) Men de kan blive endnu bedre, er jeg sikker på, så derfor glæder jeg mig til at øve og diskutere foto med Signe og forhåbentligt også Marianne og Ina :-)

      Slet
  16. God safari tur. Jeg ville gerne have været med, hvis jeg havde haft et rigtigt kamera som jer. Jeg glæder mig, til at se jeres billeder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvis du har lyst til at komme med på søndag, så skal du absolut ikke holde dig tilbage - alle kameraer er velkomne. Og det kunne være så hyggeligt at hilse på dig, så håber du har lyst til at deltage :-)

      Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

DIY - selvandings potte

I et indlæg i foråret (næh nu jeg får set efter, så var det faktisk vinter), lovede jeg at vise, hvad jeg skulle bruge nogle af alle de ting til, som jeg samlede. Tiden er kommet til at bruge de tomme konservesdåser til en selvvandings potte. Jeg er stærkt inspireret til idéen fra en video på Youtube hos en amerikansk dame og nu kan jeg jo selvfølgelig ikke husk hvor. Men I får lige opskriften her "på dansk". Jeg har brugt følgende ting; spand fra blomsterhandlere - én af de store spande, som de får afskårne blomster hjem i 5 konservesdåser med bund og top skåret af rund folie tærteform en-gangs karklud håndklæde rør, som er lidt længere end spandens højde pottejord plante - jeg har plantet en chili der i Jeg satte konservesdåserne ned i spanden og det er i dette område, at der er plads til vandet. For at vandet kun er i det nederste område, borede jeg et hul lige under højden af konservesdåserne. Hullet skal fungere som et overløbshul, således at va

Rionet brugt til forskellige formål

Så blev der skåret endnu et par rionet til, som skal bruges til espalier i haven. Og de blev også sat op. Det første blev sat op ved urtehaven, hvor de skal fungere dels som rum-skaber og "blikfanger" og dels skal der gro et par tornløse brombær op af det. Det andet ved tobakspibeplanten, som ikke har haft noget at klatre op af siden vi fjernede hækken i efteråret 2011, så det bliver dejligt at få den som en væg i stedet for ud over græsplænen. Jeg havde set hos min veninde på Fyn, at hun havde nogle bøjede rionet som fungerede som plantestøtter. Smart, så det måtte jeg også have. Heldigvis havde jeg gemt resterne fra denne og fra sidste gang vi skar til (man er jo samler), så jeg fandt nogle gode stykker jeg kunne anvende. Jeg bøjede nettene over et bræt. Mens jeg stod på brættet, tog jeg fat i nettet og trak nettet op mod mig selv. Det var nødvendigt at tage fat så langt nede mod brættet som muligt for at få en nogenlunde skarp bøjning.   Et lille stykke af ri

Ulv i fåreklæder

Jeps jeg nåede at sætte de sidste løg idag og sikke en dejlig tilfredsstillelse det er. Men derfor må vinteren nu gerne blive væk et stykke tid endnu - jeg har stadig mange projekter, som jeg gerne vil nå et par stykker mere af inden. Sjovt som sådan et løglægnings-projekt kan sætte nyt lys på et bed. For da jeg skulle igang med at sætte løgene i et område, fik jeg øjene op for, at den italienske arum breder sig voldsomt og fylder alt for meget. Den har tidligere fået lov at brede sig, fordi jeg synes, at den er så facinerende i dens livscyklus og fordi de hvidbrogede blade passer så fint i det hvide husbed. Men inden jeg kunne sætte løg, måtte jeg grave dele af den væk for at få plads. De små nye planter er nemme at fjerne, idet deres små knolde stadig ligger øverligt. Det er straks noget sværere at fjerne de større planter, hvor knoldende har boret sig ned i jorden. Og de er så viseligt indrettet, at de lader stilken slippe knolden, hvis man trækker i stilken. Så en spad